Jančika_ -> Čudne jedi za zajtrk (19.9.2005 20:06:10)
|
Počvekajmo malo, kaj naši razgrajači jedo za zajtrk. Pri nas je namreč cela štala zjutraj.
Naš skoraj 14-mesečnik je sicer kar vredu jedec, poje sicer bolj majhen količine, ni pa izbirčen - kar pa ne velja za zajtrk!
To so cele vaje: okoli petih - šestih zjutraj spije kakšna 2 deci mleka, nakar spi še 2-3 ure. Počakam, da postane spet lačen in začne fehtariti za hrano - potem se začne show. Karkoli mu dam, naredi dva grižljaja, potem začne hrano metati po tleh in tuliti.
Seveda je čez eno uro spet lačen, spet tuli - in vajo ponovimo. Še najbolje je, če greva z vozičkom na sprehod, v tem primeru v vozičku požuli pol žemlje.
Poskusila sem z vsem, česar sem se spomnila: dala sem mu kašico, gris, kruh z namazom in brez, sir, sadje (več vrst), jogurte - pa nič. Sekiram se ne, mi gre pa na jetra, ker je očitno lačen, jedel pa ne bi.
In da še napišem, kaj vendarle poje: kisle kumarice! Resno, gospod bi za zajtrk jedel kisle kumarice; ko jiih zagleda, začne mahati kot zmešan in potem z največjim užitkom pohrusta dve ali tri.
Tako je pri nas. Dajte mi še kakšno idejo, s čim naj ga poskusim nahraniti!
|
|
|
|