visok pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mojca* -> visok pritisk (20.9.2005 10:10:00)

pozdravljene.
sem v 2.trimesečju in imam visok pritisk-skoraj 160.
zelo me skrbi za otročička, iščem in iščem, kako to na njega vpliva, pa nekako ravno te teme ne najdem...
mi lahko katera pomaga? je imela še katera tako visokega in kako vpliva na otroka?
hvala za odgovore,
lep deževen dan...

soncicaT -> visok pritisk (20.9.2005 10:40:44)

Po moje je najbolje da pokličeš G, po moje boš dobila zdravila.

Če je vzrok stres, začni malo meditirat, avtogeni trening, pij Donat Mg.

Je pa res da si večkrat izmeri pritisk...po tem ko se za 10 minut uležeš, globoko dihaš, se poskušaš čisto umirit...in tako izmeri 3krat na dan...če boš imela vedno povišanega,povej G.

Mene tudi skrbi glede pritiska, mi nekak niha, enkrat nizek, drugič visok..

Skratka zelo pomaga sproščanje (avtogeni trening) in to večkrat na dan...se žile razširijo (vaje težkosti), telo se umiri, itd...pa pomaga tudi pitje vode, itd...

Želim ti da ti pritisk čimprej pade...

Le pokliči pa svojo G.

Aleksandrin -> visok pritisk (20.9.2005 11:58:07)

Uživaj dovolj česna in opusti stvari, ki ga dvigujejo: čokolada, kava, stres...
Pij kamilice.
Vse dobro.

Nikita*** -> visok pritisk (20.9.2005 13:51:17)

Jaz sem ga imela pred nosečnostjo okrog 60/90, nikoli višjega, sedaj pa mi naraste tudi na 130/80, kar je zame zelo visok. Ne uživam kave, ker mi smrdi (prej sem jo tudi do 7 skodelic na dan, pa naj bi kava zviševala pritisk, pa sem vseeno imela zelo nizkega). Ginekologinja mi je sedaj predpisala 1/2 otroškega Aspirina dvakrat dnevno (se pravi eden 100mg na dan) in se mi je zmanjšal, še vedno pa se vrti okrog 70/115. Je pa res, da imam doma vedno malce nižjega kot v ambulanti.

CIPRESA -> visok pritisk (20.9.2005 15:21:34)

Mojca visok pritisk v nosečnosti je lahko zelo nevaren lahko gre za preklampsijo(upam da sem prav napisala) zraven pritiska se pri tem pojavijo še neke bakterije v urinu in zatekanje, tako da bolje da greš takoj k G in naj te pregleda.

Anonimen -> visok pritisk (20.9.2005 15:26:02)

Jaz sem pa mela samo pri G visok pritisk, vedno, 160/100, doma pa tm okrog 115/65.
Noseča sem bila sicer samo do 8 t (ss), visok je pa bil od živcev.
Maš ti vedno tok visokega, tud, doma, ko počivaš?

anajmad -> visok pritisk (20.9.2005 16:00:34)

No,tudi jst od danes sem med z visokim pritiskom.Imela sem ga 90/160.G.me je dala takoj v stalež,redna tedenska kontrola,merjenje pritiska in naslednji teden mi pove,če bom morala jemati kakšna zdravila od 16.tedna dalje,za zniževanje pritiska.Bila je zelo razburjena zaradi tega,jst pa tudi,ker nikoli nisem imela problema s pritiskom.Upam,na najboljše.
en lp D.

pi -> visok pritisk (20.9.2005 16:03:43)

S pritiskom se ni za igrat. Jaz bi na tvojem mestu takoj šla na pregled. moji prijateljici so v 31 tednu morali narediti CR, da so lahko njo rešili. Ne čakaj predolgo. Ona je mislila da bo čez nekaj dni boljše pa je bilo samo slabše. Povedali so ji da bi lahko otroka donosila če bi prišla pravočasno.
Držim pesti da bo vse ok.

Anonimen -> visok pritisk (20.9.2005 16:07:58)

anajmad, kaj pa če ga maš tok sam pri G, kot jaz?

Pa kako, a šele od 16. t naprej ješ zdravila?

anajmad -> visok pritisk (20.9.2005 19:32:27)

Nimam samo pri g. tok.S pritiskom sem imela probleme takoj po operaciji,ker sem imela srčnega zmeraj nad 90,kar ni dobro.Pa je splošni rekel,da do 100 je normalno.Ne moreš biti bolj pameten kot dohtarji na žalost.Sem si pa malo prej merila,pa sem ga imela 94/140,kar spet ni dobro.Zdravila pa lahko jemlješ od 16.tedna dalje zaradi otročka.To je že splošno znano.
en lp D.

k1 -> visok pritisk (21.9.2005 6:15:33)

jaz sem nesrečna žrtev pritiska med nosečnostjo - s pritiskom ni heca. prosim tudi vse, da si ga redno spremljate!!!!

