Anonimen -> jok po enem letu in pol (19.9.2005 11:26:31)
|
Pozdravljeni!
Sem mati 2,5 letne deklice in 3 mesečnega fantka. Taja hodi v vrtec od svojega prvega leta in do sedaj ni bilo nobenih težav, nasprotno veselila se je, da gre v vrtec. V tem letu in pol je bila prestavljena v večjo skupino v jaslih, zamenjala več vzgojiteljic med dopusti. Pa je bilo vse v redu. Sedaj s septembrom pa je šla iz jasli v vrtec. In začela je protestirati, da ne gre v vrtec. Danes zjutraj pa je jokala in se me oklepala, da bi jo kmalu odnesla nazaj domov. Tako se mi je zasmilila. Glede na to, da do sedaj ni bilo nobenih težav, predvidevam, da je nakej narobe. In sumim, da ji vzgojiteljica ni všeč. Taja je nežna in občutljiva deklica, vzgojiteljica pa je stroga in odrezava, kar pa mislim, da ji ne daje občutka varnosti, kot ga je dobivala pri prejšji vzgojiteljici.
Ali mi lahko svetujete, kaj naj naredim. Mož pravi, da se bo v enem mesecu že navadila. Saj ima verjetno prav, samo on zjutraj ne posluša joka, kot ga jaz. Prejšnji teden sem vzgojiteljici tudi omenila, da ne hodi rada v vrtec, pa je rekla, da sem jo presenetila, ker je zelo zgovorna, rada sodeluje pri igrah, ipd. in da ona nima tega občutka.
Če ima katera podoben primer ali nasvet bi bila vesela odgovora!
Lp!
|
|
|
|