ronja -> RE: nujno nasvet (30.6.2014 10:42:07)
|
Hm, če so umili glave, vsi, potem verjetno ni več živih uši gor (vsaj pri nas jih ni bilo) in gnide se ne morejo tako lahko prenest. Mogoče paziš, da ne organiziraš ravno nekih aktivnosti, kjer bi strašno glave skup držali, sicer pa po moje ni panike... Zadnje 2x ko smo se dobili z enimi prijatelji, sta enkrat punci imeli uši (odkrili šele zvečer in seveda takoj poklicali), enkrat pa tisti prijateljičini otroci, pa si jih nikoli nismo prenesli:). Skratka ni vedno nujno, da se nalezeš. Za vsak slučaj bi v tvojem primeru svojim otrokom oprala lase z ustno vodico, ki ima zelo močen vonj, tako da prekrije naš oseben vonj in zato uši nekak ne zaznajo, da je to človek, ki se ga splača naselit. Škodit ne more. Jaz sem to počela po tem, ko so imeli pri taveliki skoraj celo leto v OŠ uši. Nekaj časa jih ni dobila, ko jih pa je, sem pa rekla, da se ne grem več in sem ji po kuri oprala tako lase in jih vsak dan spela v čop ali kito. Ne vem, kaj je pomagalo, ali je bila samo sreča, ampak jih ni več dobila:). V vrtcu so nam svetovali tudi lak za lase za male dolgolaske in kadar so imeli uši, smo to naredili tistih par dni in nista nikoli nič staknili. Žal pa so v vrtcu bili starši veliko bolj odgovorni in so bile uši samo malo časa v skupini, v OŠ pa so bile praktično celo leto:(.
|
|
|
|