k1 -> visok pritisk (21.9.2005 6:15:33)
|
jaz sem nesrečna žrtev pritiska med nosečnostjo - s pritiskom ni heca. prosim tudi vse, da si ga redno spremljate!!!!
tam nekje do 160/90 še gre, kar pa je več, pa takoj h ginekologu. jaz sem ga imela v 27t 170/100 (par dni sem bila s takim pritiskom doma, nisem vedela da je nevaren).
pol pa kličem v bolnico, ker me je začela malo panika grabit in sem morala pod nujno noter. pritisk so mi redno spremljali na 5 minut, kljub tabletam in nadzorom zdravnikov se mi je dvignil na 175/100, v najboljšem primeru 160/100 - posledica: pritisk se mi je dvignil na 210/120, zjutraj takoj carski rez v 29t, nedonošenček, zastoj v rasti, teža 1070g in 38 cm. poleg vsega so ugotovili, da je plodovnice vedno manj.
smo z zdravniki vred upali, da bom vzdržala do 7 meseca, pa ni šlo. vsa čast mb porodnišnici, da so tako skrbeli zame - uz-je sem imela večkrat dnevno ob celem paketu zdravnikov, prav tako ctg-je, res so skrbeli za to, da je bil otrok v meni do zadnjega trenutka, ko je imel še možnost za preživetje - potem pač inkubator.
danes je mala stara 7m in 14d, sicer je manjša od sovrstnikov, ampak hvala bogu zdrav in živahen otrok. če ne bi spremljala pritiska doma, bi se vsa zgodba verjetno žalostno končala.
res prosim, prosim, redno si merite pritisk! tista minuta dela je gotovo več vredna kot to, da pritisk enostavno spregledate.
pa zdravo nosečnost do konca vsem!
lp.
|
|
|
|