RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

AsevedaDaBo -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 13:58:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Mančula

AsevedaDaBo moj ima tudi slabe, malo jih ima, pa še slabše kvalitete so....tako da smo na ICSI metodi že drugič.

bomo druga drugo gor spravljale [sm=zz_playfull.gif]

anonimen..nič nisem prejela, kaj pa je?

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 14:01:23)

Anem, ja mam naslednji ponedeljek ponovno UZ. Jst sm v prejsnjem poatopku 11 dni jemala Menopur, ampak pri Resu itak ne hodis na UZ da pogleda sluznico, pac pa sm imela Diphereline do menstre, pol se Menopur, in to je blo to.... no ce bo tko kot mislim bo punkcija nekje okrog 20-22 novembra...

Uh, a jst mam ze bukirane karte za London od 24 decembra... hm, ne vem ce bom sploh sla hahahaa

Bikca -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 16:28:27)

Kar nekaj nas je na ICSI [sm=smiley1.gif]

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 18:46:18)

Storm jst sem test delala 9 dan po et-ju je bil pa(5dan po punkciji) o ti vrjamem da nemores docakat sem bla sama taka zato pa sem kuj 9dan delala test da sem vedla na cem sem ker se mi je ze dobesedno mesalo ob nevednosti[sm=smiley1.gif]ja upam da bo res tko kot ti pravis vse ok ,do zdej si mi vse prov rekla [sm=smiley36.gif]kateri dan po et-ju pa si zdej??matejkica drzim prstke da v naslednje ko bos sla da bos mela velik celic in da opravijo punkcijo..ostani pozitivna ....lp

mila27 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 21:05:22)

Hey Hey punce!

Sploh ne vem kje naj začnem. Sem stara znanka tega foruma. Doma že imam eno malo navihanko, ki je stara 9 mesecev in je plod uspešnega ICSI-ja pri dr. Rešu. Uspelo v 2.postopku.
Tako, da zelo dobro vem kaj prestajate, kašne občutke imate in kaj vse vam, ki čakate na plusek, punkcijo ali ste šele na začetku postopka, divja v glavah in mislih.

Sedaj sem ponovno na tistem, ko se s možem odločava za nov postopek ko bo pikica stara eno leto ali malo več. Kajti moj problem je PCOs, ciklusov ni ali pa na nekaj mesecev ena menstruacija, tako da sem mela vse sprožene. Mož pa slab spermiogram.
Zato me zanima če mi lahko malo napišete ali še dr.Reš normalno dela oziroma katere dneve v tednu. Če mi katera zna povedat naj mi pove kako je z dojenjem, baje moraš čist nehat dojit, pred postopkom. Kako pa je kaj čakalna za ponovni postopek a katera ve. Pa kolk se čaka , mesec dni ali več.

Pri nama se je dolgo vleklo vse skupaj( tri leta in pol) amapak je ves trud sedaj poplačan, ko pogledam mojo pikico. Sedaj pridno spančka, jaz pa prebiram forum in vas malo spremljam.

Torej če mi lahko katera kaj pove o ponovnem postopku, lepoo prosim.

Ely , Sunprincess čestitke , naj bo nosečnost lepa, želim vama da vidita srček na prvem UZ-ju. Se še kar spomnim vseh teh občutkov veselja, ko končno zanosiš. Uživajta nosečki !
Tiste, ki čakate na plus, grejte svoje pikice in uspešno naprej.

Za vse, ki ta postopek ni uspel pa pojdite v nove boje je vredno vsega špikanja in živciranja itd.

Iz izkušenj pa lahko povem, da je nekako takole, najprej čakaš na posvet, potem vse te uz-je , potem injekcije in et, potek plusek in potem še 9 mesecev trepetaš da bo vse ok, potem porod in potem se mi zdi da itak zelo zelo pazimo na svoje malčke, ki nam niso kar tako uspeli. Tako , da punce držite se.

