ronja
|
Je katera ves čas svojega dojenčka hranika z izčrpanim mlekom? Dve prijateljici, ki jima dam samo kapo dol! Ena pri 3. otroku sploh ni več probavala dojit, ker je že vedela, kako bo in si je samo črpala. To je veliko težje (vsaj meni se zdi) kot pa dojit, tako da naj te taki komentarji: Nekaj ljudi me je debelo pogledalo, da to prvič slišijo in da je naravno, da se otrok doji. Začetna slaba volja in občutek zavrnjenosti sta se tako vrnila sploh ne ganejo! Delaš super, najboljše, kar v dani situaciji lahko. Lahko še vedno poizkusiš z dojko, če si ti to želiš, mogoče jo bo zdaj lažje sprejela, ko je že malo večja in ima močnejša usteca. Res pa je, da je navadno težko, ko se enkrat navadijo na flaško, ker se tam ni treba nič matrat in sesat, pri dojki pa morajo. Mogoče bi vseeno uspelo, če si želiš, glede na to, kar so mi rekli na IE, ko sem se bala, da se mala ne bo hotela dojit, ker jo majo tam seveda na flaši in ne moreš glih kadarkoli prit dojit (jap, vsaj tako je bilo, grozno!) Tam so rekli, da je še vsaki ratalo, ki je res hotela (sama vseeno malo dvomim v to), celo pri tistih, ki so bili najprej na cevki, torej da so bili res dolgo brez dojenja... Sama sicer kot rečeno malo dvomim v to, da vsem rata, vendar pa me je to takrat ful pomirilo in je dejansko potem ratalo (vendar ne po nekaj mesecih, ampak dnevih). Kakorkoli boš hranila svojo pupiko, pa naj te ne ganejo preveč komentarji iz okolice: ti bojo vedno: enim ne bo prav, da imaš otroka v papirnatih plenicah, enim ne bo prav, kdaj in kako mu začenjaš uvajat gosto hrano, enim se bo zdelo, da jo oblačiš premalo, drugim, da preveč,... Ko smo se dobili z mojimi in njegovimi, sta nama obe babici prišli pametovat v roku 5 min.: njegova, da je res prehladno, da bi bila pupa samo v oblekci (35 stopinj je bilo zunaj, not malo manj, ampak še vedno zelo toplo;), moja mami, da naj jo zabožjovoljo dava iz obleke, da naj bo nagica (tak zelo toplo ipak ni bilo, ker je bilo v našem stanovanju pa še bolj vroče in če odpirajo vrata ven pa not, potegne in glih 2 tedenskega dojenčka nimaš nagega na prepihu;). Sva se spogledala in nasmejala - zgleda, da delava čisto prav . Pa kaj je važno, kaj si mislijo, kapo dol za vztrajnost, odločnost in potrpljenje, nimaš kaj biti slabe volje, prej lih obratno! Podpis! Če ti bo kdaj težko ob kometnarjih, pomisli, kako so komentirali to, da moji niso meli plenic .