Ajaz -> RE: Prosim pomoč, ker sem obupana (9.7.2014 14:10:16)
|
Prvo stvar, ki je dobro, da jo narediš je, da se popolnoma umiriš in opazuješ svojega otroka ter delaš tako, kot mu najbolj ustreza. Na voljo imaš preveč različnih pripravkov, saj se lahko med njimi včasih že izgubiš. Mogoče ti bo pa moja zgodba malo pomagala, ali pa vsaj dala malo več samozavesti pri vzgoji. Pri prvem otroku sem začela doživljati šoke že v porodnišnici, kjer bi mogla dojiti, kot so rekle sestre, ampak je bil tmalček tak zaspanček, da je po dveh potegih zaspal in ga nisem mogla kar tako zbuditi. Nato se je sam v groznem joku zbujal in ko sem ga želela podojiti je ponovno po parih kratkih potegih zaspal. Želela sem poslušati vse okoli sebe, ki so mi govorili, da bo sesal, v tolikšni meri, da je bošček ogromno prejokal od lakote, predno sem se opogumila in mu začela devati Aptamil. Zakaj Aptamil? Ker so ga priporočali pediatri in v lekarni. Kmalu je tamalega tako zaštopalo, da 10 dni ni kakal, jokal je od zvijanja in sem mela ponovno težave, ker da mleka se pa res ne sme menjati, ker bom uničila črevesje. Samo Confort naj mu dam, ker je to od iste znamke ... Potem sva imela pa veselje z menjavo pleničk, saj je imel drisko od Conforta... Sama zmešnjava, dokler nisem po prvem letu starosti prenehala z Aptamilom. Drugi pa je popolnoma druga zgodba. Z dojenjem namatudi tokrat ni uspelo, ker sem ga ravno tako podhranjevala par dni. Toda tokrat sem kar hitro prešla na adaptirano mleko, saj si nisem želela take živčne vojne, kot je bila prvič.tokrat pa sem začela z uporabo babylove bio in je moja patronažna rekla, da je enako mleko kot novalac, pač ceneje. Tamali ga je veselo jedel in pridno kakal. Ker so bile težave z dobavo tega mleka, sem poskusila z uporabo Aptamila, ki pa je pokazal popolnoma isto sliko kot pri prvem otroku, zaprtje. Uporabila sem confort, da je odprlo in ponovno driska. Me je zaskrbelo zaradi menjave mleka, pa sem prebrala na drugem forumu, da so načeloma vsa mleka podobne sestave in glede na to, da bo itak jedel različno hrano, ni omejitve za menjavo mleka. To je napisala ena pediatrinja, mislim da Tanč. Zdaj ko je babylove bio spet na voljo pa ga tamali spet lepo je in ni težav. Okoli tebe bo ogromno ljudi, ki ti bodo modro svetovali kako MORAŠ delati. Svetujem ti, da si pridobiš čim več informacij o temi, ki te bo zanimala, potem pa opazuj svojega otročka in naredi, da bo za njega najbolje in hkrati ustrezalo tebi.
|
|
|
|