žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 9:01:59)
|
Lepo pozdravljene vse! bskrle - čestitke! Kako je bil porod? Res lepo, da nas je že nekaj! PDP pa imam v začetku decembra. Tudi jaz čakam na rezultate BHR, več kot 3 tedne je že...upam, da to pomeni, da je izvid v redu. Spol bomo tudi izvedeli. Vsak dan skoraj tečem iz službe, da odprem nabiralnik. Še moža pošiljam gledat, če je kje v bližini doma. Tudi za poštarjem sem že tekla...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] Klicala sem tudi že laboratorij, pa so mi rekli "traja bolj 4 kot 3 tedne, pokličite naslednji teden" in si ne upam spet težit ta teden. Še kdo čaka? V planu je bilo, da počakam izvide preden povem drugim, samo pri tretji nosečnosti se kar hitro pozna. Počutje je dobro, bolje kot ko sem bila mlajša, je pa res tempo. Kakšen dan je seveda težji. Prvo tromesečje je hitro minilo, zdaj sem bolj sproščena in mirnejša. Predvsem se mi zdi ta nosečnost en velik dar. V prvih tednih mi ni bilo najbolj lahko - mogoče je bilo zato, ker se zavedaš, kakšna oodgovornost je otrok, koliko skrbi in dela je šele z večjimi (oba sta v šoli). Bilo mi je slabo. Skrbelo me je en kup neumnosti, za katere sploh ne vem od kod sem jih navlekla! Skrbelo me je tveganje pri BHR/AC, odziv bližnjih (od vseh sem doživela samo najtoplejše odzive in podporo, kar mi je pomenilo več, kot sem si prej predstavljala) in starejših dveh otrok. Se pa zelo veselita - nekaj trenutkov sta naju v nejeveri in s širokimi nasmehi spraševala, če je res (kot, da bi šlo za eno kruto šalo!). Slabosti so pojenjale, utrujena nisem, je pa tu grozna zaspanost, krivim pa vreme. Upam, da bo minila, ker tole zapiranje oči med delom je takooooo mučnoooo. Zračim, pijem mrzlo vodo, vstanem in pretegnem noge...še kakšen nasvet? Čimveč telovadim in se gibljem, ker apetit se kar noče zmanjšati. Gibov še ne čutim, včasih se mi malo dozdeva, samo nisem prepričana.
|
|
|
|