ronja -> RE: ronja, pliiiiiiis!!!!! (sljadoljed) (21.6.2014 12:29:23)
|
Evo, just for you, miš:) Nisem 100%, da je bil na sliki točno ta recept, ampak ta je gotovo dober: PISTACIJEV SLADOLED 100 g oluščenih neslanih pistacij 400 ml polnomastnega mleka 4 rumenjaki iz velikih jajc 150 g sladkorja 200 ml sladke smetane Zmelji pistacije v multipraktiku ali mlinčku za kavo. Pazi, da jih ne zmelješ preveč, da ne bo ratala gošča. Vmešaj pistacije v mleko in ga zavri. Preden ga vmešaš v jajčno zmes, ga precedi skozi gosto cedilo ali muslin, če ne želiš imet koščkov pistacij in luščinic notri (ene moti, drugih ne). V drugo posodi nad paro stepi rumenjake s sladkorjem, da postanejo gosti in bledorumeni. Zdaj primešaj precejeno mleko (če ne želiš imet koščkov pistacij notri) in mešaj (še vedno nad paro), dokler se zmes ne zgosti, vendar ne toliko, da bi se zgrudila. Ohladi na sobno temperaturo in potem daj v hladilnik, najboljše je, da mešanica čaka čez noč v hladilniku, ker se imajo potem čas jajčne beljakovine povezat in je sladoled bolj kremast. Vsekakor pa prej vsaj ohladi v hladilniku, bo veliko prej narejen in boljši. Zmrzni v strojčku za sladoled ali pa če ga nimaš, daš v zmrzovalnik in vsake pol ure dobro zmiksaš mešanico. Uživaj v pistacijevi kupi:)
|
|
|
|