peregrina -> RE: Oktobrski listki 2014 (27.12.2014 18:48:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš Mi smo preživeli prvi božič z novim članom presenetljivo super [sm=bravo.gif]. Imeli smo obiske, na večerji, bilo je glasno in veselo. [sm=duda.gif] je prvi del prespal, čeprav smo peli in muzicirali. Potem pa je do 22ih gledal in užival v družbi. Prav fleten je bil [sm=smiley1.gif]! Tudi spal je nato več kot dobro [sm=bravo.gif]. Darila: naš je dobil nekaj, kar sem si jaz zaželela zanj - matetrinsko blazino. Vem, da malo pozno, ampak upam, da se bo strošek vseeno povrnil... Duda: tudi naš [sm=duda.gif] je unikaten, kar se dudanja tiče - je namreč edini od naših otrok, ki nikakor noče dude. Sem se že sprijaznila. Nimam pojma, kako bo s spanjem, ko bo malo večji. Kar mi je v tolažbo, je to, da ne zaspi vedno med dojenjem, zaspi tudi pri možu, babici, celo pri bratcu, parkrat mu je uspelo, da je zaspal sam tudi v postelji. Bomo videli, kaj bo kasneje ... Kakanje: skoraj po vsakem dojenju [sm=zmeden.gif], včasih se bolj napenja, včasih manj. Plenice: tudi naš podira neslavne rekorde, saj se praktično vsako jutro zbudi premočen, žal gre tudi podnevi večkrat vse skoz. Od plenic se še posebej niso obnesle od Tosame in DM, bolje držijo Pampers in Bambo. Varstvo: tu in tam ga pustim pri mami, če moram kakšnega od tavelikih poštimat. Sta se kar lepo navadila en drugega, do zdaj je bil najdlje 2 uri - več bi pa težko zdržal brez hrane [sm=smiley1.gif]. Teža: je kar precej putrčkast, se vidi, da rad je,pa že v štartu je imel skoraj 4kg. Po moje ima nekje 7kg, se bova jutri skupaj vagala, zdaj ko mi je božiček podaril tehtnico. Igra: sam se že kar zamoti v ležalniku, upam, da ga bo kmalu začela zanimati igralna blazina. Je tudi velika klepetulja, izredno rad ima družba in zelo rad se pogovarja. Najbolj pa uživa, ko si vzamem čas zanj (ja, žal je pri nas veliko otrok in se moram kar potrudit, da ga ne zanemarjam preveč [sm=smiley13.gif]), se usedeva na kavč, dam noge gor in jih pokrčim in ga posadim nase, tako da ima stolček in se naslanja na moje noge in se gledava. [sm=smiley1.gif] Spanje: dopoldne je že ustvaril nek ritem, ok. 10ih ima cca enourni počitek. Popoldne sva pa ponavadi leteča in še nima neke stalne ure. Ponavadi zaspi v avtu (hvala bogu se rad vozi), tudi v vozičku ga večkrat zmanjka, nikakor pa ne vedno. Košara mu je že skoraj premajhna [sm=zmeden.gif], tudi ni rad predolgo notri, zato se tudi jaz izogibam dolgim sprehodom [sm=smiley13.gif]. Čaj: ne dodajam (flaške še vedno nisem kupila), včasih kakšno žličko komarčkovega, ki ga sama dnevno pijem - cca 1 liter. Sterilizacija: meni jo je G svetoval, je neka nova metoda, ki naj bi bila povsem neboleča - jo opravljajo brez anastezije. Lahko pa potem zanosiš z umetno oploditvijo. Kolegica je imela pa sterilizacijo takoj po CR, pa baje da lahko kasneje še vedno zanosi. Na kakšen način, ne vem, lahko pa vprašam. Je pa po moje to plačljiv postopek. Najprej lepe praznike[sm=smiley1.gif]. Naša punca je bila blazno družabna v teh praznikih. Najprej smo šli na "počitnice" k mojim staršem. Se ji je toliko dogajalo, da sploh skoraj ni uspela spati, zato pa je naslednja 2 dni doma spet spala kot polhek. Jaz sem bila že čisto paf od skrbi, da smo spet na začetku in sem jo budila (tudi podnevi, če je spala več kot 4 ure v kosu, ponoči pa itak). Ko smo šli na kosilo z njenimi nečaki je bila pa itak čist adijo. Samo gledala in poslušala je otroke. Sem mislila, da bo spet spala in spala, pa je tokrat obrnila ploščo - zdaj se dojiva na 15 minut (popoldan, dopoldan še sfura na 1,5 ure). A je v 8. tednu spet kak poskok v rasti? Mene spet skrbi, da mi zmanjkuje mleka. Duda: hvala bogu za dudo. Pa čeprav sem jih v P slišala od sester in pediatrinje. NO, čeprav je naša punca niti ne uporablja pogosto. Samo za uspavanje, Pa še takrat jo po par minutah vrže ven. Čaj: Zakaj jim vi dajete čaj? A zaradi krčkov oz. lažjega odvajanja? Ali zaradi žeje? Jaz ji nisem še nič dala - ne vode in ne čaja. A ni tako, da za žejo do ne vem kdaj ne potrebujejo čaja? (no vsaj zdaj pozimi ne). Varstvo: do sedaj jo je samo enkrat pazila moja mami, ko sva morala iti za eno uro nekam (sva poskrbela, da je spala[sm=smiley36.gif]). Sicer pa sva pred temi prazniki precej kombinirala, da jo je moć pazil, jaz pa sem šla po nakupih (časovno omejenih seveda[sm=jezicek.gif] - do naslednjega dojenja). Plenice: Točno, to sem hotela vprašati. Kaj delam narobe, da naši [sm=duda.gif] pogosto premoči - in to samo kadar kaka. In to nikjer drugje, kot na hrbtu. Pa sploh ni nujno, da je plenička polna do daske, a velikokrat se zgodi, da ima pol hrbta mokrega. Ko sem se teden po porodu tehtala, me je konkretno zaskrbelo, ker sem imela 1,5 kg manj, kot pred nosečnostjo. Sem mislila, da bo šlo z dojenjem še dol, ampak sem zdaj že na + kg. Apetit imam tak, da bi vola pojedla. Sej najbrž je normalno in nimam namena držat kake diete, a me vseen malo skrbi to narašanje teže. Pa še športanje mi odsvetujejo še cel mesec, zaradi carskega. [sm=smiley13.gif] Mah, samo, da [sm=duda.gif] pridno raste in se debeli [sm=jezicek.gif] in je zdrava. Ostalo bo že. Uživajte v preostamku praznikov.
|
|
|
|