Priprava mlečnega kefirja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mami2in1 -> Priprava mlečnega kefirja (23.6.2014 14:00:41)

Pravijo, da je kefir najbolj "zdrav" iz svežega, neobdelanega mleka (torej tudi nepasteriziranega). Zanima me ali je "varno" piti kefir iz neprekuhanega surovega mleka, če ga delamo na sobni temperaturi? Koliko časa je še OK, da ni v hladilniku (npr. če želim malo močnejši kefir)?
Zaradi navedenih skrbi sem dala posodo z mlekom in kefirjevo gobico v hladilnik, kjer kefir po nekaj dneh še ni dozorel. Tak način je zame predolgotrajen. Pa tudi v tem primeru nisem več gotova, če je mleko/kefir še OK za uživanje, saj na mlekomatu piše, da naj mleko (ki ga hranimo na hladnem) porabimo v dveh dneh.
Naj kefir raje izdelujem iz prekuhanega mleka?

Hvala za vse nasvete in mnenja!




tashq -> RE: Priprava mlečnega kefirja (23.6.2014 14:11:20)

sicer za kefir ne vem,mi delamo kislo mleko.
ja,uporabimo domače mleko(babičino oz.od njenih krav[sm=smiley36.gif]),ga ne prekuhamo(drugače se kislo mleko sploh ne naredi) in delamo na sobni T.ko je pa narejen,ga damo pa v hladilnik in lahko počaka par dni.se ne "pokvari" in nismo "bolni" po njem.po mojem mnenju,če uporabiš "preverjeno" mleko od nekoga,ki ga poznaš in zaupaš ali na mlekomatu(kjer naj bi bilo tudi testirano mleko),ne more biti nič narobe...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.6.2014 20:52:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]