Streptokok (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

kar86 -> Streptokok (11.9.2014 14:21:00)

pozdravljene,

zanime ali ali ste se testirale, ter ali so vam dali prej antibiotoke ali potem? brala sem, da naj bi dali injekcije direkt v žilo, meni pa je G rekel da bi mi dal prej antibiotike [sm=zmeden.gif]

*zvezdica zaspanka* -> RE: Streptokok (6.10.2014 17:52:34)

živ,
jaz sem v zadnjem trimesečju vprašala ginekologinjo o tem, pa mi je rekla, da ona test predlaga predvsem tistim, ki že med nosečnostjo večkrat prebolevajo vnetja, ki kažejo možnost za streptokok (ni mi pa veliko razložila o tem). ker pri meni ni bilo nekih znakov, mi testa ni predlagala, zato se tudi sama nisem potem odločila za to.

Hope2 -> RE: Streptokok (15.10.2014 11:52:15)

Antibiotik v casu nosecnosti je brez pomena, saj se streptokok vraca (se ga ne pozdravi) in bos ob porodu lahko spet imela. Problem streptokoka je, da se otrok okuzi med porodom, ne v casu nosecnosti.

Preberi si npr na MON-u Pusenjaka, vtipkaj v google streptococ in pregnancy.... pa bos dobila vedno en in isti odgovor- antibiotik je pomemben med porodom. Vsak AB med nosecnostjo je brezpredmeten.

Jaz sem v drugi nosecnosti izvedela, da imam streptokok. dobila sem AB med porodom vsake 4 ure. Ce porod traja vec ko 4 ure, je treba dozo ponovit. S sabo moras imeti ivide od streptokokain takoj ko prides v porodnisnico moras povedat, da si okuzena!!!!

Sicer se zelo malo otrok okuzi med porodom (cetudi ne dobis AB), pa vseeno, ce se okuzijo, so res revcki in je lahko zelo nevarno za njih.

Streptokok nima veze z vnetji!! isto pise pusenjak.

1buba -> RE: Streptokok (15.10.2014 13:33:31)

Jaz sem se testirala in sem bila pomirjena, ko je bil test negativen.

Taddy78 -> RE: Streptokok (27.11.2014 19:14:58)

V drugi noseč.sem skozi imela vnetja in me je g proti koncu testirala še za streptokok. Test bil pozitiven in so mi pred iztisom ploda dali v žilo ab.

Stran: [1]