Hope2
|
Peregrina, zadihaj, zajemi sapo in se sprosti . Aha vidim, da ti koncno uspeva . Nic bat, tvoji pupi je lepo in je zadovoljna, ker te ima. eN VELIK nasvet: Ne vzet vse 100% kar drugi recejo, delajo. Vsak ima svoj stil, nacin zivljenja, vsak ima svoj karakter oz osebnost. Nic ni narobe, da preberes nasvete, gledas druge.... ampak vse to prilagodi vasemu nacinu zivljenja. Nasveti naj bodo le neka iztocnica, ne pa 100% dejstvo. Jaz pravim, da je vedno vsak nasvet, tudi kritika dober/a, samo na nas je, da preucimo ali je sprejemljiv za nas ali ne in koliko tega lahko upostevamo. Za nastavke ne vem, ker pri meni v obeh porodnisnicah niso priporocali. Vem samo, da so jih priporocali ob krvavecih razcefranih bradavicah in pri vdrtih bradavicah. Drugace pa je meni moja logika vedno govorila, da so nastvaki le breme otroku, se bolj mami. Mah men je vse kar dam na joske grozno, tudi pumpanje- sorry ampak jaz se ob pumpanju pocutim kot krava . Samo moje obcutenje, ne mislim nic slabega za druge. In pac delam kar mene osrecuje, ker srecna mama, srecen otrok. Pumpanje je zame mucenje, se tisto malo casa, kar bi lahko imela zase, bi morala pumpat.... mam obcutek da so potem mame samo se bolj utrujene in pod stresom. Drugo, vrzi tehtnico vstran. Ta nasvet sem dobila ob prvem porodu. Me je tudi imelo da bi tehtala in bila v skrbeh.... pa sem naredila nek kompromis in sem pol tehtala le v soboto (1x na teden). Ce vidis da se otrok redi, je zadovoljen, ne rabis skrbet koliko popije. OBOZUJEM dojenje ravno zato, ker ne vem koliko otrok spije. Otrok popije, se pocarta, je zadovoljen. Nobenih merjenj, nobenega kreganja, ce je pramalo v flaski, nebenega skrbenja in gledanja na ure. Jap, jaz nikoli pri nobenem otroku ne gledam uro hranjenja- pri flasi ja, ampak ne pri dojenju. To je bil nasvet celo od 3 pediatrov. Nasi dojeci otrocki se vcasih samo cartajo, nase mleko pa ni AM mleko in ga lahko pijejo kolikor zelijo in kadar zelijo. Svoja oba otroka dojim tudi na 1 ali 2 uri. 3-4 cez dan nikoli. Ponoci sem drugega dojila le 1x na noc zdajle ima poskok rasti in rabi 2x na noc. Ponoci ne zbujam, cetudi je nas drugi spal 6-8 ur v kosu. kER mu nocem pokvariti bioritma, sem imela 3 leta stale oz nespanja pri 1 otroku . Pa moja oba nista pri mocnih otrocih, sta oba suhcena in na spodnji meji. Tale se zdaj ima kaksen kos 56 stevilko, pri 3 mesecih ima 5,3 kg, kljub temu, da je cez dan non stop na joski. Je pa ful razvit in dobrovoljcek, tak da nobene panike pri kg in dojenju. Jaz pravim, da nam otrok vse pove, samo na nas je, da ga poslusamo, problem je, da rabim vcasih par dni, da pogruntam kaj mi zeli povedat . IN tako bo vse dokler ne spregovorijo in se takrat jih kaj pici in ne ves kaj zelijo- Car starsevstva . Moras vedet, da se vsak teden pozna pri otroku in mogoce ze drug teden, boste vi ujeli urnik. Ja, jaz delam malo stalo, ker je moj septembrski, sori za zmedo. Urnik pride prej ko slej, ap se takrat ni to tocna ura in naj te ne skrbi za to, glej samo svojega otroka. Mleka ne zmanjka nikoli, je se vedno not, le bolj gosto je in ona je ze precej utrujena in se mora bolj matrat, zato pa se jezi. Sem tista mama ko ne previja ponoci. prvi otrok je vsako noc kakal in sem ga previjala in se je prebudil...pa sem dobila nasvet en pocni tega. Pa sem probala, bolelo me je srce, nisem spala, razmisljala o rdeci riti .... no pa je rabil tocno 2 dni pokakano plenico in je ugotovil, da mu ni vsec in je nehal ponoci kakat. Tale drugi pa je cist drugi patron. Od prvega dne ga ne previjam ponoci, ampak se vedno kaka, skoraj vsako noc. Ce se mu supe pokakat zvecer pred spanjem pol je noc suha, drugace pa proti jutru sledijo rafali. Sem ga 1x probala previt in sem imela samo stalo, ker se je prebudil in sem rabila se vec casa, da sem ga uspavala nazaj. Je pa res, da nima tezav z rito oz s kozo.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.12.2014 7:37:23 >
|