ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


*miska.mcc* -> ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (21.6.2014 11:55:46)

Domač sladoled - iz pravega mleka, smetane, jajc, sladkorja... in v tem primeru pistacij. Kolikokrat ste jedli pistacijev sladoled, ki je videl pistacije, ha? Ja, dejansko se pozna;)


[img]http://shrani.si/t/3g/Qd/l6L8EMn/pistacija.jpg[/img]
(vir:  http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/07/domaci-sladoled-v-kornetu.html )
lepo prosim recept. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/img]

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/img]


hvala!




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (21.6.2014 12:29:23)

Evo, just for you, miš:) Nisem 100%, da je bil na sliki točno ta recept, ampak ta je gotovo dober:

PISTACIJEV SLADOLED

100 g oluščenih neslanih pistacij
400 ml polnomastnega mleka
4 rumenjaki iz velikih jajc
150 g sladkorja
200 ml sladke smetane

Zmelji pistacije v multipraktiku ali mlinčku za kavo. Pazi, da jih ne zmelješ preveč, da ne bo ratala gošča.

Vmešaj pistacije v mleko in ga zavri. Preden ga vmešaš v jajčno zmes, ga precedi skozi gosto cedilo ali muslin, če ne želiš imet koščkov pistacij in luščinic notri (ene moti, drugih ne).
V drugo posodi nad paro stepi rumenjake s sladkorjem, da postanejo gosti in bledorumeni. Zdaj primešaj precejeno mleko (če ne želiš imet koščkov pistacij notri) in mešaj (še vedno nad paro), dokler se zmes ne zgosti, vendar ne toliko, da bi se zgrudila.

Ohladi na sobno temperaturo in potem daj v hladilnik, najboljše je, da mešanica čaka čez noč v hladilniku, ker se imajo potem čas jajčne beljakovine povezat in je sladoled bolj kremast. Vsekakor pa prej vsaj ohladi v hladilniku, bo veliko prej narejen in boljši. Zmrzni v strojčku za sladoled ali pa če ga nimaš, daš v zmrzovalnik in vsake pol ure dobro zmiksaš mešanico.

Uživaj v pistacijevi kupi:)




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (21.6.2014 12:33:34)

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/img]  tenkju!!!!!

ko boš imela čas, mi povej še (če se ti da) osnovo za sadne sladolede in, ofcourse za kak dober čokoladni.




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (21.6.2014 12:36:09)

ej ej ej...... kaj pa naj s smetano? [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (21.6.2014 12:57:13)

Ajoj, oprosti! Smetano dodaš ohlajeni zmesi (po tem, ko si ohladila jajčno mlečno zmes v hladilniku, dodaš še smetano in potem vliješ v stojček).
Oprosti, mal zmedena:D




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (22.6.2014 11:32:09)

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]

v naši dolini stoterih možnosti se dobijo samo pražene pistacije!

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/img]

sta pa za 1x cokoladni in vanilijev v zamrzovalniku. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 10:41:32)

Dobro jih podrgni, da gre dol kožica, ki je prepojena s soljo, mogoče bo mal bolj slan kot bi bil sicer, ne bo pa tako zelo narobe. Če pa greš kaj v žabarijo, pa nabavi, tu se dobijo tudi neslane, že zluščene (so pa drage, ampak za en sladoled ni problem).




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 11:30:24)

zdaj gre tale v paco:

http://okusno.je/recept/sladoled-z-meto-in-cokolado




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 12:02:04)

A te je pičil sladoledni hrošč?[sm=smiley36.gif] Samo v opozorilo, da se tega ne rešiš - ever never ever again!




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 12:55:02)




IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A te je pičil sladoledni hrošč?[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley36.gif[/img] Samo v opozorilo, da se tega ne rešiš - ever never ever again!
 



ma ja!

glej, wanna be domač sladoled z dodatkom kemije  [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img]  :
[img]http://shrani.si/t/1/VO/4LXMN9lS/sl1.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/t/28/105/4np5ovLE/sl2.jpg[/img]


me res zanima kaj bo ratalo!


[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]





ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 13:14:35)

haha, metina aroma od etola? Hudo zeleno rata, ja[sm=jezicek.gif]. Ima pa tudi močen okus. Sem naredila enkrat metin sladoled s koščki čokolade za kobiličin sendvič (ta živo zelen sladoled med dvema čokoladnima keksoma). Taveliki je bil zelo všeč, sosedi pa celo najljubši!




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 13:26:19)

ja metina aroma.

pol pa sem na drugi sliki v mleku skuhala čokolado, kokos in dodala malo praška od pudinga. zdaj pa bi rada to čokoladno zmes vmešala med sladoled. da bo poznat crte, pike, spirale ali karkoli pac. samo da nebi drekasto nastalo.

po mojem, da ta "puding" dodam šele pol, ko bom meto nalila v posodico za v zamrzovalnik?  al naj kar v sladoledarja zlijem?




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 13:29:29)

p.s.....
a si vidla moj novi avatar?   [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zz_wavespin.gif[/img]




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 13:38:45)

POtem vmešavaš omakce v sladoled! Sladoled naj bo že čisto zmrznjen (v sladoledarju do konca) in ko boš nalila v posodo, kjer bo sladoled živel, dokler ga ne požrete, ga naliješ recimo 1/3, čez omako, spet sladoled, spet omako, spet sladoled, spet omako in potem z enim nožem ali kitajsko palčko marmoriraš, da se zmeša. Njami:)

PS: vidla, glih ko sem oddala prejšnji post! In sem se režala, hehe! Ti rečem, to je odvisnost[sm=smiley36.gif].




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 13:54:05)

oooooo, hvala!!!!!

zdaj grem počasi "marmorirat?




*miska.mcc* -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 13:57:36)




IZVIRNO SPOROČILO: ronja



PS: vidla, glih ko sem oddala prejšnji post! In sem se režala, hehe! Ti reč
em, to je odvisnost .
 
[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley36.gif[/img]
 



a imam še čas, da neham?  [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zz_redcarded.png[/img]




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 14:24:56)

a imam še čas, da neham?

Poglej svoj avatar[sm=smiley36.gif].
Sicer pa: si želiš nehat?[sm=jezicek.gif] "If it makes you happy it can't be that bad..."




HuAnita -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (23.6.2014 16:50:42)

Čakte - meni samo to ni jasno, kako - iz zamrzovalnika vzameš sladodel in ga zmešaš spet - kako, ali ni zmrznjen?!
Jaz sem ga vedno direkt iz mešanja dala v zamrzovalnik, pa je bil dober - pa me zanima, če je lahko še boljši? :-)




ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (24.6.2014 9:22:30)

Če delaš sladoled na roke - daš maso za sladoled v zmrzovalnik za pol ure, zmešaš, daš spet not za 20 min, spet dobro zmešaš, daš not za 15 min, zmešaš, daš not za 10 min, zmešaš, itd... Pač dlje ko je not, bolj pogosto moraš zmešat, sicer se bo pač zamrznilo v eno kamnito klado[sm=jezicek.gif]. Fora je v tem, da razbiješ kristalčke in vmešaš not zrak - to dvoje dela sladoled rahel in to dela sladoledar namesto nas.

Če dela to sladoledar, seveda vliješ direkt v posodo in pokneš v zmrzovalnik in nimaš več problemov. To je navodilo za tiste, ki nimajo strojčka, bi pa vseeno sem pa tja naredile dober kremast sladoled;).




HuAnita -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (26.6.2014 11:25:57)

Ahaaaa, se lotim še danes.... :-) Hvala za kemijsko navodilo, kako jih 'ubiti' z dobrim sladodelom....




Stran: [1]