dinax -> RE: Aprilčice 2015 (7.11.2014 21:21:30)
|
Živjo! Tudi jaz sem aprilčica, rok imam 19.4.2015. Forum že dlje časa spremljam, zdaj pa sem se končno odločila tudi kaj napisati. Najbrž nisem hotla izzivati usode. Imam že 3 letno hčerko, tako da je to moja druga nosečnost. Vse je drugače. Na začetku mi je bilo veliko manj slabo in trebuh me je manj bolel, vendar so mi zdaj takoj na prvem pregledu diagnosticirali nosečniški diabetes, ki mi dela precej preglavic. edaj me tudi trebuh (mislim da maternica) boli in špika, nekajkrat mi je tudi že otrdel. Upam, da zdržim do aprila, saj sem tudi v prvo morala dva meseca ležati in sem nato prezgodaj rodila. To je nakratko povzete. Glede pralnih plenic - mogoče je pametno, da na začetku kupiš le en komplet racmank (za polno uporabo rabiš vsaj 2), ker nikoli ne veš, kako bo otrok prenašal pralne plenice. Jaz sem imela srečo, da sem lahko sprobala pleničke od sestre in so mi bile všeč, vendar je moja hčerkica imela zelo občutljivo kožo (kasneje se je izkazalo, da atopijski dermatitis), zato ji konstantna mokrota pod plenico nikakor ni ustrezala. Uporabljala sem eko plenice iz milerja - moltex, kasneje pa eko babylove, ki so bile ok, ker niso plastične, pa še manjše so. So pa vsekakor vseeno velika obremenitev za okolje in denarnico. Pralne pleničke so čisto ok skupaj z bodiji - preverjeno, tudi dobra prijateljica uporablja racmanke že pri drugem otroku. Mogoče res niso vsi bodiji ok, ker imajo eni malo prostora za rito, vendar so kot nalašč za pralne plenice bodiji iz H&M, ki imajo večje rite. Čisto na začetku ni dobro uporabljat pralnih plenic, ker pokrijejo popek in se lahko vname, pa na začetku ima potem ogromno rito v razmerju s preostalim telesom, vendar se to hitro uravnovesi.
|
|
|
|