NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Martina* -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 18:34:27)

Ker ne najdem iskalnika, da bi poiskala o rasti zobkov me zanima kako so se vaši otroci obnašali ko so dobivali zobke, najin se namreč že eno uro joka od bolečin, pa ne vem kaj je...

če ne bo bolje bomo šli v bolnico...prosim nujno rabimo pomoč...!!

če so zobki kako mu naj ublažim bolečino?

CIPRESA -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 18:36:11)

Martina v lekarni se dobi neka raztopina ki vsaj malo omrtviči če ga namažeš in je bolje. Je preizkušeno na mojem nečaku in deluje. Nevem pa točno kako se imenuje če letiš v lekarno povej pa ti jo bodo sigurno dali.

Marogica -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 18:38:00)

Jaz sem našemu dala pol žličke Calpola, sem nato pediatrinjo klicala in mi je rekla, da je tako ok, če ne bo v redu, pa naj se pridemo pokazat. Ti zobki so pač hudič

dix -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 18:49:25)

Tisto je Calgel ali pa "Nekaj" Primi denti. Te dve adevi imajo v lekarni.

mimica -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 19:57:28)

Ja, ti zobki so res hudič. Pri našem se vidi to tako, da joče, si tišči roko v usta in si vidno drgne po dlesni. Nam pomaga gel calgel. Ga dobiš kar tako v lekarni. Ti pa rečem, da če nimaš občutka, da so zobki, ampak ga boli nekaj drugega, pa pojdi raje k zdravniku.

Mina1 -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 20:23:02)

Mi imamo dva zobka na sveže in stari smo 7 mesecev. Ena sama groza in strah , sedaj ima že dva dni vročino 39,5, čeprav nekateri pravijo, da tako visoka vročina naj ne bi bila od zobkov . Je pa zelo razdražljiv zaradi tega, in zelo jokav.

Aja, Calpol prav nič ne pomaga. In v sredo imamo cepljenje, katerega bi morali opraviti že v juliju, pa je zdravnica na daljši bolniški, sedaj pa spet ne bo nič z vsem skupaj in tako. S gelom Primi denti pa smo mazali prej, pred izraščanjem, dasmo masirali dlesni...

Pri prvem škratku zobki razen slinjenja niso bili tak trd oreh. Mali piškotek pa neutolažljivo joka in joka in doma je pestro. Lahko da se mu kombinira poleg zobkov še kakšna bolezen, da je tako hudo

pa-pa Mina1

Wahoo RR -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 20:52:13)

ja...nekj katera prosim pove kaj je ta "nekaj" primi denti...in kdo proizvaja in uvaža...

tud pri nas ne pomaga Calgel...in bi poskusila še to...
Vem da je blo na strai RR, sam kaj čmo

Mana -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 21:20:17)

Evo prepisano iz škatle..

"Balsamo primi denti"

Dobi se v lekarni tako kot Calgel.

LP in čim manj bolečin in

Primoza -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 21:23:15)

Martina* je napisal/a:

že eno uro joka od bolečin, pa ne vem kaj je...

Kaj pa če so ušesa? Pojdite do pediatra, da mu pogleda v uho.

Anonimen -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 21:26:10)

Ja, jaz sem tudi na ušesa pomislila. Menda da takrat tako jokajo.

CatJa -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 21:31:07)

Js bi tudi prej na ušesa pomislila, sploh če ima tudi vročino.

Wahoo RR -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 22:12:58)

Mana, najlepša hvala

a lahko napišeš še uvoznika in proizvajalca.
V naši lekarni ga nimajo in je rekla naj ji te podatke povem, ker še ni slišala za to. Na podlagi tega bodo lahko naročili.

Hvala

NIN@ -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 23:08:23)

Balzam primi denti je italjanski! Paovsod je dobavljiv v SLoveniji. Mi smo ga tudi uporabljali sam ni pomagalo, potem sem v Avstriji nabavila homeopatske granule pa so nas rešile muk!!!

Če se fejst in nima temperature pojdi do dežurnega naj mu pogleda ušesa.

lp
nin@ in mirno noč vam želim

Wahoo RR -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 23:23:40)

Nin@...vem da je italjanski, sej mi ime že to pove...
Samo ga v obeh naših lekarnah nimajo in tudi slišali niso za njega. Zato potrebujejo proizvajalca in uvoznika...da bodo lahko naročili.

Martina*...upam da ni več tako hudo...in da ste že kej poštimal...javi

NIN@ -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (19.9.2005 23:40:33)

Ma nikjer nič ne piše na tubi emalažo sem pa že stran vrgla
Jutri ti lahko izvem bom v lekarni eno kolegico povprašala.

