obupana (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> obupana (25.6.2014 18:43:12)

S partnerjem sva že več kot 15 let v zvezi. Poročena, tudi otroka imava. Vse lepo klapa, se super razumeva. Je pa en problem, ki me že skoraj nekaj časa teži. Nekako opažam da mu ni do sexa. Tak nekje na deset dni enkrat on bi, takrat je kar intenzivno, potem pa spet premor. Jaz občasno ko ležem zraven njega, ko ga čutim, se mi zalušta, ga objemam, nakazujem, pa se ničkaj ne zrajta. Zadnjič sva šla spat in seveda sem si ga spet zaželela, mu rekla naj se k meni obrne, je nekaj začel, ampak žal korenjak ni bil v stanju za akcijo. Seveda jaz jezna, on pravi, da ne ve zakaj je do tega prišlo. Naj še povem, da nima kakih težav, da bi ga obremenjevale pri njegovem spolnem življenju, zelo redko da kam gre sam( pijača, prijatelji), družina mu je na prvem mestu. Idealno bi bilo, le te težave s spolnostjo mi ne dajo več miru, vse možno imam v mislih. Je katera doživljala kaj podobnega?

Anonimen -> RE: obupana (26.6.2014 4:08:57)

Ah, klasična "težava" z zmanjšanjem libida skozi leta. ;)
Nama se je začelo podobno dogajat po kakih 5 letih zveze. (To, da se je seks zgodil večinoma na mojo pobudo in še to za moje pojme / potrebe preredko.) Se spomnem, da sem se fejst sekirala, rihtala zanj, pripravljala romantične večere, seksi perilo, glasba, sveče, romantični vikendi... včasih je ratalo, da je bolj "bil pri volji", včasih pa ne. Pa ga tudi nič ni matralo službeno, ljubice zagotovo ni imel, takrat tudi otrok nisva še imela... Razen tega pomanjkanja seksa nisem opažala, da bi me imel manj rad, ostal je enako pozoren, ljubeč, moj najboljši prijatelj. Ravno zaradi slednjega razloga nisem več vrtala vanjin sem se nekako sprijaznila s situacijo, da mu je libido pač manjši kot moj. In sem si v trenutkih potrebe po seksualnem užitku pač pomagala sama... včasih se mi je pridružil in mi je bilo bolj luštno, včasih pa sem opravila solo, medtem ko je spal.
Zdaj sva skupaj 13 let, imava triletnika in kmalu pride novi dojenček. :)
Jaz sem se pač odločila, da mi je prijateljstvo v razmerju veliko bolj pomembnejše od tega, da moža gnjavim za seks, če mu pač ni toliko do tega.

ronja -> RE: obupana (26.6.2014 10:34:03)

Sicer nimam kaj pametovat, ker še nisem bila sama v tej situaciji, vendar se mi zdi normalno, da libido ni ves čas enak - če sta približno usklajena, je večinoma podoben, pa včasih pri enem višji kot pri drugem, drugič obratno, pri nekaterih pa je tako, da ima en ves čas višji libido od drugega, poznam pare obeh primerov (on bolj kot ona in obratno). Če sta zelooo različna, je to problem, če pa odstopanje ni veliko, pa si da drugače pomagat - večina moških, ki imajo višji libido, se samozadovoljuje in navadno to ni nek problem. Če je to ženska, je pa verjetno ravno zaradi tabuja samozadovoljevanja večja štala, vsaj po mojih opažanjih (recimo tu na forumu).

Zadnjič sva šla spat in seveda sem si ga spet zaželela, mu rekla naj se k meni obrne, je nekaj začel, ampak žal korenjak ni bil v stanju za akcijo. Seveda jaz jezna, on pravi, da ne ve zakaj je do tega prišlo.

Poskušaj ne vzet tega osebno in bit jezna - ker dejansko on ni zato nič kriv - on se sigurno ni odločil, da mu ne bo stal, verjetno bi si želel, da bi mu, samo če ti ni, se tudi ne moreš prisilit... Kadar mene kaj mori, mi ni in če bi bil takrat jezen, da mi ni, bi mi bilo hudo. Ok, vem, da njega nič ne mori, vendar če mu nikakor ni, tudi nič ne more, očitno se je trudil... Ker če boš jezna, ko mu ne bo ratalo, se bo bal sploh poizkusit in gre lahko samo še navzdol... Pritisk, da je treba, pri seksu navadno ni ravno dober... In s starostjo nam libido upada, ker se spreminja oz. pada nivo spolnih hormonov. Če bi bilo vse skupaj patološko, bi mu zdravnik predpisal testosteronsko zdravljenje, vendar dokler on 3x na mesec seksa, ne vem, če bodo to šteli za problem, zaradi katerega se predpiše zdravila...

Razmisli, koliko je tebi še sprejemljivo - če ti je 1x/10 dni čisto premalo, se pogovorita, vendar se mi zdi vseeno malo škoda razdirat lep zakon in družino zato... Če bi bilo še kaj drugega narobe ali če bi bil hladen do tebe ali če bi seksala 1x na par mesecev, štekam... Koliko bi bilo tebi ok? in koliko bi bil on zmožen? Probaj praznino drugače zapolnit, lahko višek energije porabiš v športu, ustvarjanju ali pa si kdaj pomagaš sama, če imaš pač višji libido.

sombrero -> RE: obupana (26.6.2014 18:28:46)

Preprosto si postala dolgočasna, in tvoj ne dobi več občutka da je lovec na vagino. Če ne boš kaj storila, bo lovil druge.

Anonimen -> RE: obupana (26.6.2014 20:57:29)

IZVIRNO SPOROČILO: sombrero

Preprosto si postala dolgočasna, in tvoj ne dobi več občutka da je lovec na vagino. Če ne boš kaj storila, bo lovil druge.

ne verjamem, da bi mu bila dolgočasna, saj je ravno on tisti, ki mu sex nikoli ni kaj prida bil prioriteta. Napram drugim moškim. Sem ga že "terala" k drugim, naj vsaj kje proba, pa niti slišat noče za druge ženske, pravi da samo mene ljubi in si samo mene želi..

ronja -> RE: obupana (26.6.2014 22:13:30)

Tudi fantje so različni, ne samo punce. Različno močne libide imamo, spreminjajo se še v času in z okoliščinami, vendar so tudi v osnovi zelo različni. Če mu nikoli ni seks tako veliko pomenil, potem verjetno že v štartu njegov libido pač ni bil tako zelo visok. Dokler imaš ti še dovolj za eno zadovoljno življenje, je vse ok. Razmisli, kje se lahko srečata:)

majkeljanuar -> RE: obupana (11.7.2014 14:09:04)

Zadeve ni treba posploševat.
Vsaka zveza je malo drugačna in mislim, da nebi bilo škode, če bi vanj malo povrtala (ne preveč). Za njegovo stanje so lahko razlogi tudi zdravstveni.

Stran: [1]