petea -> RE: razlika (29.8.2014 12:33:13)
|
Si se z delodajalcem že kaj pogovarjala o možnostih? Delodajalci, ki imajo več zaposlenih, morajo imeti kakšno delovno mesto tudi za invalide, da so upravičeni do raznih subvencij, olajšav. Nekaj uporabnih strani: delo invalidov subvencija plače davčne olajšave Delodajalci niso ravno navdušeni nad delavci s statusom invalidov, ker jih zaradi svojega posebnega varovanega statusa ne morejo prosto razporejati, odpuščati ... Glede komisije - osebnih izkušenj nimam, spremljala pa sem kalvarijo tasta, ki je med drugim uveljavljal invalidnost zaradi težav s hrbtenico, vendar je bil on v času uveljavljanja že upokojen. Če bi šla pisat vse zaplete, ko katerih je prišlo, preden mu je bilo priznano, kar mu pripada, bi nastala konkretno dolga zgodba na temo ''Saj ni res, pa je''. Kljub nedvoumni medicinski dokumentaciji, našemu poznavanju stopenj in vrst telesnih okvar, po kar nekaj (nepotrebnih, zaradi njihovih napak [sm=zmeden.gif]) dodatnih poti na komisijske preglede v LJ se je zadeva zaključila šele po več kot 3 letih, z uspešno dobljeno tožbo. Naj te moj zapis ne odvrne od vloge. Napisala sem jo, da vidš, da je treba dokazovati svoj prav, četudi ti najprej zavrnejo ali neustrezno upoštevajo okvare. Če prekineš postopek, se ti pravice za nazaj namreč več ne priznajo.
|
|
|
|