Aleda -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (18.9.2014 21:25:07)
|
Adelle- 22 dan začneš s špikanjem in 14 dni si daješ suprefact ( če imaš to) potem greš 15 dan na uz da preverijo če se je sluznica stanjšala in je vse ok... ( če na uz okrijejo kake ciste, ti lahko podaljšajo in povečajo dozo suprefacta še za en teden) nadaljuješ s suprefactom in ostalim zdravilom in se špikaš še 9 (7?) dni, potem spet sledi uz da preverijo rast foliklov, potem pa vidijo lahko imaš že naslednji dan stopko, če so res pridni folikli [sm=smiley1.gif], lahko maš na 2 dni, vsak dan ( jez sem imela nazadnje 3 zaporedne dni uz). Približno 1 mesec traja dolgi postopek, odvisno kako reagiraš. Uz-ji se začnejo ob 7.30, če hočeš bit pri prvih je fajn da si tam ob 7 ali celo prej, jaz ponavadi pridem 15 čez 7 in jih je že kar nekaj tam. Za punkcijo dobiš injekcijo če maš veliko foliklov, če ne le protibolečinsko tableto in še kakšno za domov so včasih dali. Nazadnje sem dobila eno,ki je bila pomoje le za umiritev, ker sem bla mal čukasta, sam smo toliko časa čakale da je že prej nehala delovati. Partner mora bit prisoten sam na punkciji, da odda seme in potem na ET-ju, ponavadi ni prakse da bi partnerji hodili zraven žensk na uz noter, za punkcijo al pa transfer pa vprašaj, ne vem... do zdaj nisem vidla da bi kakšen partner bil zraven.
|
|
|
|