Pa prosim za kako informacijo. Sploh glede dojenja. Sem zasledila da je na foruma ena , ki ima 16 letnega malčka doma, pa me zanimajo izkušnje.

držim pesti za vse vas

lep večer punce

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 21:10:57)

Mila 27 zal ti neznam ni povedat glede dr.resa niti glede samega postopka[sm=smiley13.gif]bi se ti pa rada zahvalila za lepe zelje,drzim prstke da tudi ti cimprej zagledas [sm=rozacrtici.gif] in da dobis vse odgovore od punc lep vecer ti zelim se naprej [sm=smiley1.gif]

mila27 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 21:17:20)

hvala ely85, upam da se oglasi še katera, ki je pacientka dr.reša. Pa katera, ki je ponovno v postopku, pa doma že ima enega po uspešnem icsi-ju ali ivf-u.

hvala

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:09:14)

Mila, zal ti glede dojenja ne znam pomagat, predvidevam da zarad injekcij ni dobro dojiti.

Drugace pa glede Resa ne vem kaj te tocno zanima? On dela vsak dan, brez izjeme, edino zdej ne vem do kdaj vzema pacientke pred novim letom... Tam prides takoj na vrsto, hitr se vse odvija.

Punce mene zanima kako je na gklj glede punkcije? Torej, ali delajo to tud cez vikend? Pa jst sm ze pozabila kdaj si das stopko, pa kdaj mas pol punkcijo?

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:16:29)

Adelle stopko si das zvecer ob 22h punkcija je pa mislim da cez 2 dni ce se prav spomnim[sm=zmeden.gif]ceprav sem jst kr v dezurno sla da so mi stopko dal ker za inekcije si nism rabila sama mesat so ze ble narjene tko da stopke si nebi znala sama prstimat in dat...upam da sem ti pomagala kaj...[sm=smiley1.gif]

Mančula -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:17:45)

Adelle, punkcijo delajo tudi med vikendi, prazniki. Stopko ti bojo povedal na uz kdaj dobis in menda cez 48 ur ko je stop injekcija, sledi punkcija.

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:22:42)

Hvala punce.. sej ni panike stopko ker si znam sama dat stopko, sm sinjo ze 2x do zdej... torej stopka je na dan uz k ti zjutri recejo da je to to a ne? Haha sm cist vse pozabila od prej..

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:30:01)

Adelle ja mas prov zjutri ko imas uz ti rece da so dost veliki in zvecer stopka isti dan [sm=smiley1.gif]

aspera -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:45:34)

Midva imava tudi ICSI postopek. Že v prvo sva ga imela in je bil uspešen, ampak potem je šlo nekaj narobe, ker sem imela v 10.tednu SS [sm=smiley13.gif]. Sedaj pa čakava na drug postopek, sva pa v MB. Tam ti "natempirajo" postopek s kontracepcijskimi, tako da pri naslednji menstruaciji začnem z jemanjem KT, decembra pa potem začnem z Gonalom in nekaj dni zatem še z Dipherlinom. Imam pa dolg postopek, ker sem v prvem (kratkem) pridelala samo 2 celici. V prvem postopku sem imela Puregon, tako da ne vem kako izgledajo Gonal in Dipherline injekcije ... a mi lahko katera pove? Puregon je zelo enostaven, v obliki peresa.
Stopko sva pa midva kar sama doma uštimala, čeprav nama je bilo naročeno, da greva v dežurno. Samo sva našla posnetek na internetu kako se zadeva zmeša in sva sama opravila s to zadevo [sm=smiley36.gif].

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:55:59)

Aspera tebe se tudi spomnim iz tuki, tako kot Anem :-) Sva bile enkrat skupi v postopku se mi zdi...

Diphereline ni tezek za uporabo. No, tezji je od Puregona, ampak to je itak vsako zdravilo tezje od Puregona ki je zakon za uporabljat ga! V glavnem jst sm mela 0.5 odmerek Dipherelina. Kok bos ti mela? Dobis ampule vodice pa flaske s praskom v eni skatli vse. Najprej ampulo odlomis (to je malo zakomplicirano, ti bodo pokazali) , posesas vn tekocino in das v steklenicki s praskom. Potem sm jst posesala vn 0.5 odmerek, in si ga vbrizgala. Drugo polovico sm mela za naslednji dan, tako sm mogla vsak drug dan mesat.

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:56:49)

Napaka

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 22:57:52)

Ojla Aspera [sm=smiley1.gif]jst sem mela gonal f in te druge na d... inekcije ,so pa isto gonal je v persniku tiste na d...je pa ena sama inekcija tud ze kolicina notr tko da mesat nebos rabila nic....no stopke pa mesat jst nism znala [sm=smiley36.gif]so mi jo kr v dezurni[sm=smiley36.gif]

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:00:46)

Pardon tisto na d...jst nism mela [sm=zmeden.gif]vem da je bla rumena skatlca in 1 sama inekcija notr z tekocino ze notr...

aspera -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:01:26)

Jaz se te tudi spomnim, Adelle [sm=smiley1.gif].

