zita -> srbečica 3 letnika-alergija? (5.8.2014 11:59:34)
|
Imam vprašanje.. oziroma če imate kakšne izkušnje s podobnim, bom vesela vašega nasveta Imamo triletnika. Bili smo na morju, peti dan ga je začelo srbeti po trebuhu in hrbtu. Ponoči najhujše. Valda, pomislimo koprivnica, kombinacija soli, kreme, sonca.. čeprav smo itak imeli oblačno vreme otrok ni bil izpostavljen soncu, tuširali smo ga po vsakem plavanju v morju. Od tega je že dober teden, otroka še vedno srbi, ves je spraskan , srbi samo trebuh in hrbet,, srbi ga pa samo ponoči, tam okrog enih se začne, pa do štirih. Vse je spraskan, čeprav se trudim, da ga »čoham« jaz in ne praskam. Claritin dajemo vsak večer. Vendar ne pomaga. Klicala sem pediatrinjo, valda na dopustu, njena sestra pravi, da lahko traje tudi 10 dni, v lekarni pravijo, da nehamo dajati claritine, ker očitno ne pomaga. In včeraj mu nismo dali claritine, učinek isti, s claritinom ali ne. Zanimivo je to, da se čez dan ne praska, ga ne srbi, tudi če popoldne spi. Začne se ponoči. Do sedaj ni imel nobenih alergij, enkrat je ko je bil star 1 leto imel na pregibu roke dermatitis, majhen flek, ampak je s mazanjem s kremo takoj izginilo. Ne vem kaj naj naredimo? Danes bom spet »zatežila« v ambulanto, da naj ga pregledajo.. 8 dni je pa že malo preveč, je pa res, da je koža zelo vzdražena. Pomislia sem na to, da je mogoče kakšna oblika viroze?
|
|
|
|