Dorotheia -> RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka (25.8.2014 15:00:15)
|
Zdravo! Tudi mi imamo 7 mesečnega fantka, ki so mu na pediatrični potrdili refluks. Mi smo bili v pediatrični sprejeti že pri 1,5 meseca, saj je mali zavračal hrano, polival pa takrat sploh ni (imel naj bi t.i. "skriti refluks"). No, po uvedbi Novalaca AR se je stanje močno izboljšalo. Pri ca. 4 mesecih pa je začel dejansko vidno polivati. Takrat so nam na pediatrični rekli, da je normalno, da je višek polivanja tam nekje pri 4-5 mesecih, potem pa se stanje počasi umirja, če ni hujše oblike refluksa. Ja, mi tudi dodajamo še vedno Novalac AR žličko ali dve riževih kosmičev, ker pomaga (kljub temu, da je že AR formula bolj gosta). Je pa res, da so hitro zaprti - naš ima tudi občasno težave. Smo sedaj že kar dosti na GH, ampak seveda še ne v celoti. Se pozna, pri nas je dejansko bilo bolje, ko je jedel bolj GH. Je pa kak mesec nazaj zopet pričel malo bolj polivati (tudi po GH), ampak sem prepričana da zato, ker je že tako mobilen (se plazi, obrača + je veliko na trebuščku in pritiska), ni pa nobenega problema. Nam je bilo rečeno na pediatrični, da če otrok lepo pridobiva na teži, da najverjetneje ni hujšega, ker naš od 2. meseca zelo lepo raste in se redi. Če pa bi bili nadaljni problemi, pa potem delajo naprej preiskave (ph-metrijo in gastroskopijo).
|
|
|
|