Jokanje pred odhodom v vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

Polona31 -> Jokanje pred odhodom v vrtec (4.10.2014 13:59:42)

Imam vprašanje...otrok zjutraj v vrtcu ob odhodu mamice vedno joka. To je tak jok za dve tri minute, potem pa...veselo druženje v skupini. V skupini lepo sodeluje, v glavnem se ima super in to jokcanje ignoriramo oz. ga vzamemo kot del jutranje rutine.
Ko pridem po otroka vedno vprašam vzg. oz. pomočnico če je vse o.k. No in na to vprašanje mi pomočnica odgovori, da je vse super in lepo in da mu je med igro rekla ˝no daj pa zdaj jokaj, zakaj pa zdaj ne jokaš˝ hmm...nisem ji nič rekla, ampak...ni mi bilo ravno všeč, ker...
otrok zjutraj pač joka in mislim da je brez smisla temu posvečati pozornost čez dan...ne vem no...
Kaj mislite ve...

LuLu -> RE: Vprašanje (4.10.2014 14:20:36)

če je to bilo le 1x (par krat) potem ni vredno o tem razmišljat, ne vidim problema v tem... če pa vsak ljubi dan o tem vzgojiteljica govori z otrokom, potem pa pač rečeš naj neha

jona klara -> RE: Vprašanje (6.10.2014 9:10:15)

to ni normalno, da to otroku govori to je matretiranje otoka okoli stvari na katero je že pozabil, res v naših vzgojnih institucujah je zaposlenih res veliko takih....ko niso ravno za vzgajanje ampak samo zaradi plače tam

Polona31 -> RE: Vprašanje (6.10.2014 9:26:18)

IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

to ni normalno, da to otroku govori to je matretiranje otoka okoli stvari na katero je že pozabil, res v naših vzgojnih institucujah je zaposlenih res veliko takih....ko niso ravno za vzgajanje ampak samo zaradi plače tam

Ja meni je takšna izjava popolnoma mimo...sicer malega ni prizadelo in ji je rekel ˝sedaj ne bom jokal, ker jaz jokam samo zjutraj˝, ampak...če bi (je) to slišal kateri drugi otrok pa...bi se lahko iz tega razvilo zafrkavanje in resni problem.

ronja -> RE: Jokanje pred odhodom v vrtec (6.10.2014 12:07:50)

Če bi to rekla enkrat v hecu, bi se hecala nazaj: "ja, zato, ker sem zdaj pri mamici, kjer je bolj fajn kot v vrtcu, pa če je vrtec še tako super:)" Če pa bi otroka zafrkavala večkrat, pa bi ji povedala, da naj se rajši drugače heca.

Polona31 -> RE: Jokanje pred odhodom v vrtec (7.10.2014 8:30:46)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če bi to rekla enkrat v hecu, bi se hecala nazaj: "ja, zato, ker sem zdaj pri mamici, kjer je bolj fajn kot v vrtcu, pa če je vrtec še tako super:)" Če pa bi otroka zafrkavala večkrat, pa bi ji povedala, da naj se rajši drugače heca.

To mi je bilo povedano tako, kot...da je takšen način lahko reševanje težav z jokom...ampak...zame tiste dve tri solze, ki jih potoči ob slovesu, sploh niso težava, ker...on joka ko grem, potem pa se lepo vklopi v skupino in uživa 100 na uro.
Tako da s svojim jokom ne moti skupine (ko pride do igralnice je menda že vse o.k.), tako da...tako jokcanje mislim da ne bi smel biti problem za nikogar. Če bi se pa ponavljale takšne izjave, potem pa...bi lahko nastal problem. Upam da, je
pomočnica ˝reševala težavo˝ na takšen način prvič in zadnjič.

liliana -> RE: Jokanje pred odhodom v vrtec (7.10.2014 19:29:41)

moj dve in pol letni nečak vedno joka, ko kdo odhaja.....ko, mama ali ati zjutraj odhajata od njega v vrtcu, ko mi odhajamo od njih z obiska....skratka, vedno, ko vidi nekoga odhajati joka.....kako minuto, potem je pa kot da ni bilo nič....joka pa vedno.....očitno se na tak način "poslavlja".....[sm=smiley1.gif]

Stran: [1]