predračuni za prizidek (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mini86 -> predračuni za prizidek (30.6.2014 10:46:12)

da ne dolgovezim..imam izris in mere prizidka in sedaj bi rabila čimveč predračunov za "gradnjo",,

rabila bi pa tako za klasično in za leseno..

midva z mojim sva za leseno-postavi se v dveh dneh, veliko oz vse lahko sam delaš......mene moti samo tole barvanje vsega na cca 5 let..projektant je tudi proti lesu, on bi klasično..

ali priporočate koga, je kdo delal v kratkem kej podobnega in je zadovoljen, kam lahko še kaj pošljem

petea -> RE: predračuni za prizidek (30.6.2014 11:03:58)

Mini86,
v svoji okolici poišči kakšno leseno hišo, pozvoni in povprašaj, kako se jim obnese v vašem podnebju.
In kdo jim je hiško izdelal - če so zadovoljni, bodo tudi z veseljem priporočili izvajalca.

mini86 -> RE: predračuni za prizidek (30.6.2014 11:05:48)

enga že imam na priporočilo prijateljev, bil je že pri nas, samo jaz bi še kakšnega:)

mala maja -> RE: predračuni za prizidek (3.7.2014 21:10:49)

Iz katerega konca Slovenije pa si Mini? Ne pomaga ti nek investitor iz LJ čisto nič če živiš na Jesenicah [sm=smiley1.gif]

me pa nekaj zanima. Kako iščete izvajalca za leseno gradnjo in zidano gradnjo? Kaj pa imate v projektu za gradbeno dovoljenje?
Ne moreš kar it zidati leseno gradnjo če je prizidek v projektu zidan. Če ste šele v pridobivanju dovoljenja pa ti kot
projektant tudi priporočam klasično gradnjo.

Vijoličarka -> RE: predračuni za prizidek (4.7.2014 0:56:15)

Pravzaprav tudi leseni 'prizidek' (angleži imajo boljšo besedo: extention, torej 'podaljšek, razširitvenik' ) lahko deluje čisto dobro. Barvanju se lahko izogneš, če ga potem oblečeš v cink ali barvani aluminij, lahko pa uporabiš les, ki se sploh ne barva, ampak tekom let dobi neko naravno, sivo 'patino'. Se mi zdi, da se za take zadeve uporablja cedra, strokovnjak pa nisem.

Angleži, pri katerih je gradbeništvo spet oživelo, so sploh nagnjeni k prizidkom, ki so drugačni od osnovne stavbe in znajo z okusom narediti, da vse skupaj poživi, ne pa da deluje kot nek zdolgočasen tujek.

Če si lahko vzameš nekaj časa, ti priporočam, da si potegneš dol najnovejšo BBC oddajo 'Building Dream Homes'. Trenutno se je zaključila prva sezona, ki ima 15 delov in skoraj v vsaki obravnavajo kakšen prizidek, pa mogoče dobiš kakšno idejo.

mateyka -> RE: predračuni za prizidek (4.7.2014 10:26:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Če si lahko vzameš nekaj časa, ti priporočam, da si potegneš dol najnovejšo BBC oddajo 'Building Dream Homes'. Trenutno se je zaključila prva sezona, ki ima 15 delov in skoraj v vsaki obravnavajo kakšen prizidek, pa mogoče dobiš kakšno idejo.

ha, "ti o vuku.." - a veš, da sem si ravno potegnila dol en del za stestirat, zdaj me pa res firbec matra, da bom dans počekirala [sm=smiley36.gif]

Vijoličarka -> RE: predračuni za prizidek (4.7.2014 11:06:12)

Mateyka, kar izvoli. [sm=smiley1.gif]

Ni ravno na ravni Grand Designs (Kevin [sm=smiley27.gif] ), se mi zdi, da je vse bolj usmerjeno v promocijo arhitektov. Npr. par arhitetkov se pojavlja v večih oddajah, pa preveč čustev, premalo tehnike in premalo pokažejo končni izdelek. Vseeno pa ni slabo, sploh variante s prizidki so zanimive. Včasih so tudi malo komični, npr. zame vodi spopad arhitekta in strokovnjaka za kuhinje glede na to, ali bi imeli kuhinjo v obliki črke U ali pa otok. [sm=jezicek.gif] Sem bila pa res impresionirana nad nekimi stopnicami.

Vijoličarka -> RE: predračuni za prizidek (4.7.2014 11:14:17)

Aja, pa začni s prvo epizodo, ker skozi vsako spremljajo dva projekta, od katerih se prvi vleče čez nekaj oddaj, drugi je pa ponavadi prizidek. Tako da ne boš na sredini notri padla.

Stran: [1]