Kerensa -> RE: Pot do Sarajeva (2.6.2014 21:34:32)
|
Jaz sem šla po tej cesti (Sarajevo - Jajce - Banja Luka - Gradiška) in niti slučajno ni tako zelo grozna. Sem videla že bistveno hujše. Že res, da je samo dvopasovnica (za v vsako smer pas), pa tudi to je res, da imaš nekaj predelov, kjer je na eni strani kar fajn prepad (predvsem ob reki Vrbas), ampak je pa okolica tako lepa, da je vsake toliko kakšna luknja (čeprav se sama ne spomnim nobene konkretne) čisto nepomembna. Da bi šla po poti ZG - Karlovac - Split, se meni osebno zdi brezveze. Kot prvo je daljša, kot drugo je dražja (AC od ZG do Splita sploh ni poceni reč), kot drugo pa ne vidim niti enega razloga, zakaj najprej desno do ZG (ki je, že za začetek, kontra od ravne linije proti Sarajevu), potem levo do Splita, ki s Sarajevom sploh nima nobene zveze, potem pa še enkrat nazaj gor proti Sarajevu. Cik-cak čez Hrvaško, kar se mene tiče. Jaz bi ti, sploh glede na trenutne razmere, predlagala (ne vem, od kod iz SLO bi štartala) pot Karlovac - Slunj - Plitvička jezera - Bihač - Sanski most - Jajce - Zenica - Sarajevo. Ena najkrajših, poleg tega pa imaš še toliko za videti po poti, da potuješ cel vikend (od sobote zjutraj do nedelje zvečer, recimo), pa sploh ne opaziš. Glede na prevoženo razdaljo (v obe smeri) pa tudi to, da ni nobene cestnine, ni zanemarljiv podatek. Namesto za cestnino lahko za ta denar dobiš 4 dobra kosila v Sarajevu. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|