zvezdica_1 -> RE: Zgodnja nosečnost in zavarovanje v tujini (25.6.2014 16:40:25)
|
odvisno v katero privat kliniko greš. nemško, ameriško, kanadsko, avstralsko.... cena zna variiirat tudi od tvojega državljanstva. tu so daleč najbolj osovraženi američani [sm=smiley36.gif]. cene zanje so ble kar 1x višje, in to na uradnem ceniku [sm=zmeden.gif] recimo rentegen za zobe na kitajskem v nemški kliniki z zaščito pred sevanjem je 3 leta nazaj stal okoli 10 €, odpiranje zoba in čiščenje kanalov ter začasno zapiranje (gips ali plomba) pa 80€. če si hotel keramično prevleko, je blo vse skupaj 400€. cene so na tajskem cenejše. v vsakem primeru, moraš poklicat slovensko zavarovalnico,v katero bolnico te usmerijo, ponavadi je to tvoji lokaciji najbljižja solidna bolnica. (s katero imajo oni sklenjeno zavarovanje). na tajskem boš verjetno morala vse plačati sama (neposredno kritje je mislim da urejeno z državami EU in nekaj izjemami na balkanu), potem pa plačano zahtevati nazaj v sloveniji od zdravstvene zavarovalnice (iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja) in tvojega "turističnega" zavarovanja. pa samo eno stran v premislek. svoj čas je veljalo, da zdravstvena zavarovalnica ne krije porodov v tujini po dopolnjenem 30. tednu nosečnosti. v primeru EU in EGP to ne vzdrži in so ti dolžni vrnit za porod toliko, kot bi le-ta stal v sloveniji, ampak za tajsko sem pa ziher, da ne bodo plačali nič. lahko da so kake finte tudi pri turističnih zavarovanjih. poleg tega bi se bilo dobro pozanimat še za potovanje nazaj na letalski družbi, če te bodo sploh prepeljali, če boš doli zaradi težav obiskovala bolnico. nazadnje ko sem lani letela na medcelinskih letih so zahtevali izjavo, da nisem noseča, ko sem šla tja. v primeru nosečnosti je pisalo, da želijo potrdilo zdravnika ter da omogočajo let nosečnicam do nekega določenega tedna........ drugače pa UŽIVAJ! sem ti kar fauš...[sm=smiley17.gif]
|
|
|
|