tam nekje do 160/90 še gre, kar pa je več, pa takoj h ginekologu. jaz sem ga imela v 27t 170/100 (par dni sem bila s takim pritiskom doma, nisem vedela da je nevaren).

pol pa kličem v bolnico, ker me je začela malo panika grabit in sem morala pod nujno noter. pritisk so mi redno spremljali na 5 minut, kljub tabletam in nadzorom zdravnikov se mi je dvignil na 175/100, v najboljšem primeru 160/100 - posledica: pritisk se mi je dvignil na 210/120, zjutraj takoj carski rez v 29t, nedonošenček, zastoj v rasti, teža 1070g in 38 cm. poleg vsega so ugotovili, da je plodovnice vedno manj.

smo z zdravniki vred upali, da bom vzdržala do 7 meseca, pa ni šlo. vsa čast mb porodnišnici, da so tako skrbeli zame - uz-je sem imela večkrat dnevno ob celem paketu zdravnikov, prav tako ctg-je, res so skrbeli za to, da je bil otrok v meni do zadnjega trenutka, ko je imel še možnost za preživetje - potem pač inkubator.

danes je mala stara 7m in 14d, sicer je manjša od sovrstnikov, ampak hvala bogu zdrav in živahen otrok. če ne bi spremljala pritiska doma, bi se vsa zgodba verjetno žalostno končala.

res prosim, prosim, redno si merite pritisk! tista minuta dela je gotovo več vredna kot to, da pritisk enostavno spregledate.

pa zdravo nosečnost do konca vsem!

lp.

soncicaT -> visok pritisk (21.9.2005 8:32:10)

Kaj pa naredijo , če imaš povišan pritisk že od začetka?

Je možno donosit?

Jao, ta pritisk

k1...glavno da se je vse srečno končalo....a so ugotovili vzrok zakaj si imela tak pritisk?

Lp

k1 -> visok pritisk (21.9.2005 9:21:18)

od začetka?? ne vem. na začetku sem imela 140/90, še dobro da sem si ga spremljala.

donositi z visokim pritiskom? ja, edino če ti tablete proti pritisku pomagajo, je pa veliko mamic nedonošenčkov, ki so imele ravno težave zaradi visokega pritiska.

ja, hvala bogu da je z bejbiko vse ok. ni mi bilo važno ali je fantek ali punčka, glavno da je preživela.

vzrok: se pač pojavi med nosečnostjo. so mi napovedali da če se še 1x odločim za otroka, imam bistveno več možnosti, da se mi zadeva ponovi, zato mislim, da bomo kar tu ostali, kjer smo in bomo hvaležni za vsak dan, ki ga lahko preživimo z našo malo rožico.

pritisk prej in sedaj: kot da bi ga narisal: 120/75. za crknit!

damjana, upam da te pritisk ne bo preveč jezil.

lp vsem nosečkam!

anajmad -> visok pritisk (21.9.2005 13:42:46)

Joj,me je kar stisnilo,ko sem prebrala tvoj odgovor k1.Že tako se sekiram zaradi tega,imam toliko slabih izkušenj za sabo,da ne vem,kako bo,če bi se zopet kej pokeglalo.Srčno upam,da ne.Danes zjutraj sem si zmerila in je bil 93/147.
Ne vem,res ne vem,kaj naj naredim,da bi ga vsaj malo zmanjšala.Vsem sem se odrekla in kavi,sladkem,gazirani pijači....Res ne vem.
en lp D.

k1 -> visok pritisk (21.9.2005 15:57:58)

damjana, saj vem - panika ful, ne? spodnji je že malo bolj tako tako, zgornji še gre. kaj pravi zdravnik? kakor pa bo nad 160 pa nič ne čakaj. pa redno si ga meri, pa bo. ok? samo brez panike že zdaj!

sicer pa občudujem vse, ki so že dale hudo skozi, da upajo ponovno tvegati. jaz močno dvomim, da se bom še odločila za kakega.

pa čimmanj slanega jejte.

lp vsem nosečkam!

pikica* -> visok pritisk (22.9.2005 8:23:01)

Še ena s težavami glede visokega pritiska. Tudi jaz sem zaradi tega ves čas pod kontrolo. Na teden do dva moram hodit k svoji gin., vmes pa si ga ves čas merim doma. Ampak mi zelo niha. Včasih ga imam okoli 140/90, drugič pa spet čisto nizkega (včeraj zvečer je bil npr. 107/69). Tudi sama ne vem več kaj naj naredim. Upam, da ne bo šlo na slabše. Sem pa trenutno noseča 23t. Zaradi pritiska se poskušam čim bolj izogibat slanim zadevam, kavi, pri sladkarijah je malo težje Upam, da bomo vse srečno donosile naše bebice in da bo pritisk ostal vsaj na tej stopnji, kjer je ali pa se celo znižal.

Stran: [1]