Ne vem še kakšno dozo bom imela, to mi bojo najbrž povedali, ko bom šla prevzeti zdravila. Uf, a je potem samo Puregon tako na komot [sm=smiley36.gif].A so ful konjske igle pri Dipherlinu [sm=smiley36.gif]? Pri Puregonu je res tanka iglica, jo komaj čutiš.

Aleda -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:03:53)

Pozdravljene! Jaz vam kar ne sledim več... toliko pišete[sm=smiley1.gif] saj je prav tako. Najprej [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za tiste ki tokrat niste zagledale pluska, držim pesti za naslednjič in dobrodošle vse nove. Jaz kar čakam, nisem še dobila datuma za uz, danes sem klicala pa nisem mogla doklicat... bom jutri takoj ob 10 h poskusila. Sploh se nič nočem veselit, ne vem... počutje je tako kot da mi je vseeno, samo mi ni. Tudi znaki so bolj blagi, če kaj delam me malo tišči pa malenkost bolj so prsa napihnjena, ampak res čist malo. Sunprincess si ti rekla da si brez znakov, kako si zdaj? Midva sva tudi imela vse postopke ICSI.

aspera -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:04:02)

Ojla Ely [sm=smiley1.gif]. A ti mogoče misliš Cetrotide? To sem jaz imela zadnja 2 dneva, zraven Puregona še.

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:14:56)

Diphereline je 100% tako za mesat, imela sm ga v dveh postopkih do zdej... igle so pa mal vecje k od xpuregona, sam nc tazga... sej itak dobis 2 razlicne, ena debelejsa in daljsa za mesat, pa ena za vbrizgat si. Meni je bil na zacetku tezek za mesat sam k sm pa Menopurja dobila k mas 2 ampule vodice pa 3 praske[sm=zmeden.gif] sm vidla da je Diphereline zakon! :-))

Gonal je pa se mi zdi tako kot Puregon, peresnik...

ely85 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:15:49)

Aspera a ves da se zdej nespomnem ce ni blo neki na p [sm=zmeden.gif]vem da je bla kr sirsi obseg inekcije sem si komi notr porinla [sm=smiley13.gif] gonalf sem mela pa zgleda najmanjso dozo 150mg...[sm=smiley1.gif]

Adelle -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (3.11.2014 23:21:25)

Aja midva mava ze drugic IVF.... prvic sva mela ICSI, drugic pa zdej IVF...upam da tokrat uspesno po 5 letih...[sm=smiley13.gif]

AsevedaDaBo -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (4.11.2014 8:12:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Adelle

Aja midva mava ze drugic IVF.... prvic sva mela ICSI, drugic pa zdej IVF...upam da tokrat uspesno po 5 letih...[sm=smiley13.gif]

mi2 se že 6 let trudva, tko d ne smemo obupat [sm=bravo.gif] 1x bo :) svedaDaBo [sm=smiley36.gif]

kako ste vse?

kaj novega?
moj 6dan po ET, znaki isti. včeraj sem mislila da voham že tečko, amapk so ble ( . )( . ) še kar pOOLne in boleče. Tko da so vsi ti krči tudi zaradi Estime, pač jo tko prenašam že slabo leto.

glede na to, da moram lulat na palčko 12.11., me zanima kdaj naj kao NE pričakujem tećko k 12.11. je 14dni po ET
katera ve? od česa je odvisno da se eni vlije na 6,7,8,9,... dan

jona klara -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (4.11.2014 8:14:55)

aleda- hvala ti, si se zelo potrudila.Tebi pa srečno in veselo nosečnost, te znaki so itak brezveze, saj veš.Ko sem bila noseča nisem imela nič, bolečine kot pred m, pa to tiščanje, včasih kaj v križu.V ZADNJEM POSTOPKU KO NI USPELO MI JE PA ZADNJI DAN PREDtestom postalo slabo, ponoči se je pa vlila,,,,
adelle- tudi tebi srečno, se te spomnem sva že skupaj trepetali, pa ne vem ali letos januarja ali kdaj prej

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>