Če se ti pa mudi ti pa jaz mojega pošljem bo situacija prej rešena

Pošlji mi naslov na privat jz ti pa zjutri tubico na pošto vržem ni problema ker mi ga ne uporabljamo

lp
nin@

m_m -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 0:10:29)

Ni italijanski, ampak francoski (na drugi strani piše Balsamo primeiros dentes), proizvaja sanofi-synthelabo Pariz, uvaža pa GODOM d.o.o. Žalec

m_m -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 0:14:37)

Naš jok je pa na starši čvekamo. sam je lih zaspala. Rasteta kar dva zobka skupi. Mažemo s primi denti, sam ne vem kak je s tem, ko že gledata ven. Pa nisem ziher če so zobki vročine tut ni.

tasika12 -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 9:13:29)

Mina1 je napisal/a:

Mi imamo dva zobka na sveže in stari smo 7 mesecev. Ena sama groza in strah , sedaj ima že dva dni vročino 39,5, čeprav nekateri pravijo, da tako visoka vročina naj ne bi bila od zobkov . Je pa zelo razdražljiv zaradi tega, in zelo jokav.

Aja, Calpol prav nič ne pomaga. In v sredo imamo cepljenje, katerega bi morali opraviti že v juliju, pa je zdravnica na daljši bolniški, sedaj pa spet ne bo nič z vsem skupaj in tako. S gelom Primi denti pa smo mazali prej, pred izraščanjem, dasmo masirali dlesni...

Pri prvem škratku zobki razen slinjenja niso bili tak trd oreh. Mali piškotek pa neutolažljivo joka in joka in doma je pestro. Lahko da se mu kombinira poleg zobkov še kakšna bolezen, da je tako hudo

pa-pa Mina1

tasika12 -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 9:14:42)

Tudi jaz sem mislila da so zobki ko je naša imela vročino 39,5 pa sem se zmotila. KO sem prišla k zdravnici je ugotovila da ima uroinfekt in zato taka vročina. Jaz bi raje šla do zdravnice.
Pa lepo porihtajte.
Nataša

daisy -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 9:17:38)

wahoo:
ne vem s katerega konca si, vendar v Ljubljani lahko Balsamo primi denti kupiš le v Sanolaborju (lekarne ga nimajo) .
Martina:
tudi jaz se strinjam z ostalimi, da če nisi prepričana, da so zobki ga raje pelji k zdravnici.
V tolažbo pa ti lahko povem našo izkušnjo z zgornjimi enkami: jokal in stokal je dobri 2 uri skupaj!! ko sem mu dlesni poskusila masirati in namazati,se je ob dotiku dobesedno drl. nič ni pomagalo, ne pestvanje, ne petje, ne dojenje, ne sprehod...po dveh urah je bil tako izmučen, da je zaspal - potem pa sem se od psihičnega in fizičnega napora zjokala jaz . ko se je zbudil je bilo vse o.k.
srečno!

Wahoo RR -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 15:38:36)

m_m hvala za podatke...
a francoski je ? no vidiš...po imenu sem bila prepričana da je italjanski.

daisy...v Grosuplju, Vidmu in Velikih Laščah ga nimajo...
no, sej si navedla razlog - da ga imajo v Sanolaborju...

nin@...sem ti poslala naslov na ps....hvala lepa
dokler ne pridem do Sanolaborja,mi bo prišel prav

Martina* -> NEKAJ GA BOLI...NUJNO!! (20.9.2005 20:39:14)

Evo nas spet...

niso bili zobki, k zdravniku tudi nismo šli...včeraj je zaspal kar na rokah, proti večeru, pa se je predramu vendar ni hotu jest, tu pa tam se je še malo pojokcal vendar ni bilo tako hudo kot popoldan...trdno je zaspal okoli 22h (do takar se je zbujal in podiral kupčka, enkrat je neki čisto malega zbruhal) in spal do 5h (kot po navadi) potem se je podojil in danes je ko rožica...tako da po mojem nam dr. ne bi mogel pomagat...

to je zdaj že drugi taki napak joka v 1 mesecu, razmišljam, da ima kakšen glavobol, mogoče kakšen prepih, ker sta mene tudi enkrat med nosečnostjo in enkrat po njej taka glavobola napadla, da se nisem smela premikat;trajala sta točno 4 ure, sem malo pobruhala in še malenkost poležala in sta minila.

Mogoče mu pa kaka hrana ne paše...trenutno smo ukinili juhice bomo vidli kako bo naprej...

Hvala za pomoč pri zobkih, zdaj vsaj vem kako zgleda ta bolečina, mi je kar hudo, ko se dete tako dere...

Uživajte s svojimo zakladeki in lep večer...

Stran: [1]