mojcaziga -> RE: obrestna mera pri izračunu za OD (29.8.2014 9:35:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga Hvala vsem, ampak vseeno bi rada bolj točno cifro količnika obrestne mere. Gre za to, da se pri eni znanki razlikuje od druge. Nobena pa nima navedene take cifre kot jo ima objavljeno Banka Slovenije, od koder naj bi CSD to jemal. Sem šla pogledat v naše dokumente: V marca izdani odločbi imamo upoštevano obrestno mero z 4,06 %. V julija izdani odločbi 3,46 %. Ko sem pred leti primerjata obrestno mero iz odločbe s podatki na strani Banke Slovenije, so se podatki ujemali. Ko sem danes šla iskati aktualne podatke, tudi sama v njihovih tabelah ne najdem iste cifre, kot jo imamo v odločbi. [sm=zmeden.gif] Je pa gor objavljen kontakt, kdo ima na BS preko te zadeve: kontakt BS. Morda izveš kaj uporabnega. Hvala. Res ima ena okoli 4% in druga okoli 3,5%. Res da se ne spoznam na te zadeve, ker kot rečeno ne prejemamOD, ampak a naj ne bi v enem letu uporabljali enotno obrestno mero, glede na to, da naj bi uporabljali obrestno mero, ki velja za leto pred oddajo vloge? Kakorkoli, hvala [sm=smiley1.gif] lp
|
|
|
|