RH82 -> RE: Oktobrski listki 2014 (31.3.2015 13:17:45)
|
Po zelo doooolgem času sem le uspela spet priti na forum. Zadnji tedni so bili tako pestri, da foruma niti brati nisem utegnila. Danes sem pa le zatavala sem gor, bolj zato, ker iščem odgovore na vprašanje o prvih zobkih in je bil en zadetek tudi s tega foruma. Vem, da naj bi najprej zrasle enke, sem pa včeraj pri malčku začutila nekaj ostrega v ustih levo zadaj spodaj, danes med jokom pa sem tudi zagledala bel kupček, tako mini piko. Ga nisem hotela preveč matrat, ampak je videti kot zob. Bom še probala med igro, ko se zbudi, malo bolj gledat. Baje se lahko redko zgodi, da zraste kak drug zob pred enkami. Sicer smo imeli pa pestre tedne. Pojavile so se mu pikice po koži na prsih in ličkih, pa koža je bila suha tudi po dlaneh in gležnjih. Bil je na rednem pregledu pri 4,5 mesecih in cepljen. Tisto noč po cepljenju je sicer malo kričal v spanju, ni se pa zbudil. Sem predvidevala, da je podoživljal v sanjah. Tudi ko je bil cepljen, je malo bolj zajokal za ene 15 s, potem pa čisto nehal. Mu je pa pediatrinja predlagala Aptamil ADH, neko manj alergeno mleko (ima še manj laktoze in delno razgrajene proteine) ter v lekarni zmešano kremo za suho kožo. Je to pil 14 dni, mazala sem ga pa 2x dnevno. Pike so počasi začele izginjati, koža se je zelo popravila, ni več razpokana, kot je bila na enih delih. Zdaj je nekaj dni nazaj na Aptamil Comfortu, pa je danes spet imel malo bolj izrazite rdeče pikice po enem ličku. Se mu je pa vmes spremenila prebava. Ko je imel dieto, je imel manj blata, pa tudi precej gosto, kot je imel prej. Že od začetka ima bolj mehko blato (ki rado ''izleti'' iz pleničk). Zdaj, ko je spet na Comfortu, pa odvaja 2-3x dnevno in spet mehko. Nisem čisto prepričana, da bi imel drisko, mi pa ni ravno všeč. Pa meni tudi grozno smrdi, tudi ko ga je bolj malo. Se ga pa sliši, ko odvaja, se malo napne, pa je potem tak rafal, ki se tudi sliši bolj tekoče, čeprav potem ni. Pri 4,5 mesecih je bil velik 66,5 cm in težak pribl. 6800 g. Zdaj ima pa že 5 mesecev, pa kak gram več verjetno. Me je presenetilo, da v mesecu in pol od prejšnjega pregleda ni več zrasel oz. je razlika samo 1,5 cm. Tudi zdaj se mi še ne zdi kako posebno večji. Še vedno nosi HM bombažne žabice številko 62, nekateri bodiji 68 so mu čisto preširoki, nekateri 62 pa majhni. Glede razvoja pa lepo napreduje vsak dan. Gibanje je max. Samo odložim ga na podlago na tla na hrbet, pa se obrne na trebuh. Zna se obračat hrbet-trebug in tudi rotirat po podlagi za 360 stopinj. Nog še ni odkril (jih ne nosi k ustom), roke so pa zakon. Se je že kdaj pobruhal, ko si je prst pregloboko vtaknil. Super so mu tudi rokavi bodijev, ni boljšega za usta. Igrače v usta daje predvsem ta mehke. Tistih trdih za grizenje ne porajta. Z nogami pa sicer tako miga, da si vedno hitro vsaj eno nogavico sezuje. Ga zato tudi oblačim vedno v žabice, da ima vsaj malo stopala pokrita. Je bil nekajkrat v hlačah brez stopal, pa so bile noge hitro bose. Se občasno tudi glasno smeje, ko se pa zbudi iz spanja in zagleda enega od naju, pa je vedno nasmešek čez cela usta. Meni to zjutraj nikakor ne uspe. Glede hrane pa še vedno vztrajam na am mleku. Sva že mislila začeti z gh, pa je imel potem dieto z mlekom, zdaj pa čakava, da vidiva, če bo kaj drugače, ko je konec diete. Ima pregled za potencialno alergijo čez tri tedne in bova čakala do takrat. Bi sicer že začela z gh, ampak moj ni čisto prepričan. Mali pa tudi še ne kaže hudega zanimanja za najino hrano. Za žličko odpre usta, ko dobi vitamine z mlekom, pa še to ne pogoltne vedno lepo. Glede količine popitega mleka si še vedno pišem. Imel je obdobje kaka 2 tedna (kmalu ko je začel z dietnim mlekom), da se je zbudil okrog 3-4 zjutraj lačen. Mu je že krulilo naglas, se je napolnil z 200-240 ml mleka in zaspal do jutra. Je pa potem jedel cel dan manj. Celotni volumen spitega mleka se mu je povprečno zmanjšal za okrog 250 ml, kar je en velik obrok. Naj bi jedel 5x na dan po 210 ml glede na starost. Ima pa trenutno sistem, da samo prvi obrok poje res velik (200-240 mL), ostale pa nekje med 110 in 180 mL). Enostavno zapre usta. Zdaj pa par dni spet spi celo noč in se zbudi šele med 6. in 7. pa tudi potem ostane buden. Je pa spremenil dnevne spance. Je kdaj zmožen tudi spati čez dan tri ure v postelji, kdaj pa samo 30 min. Mu pustim, da se sam zbudi, je pa hecno potem planirati dan in izhode. Če grem na sprehod, ko se zbudi, potem kar traja, da zaspi v vozičku. Pa malo jamra in godrnja. Me bolj moti, ker bi šla kdaj na dolg sprehod (do 3 ure), pa nama ne znese vedno. Mi je pa vseeno važno, da spi, ko mu paše oz. je utrujen. Čez dan je nekako pokonci okrog 2 uri, včasih tudi 3, potem pa se mu že vidi, da je zaspan. Se noče igrat z igračami, pa tudi jaz ga ne zabavam. Zaspi pa skoraj vedno hitro, ga dam včasih z odprtimi očmi v posteljo, pa je hitro mir, brez joka. Če pa že buden joka, ga samo pomirim (kar včasih traja dlje), pa ga dam potem ležat, ko ne joka več. Včasih se tudi zgodi, da v trenutku, ko neha jokati, zaspi trdno. Še huje pa je, ko zaspi med večerjo, poje premalo, se ga pa ne da zbudit, da bi dokončal. Takrat že vem, da bo ponoči potrebna malica. Na splošno smo pa vsi trije doma v redu. Ta odrasla se še malo navajava na minija, predvsem da se skombinirava za prosti čas. JE treba več kombiniranja urnika zaradi varstva in ker moj nima vsak dan enakih delovnih ur. Mi pa vseeno znese 2x tedensko na telovadbo za eno uro tu blizu doma in je kar fino biti malo med odraslimi.
|
|
|
|