|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2015
18.9.2014 10:23:56   
rakica82
Ja kolibri sej se res prav rabila spihat. jaz sem večraj na tešče mela 4,7. Na tešče si morem merit enkrat na teden, in vsak dan trikrat na dan, že to mi je smotano, gledat na uro, da sem doam takrat ne kej zunaj s tamalima,...moja bebica je pa boga itak skoz pod stresom, al inič ne spim , ker se mi zbujajo tamale, al me raz

belega kruha načeloma ne jem ,ga pečemo sami ,čeprav ima notri malo bele moke ampak kot rečemo, to sem jedla danes pa se na cukru ni poznalo. Tudi jaz se ne mroem držat te njihove diete, po zajtrku sem bla vedno lačna, zato zdaj jem kot prej ,kosila enako. S0ploh ker vidim da mi očitno to ne vpliva na cuker in še vedno mislim ,da sem padla v ta sistem bolj zaradi smole kot zaradi tega da bi res imela GD. Sej itak uporabljam samo polnozrnate testenine in take stvari. In sistem sploh v Lj je res narejen za tiste, ki imajo malo morje cajta tam viset.

inzulin pa,moja osebna zdravnica mi je svetovala naj ga zavrnem, če mi ga bodo hoteli dati. Razen seveda, če bi se pokazalo da res kaj na otroka vpliva

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu kolibri11)
Neposredna povezava do sporočila: 251
18.9.2014 11:01:40   
rokca
Mi smo pa iz morfologije. :) Čudovito je bilo! Pol ure ležiš in uživaš. Vse je videti. Notranje organe v trebušni votlini, možgane, hrbtenico, srček, obraz, usta, nosek, nogice, rokice, prstke.... ma vse! Res neverjetno lepo. In kar je najboljše, je vse super in v redu-za to sem bila najbolj vesela.
Za spol nismo vprašali, ker naju ne zanima. Važno je, da je vse v redu in tut če bi bil to moj zadnji ultrazvok do poroda, sem čisto zadovoljna!

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 252
19.9.2014 7:26:59   
rakica82
Vau rokca že morfologijauser posted image . Jaz jo imam šele čez dober mesec. Super, da vidiš da je vse v redu in da lepo rasteteuser posted image . kaj bo boste pa videli ko pride ven. Jaz še vedno trdim, da je to najlepšeuser posted image

Je pa res lep občutek, ko vidiš vse ne, Midva sva bila pri prvi tudi čisto raznežena, ker res vidiš vse, še prstke lahko prešteješuser posted image . Čeprav pri moji ginekologinji ne traja pol ure, tam ene 10-15 minut.

Jaz sem pa danes končno malo bolj v miru, tudi starejšja je šal danes v vrtec, sem jo mislila imeti še doma ampak je nardila cel upor, da gre v vrtec. Kaj naj pol? Malo še pišča no in kašlja, ampak to bomo tako do pomladi zdej, kaj češ. Tako da na hitro pospravim, potem pa šibam na Šmarno goro na sončekuser posted image

(odgovor članu rokca)
Neposredna povezava do sporočila: 253
19.9.2014 9:12:10   
Katte
rakica82, pri meni je tako. Na tešče sem imela dvakrat zaporedoma (konec julija) preveč (5.7, 5.8), tako da so me dali na večerni inzulin (3 enote). Od takrat je to OK. Začetek septembra mi je zdravnica rekla, naj ga neham jemati, sem bila kar malo skeptična. Ampak je super, ponavadi imam pod 5.0, nikoli čez mejo.
Diete se pa jaz strogo držim. Zdaj imam že nekaj časa lepe vrednosti, samo zadnji teden je bilo dvakrat čez 7, ne vem, zakaj. Vzamem 2 ali tri enote inzulina pred jedjo, če pojem zraven kako pest polnozrnatih testenin ali jabolko. Brez inzulina sploh ne upam. Vrednosti pa imam tam od 5 do 6 ponavadi. Tudi kdaj manj ali več. Jem pa zelo malo OH, razen za zajtrk, ko si privoščim dva ali tri koščke polnozrnatega kruha, sir, kumarico in na enem kosu malo kikirikijevega masla ter jogurt in si apliciram 4 enote inzulina.
A ja. Kako imaš pa glikirani hemoglobin? Meni so ga do sedaj merili dvakrat in je bilo prvič 5.0%, drugič pa 4.9%. To je super.
Tudi jaz sem na začetku shujšala, zato so mi dali tudi inzulin. Potem sem počasi nazaj dobila nazaj in nekaj malega pridobila (kakšen kg - verjetno še vedno premalo glede na to, da sem drobna in že skoraj na polovici nosečnosti...).

< Sporočilo je popravil Katte -- 19.9.2014 9:13:20 >

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 254
19.9.2014 10:37:37   
rakica82
Res si pridna, da se tako držiš dieteuser posted image . Jaz enostavno ne morem, po teh njihovih jedilnikih je meni zajtrk absolutno premajhen, sem bla lačna še ful. Tud po kosilu mi je še manjkalo kaj zraven in sem zato spet začela pit kavo, ja korist pa taka.

Kaj je glikirani hemoglobin? Se mi niti ne sanjauser posted image .

Meni je zanimivo to ,da bom imela tri otroke v treh letih in pol, pa vseeno se vmes toliko spreminja, da je vsakič nekaj novega. To s to sladkorno recimo, še nikoli nisem mela testa ne tešče na začetku nosečnosti ,zdej je to baje praksa. Plus tega bi pri prejšnjih nosečnostih s tako vrednostjo na tešče veljala za zdravo nosečnico, zdej mi pa na veliko piše v materinski sladkornauser posted image

Ti boš pa verjetno morala uvesti še kakšno dodatno hrano v jedilnik, klobaso pa touser posted image , če se premalo rediš. jaz sem se do zdej dobro kilo. Je pa res da sem se v prvi nosečnosti v celoti 4 kg, samo nisem pa suhica to je res.

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 255
19.9.2014 12:53:08   
Katte
Saj se trudim user posted image .
Glikirani hemoglobin je sladkor, ki se veže na hemoglobin (HbA1c), ki najbolj kaže, kako je povprečno urejen sladkor in sicer za kak mesec nazaj.
Ja, itak, v zadnjih letih so ful znižali prag za diagnozo GD... Ampak ni druge. Se pač držiš in upaš na najbolje.

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 256
20.9.2014 23:23:00   
skubikaty
Hoj Ferbuarke!!
Bi lahko tudi jaz kako prišla v skupinico na fb? Bi bila zelo vesela.
Pričakujem pa 19.2.2015

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 257
23.9.2014 16:42:00   
Anonimen
Zgleda so že vse na fb :(
Tudi jaz bi rada nekako prišla v skupino pa mi še ni ratalo.

(odgovor članu skubikaty)
  Neposredna povezava do sporočila: 258
24.9.2014 8:03:52   
rakica82
Ne nismo še vse na FBuser posted image . Je pa res, da smo tukaj malo manj aktivne. Verjetno je samo tako ,da so punce, ki so aktivne na FB, zelo malo tukaj zato traja, da opazijo, dA želite k njim. kateri morate rečt pa jst ne vem, ker nimam FBuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 259
25.9.2014 10:22:40   
MARJETICA9
Pozdravljene,

tudi sama se pridružujem februarkam. Rok imam 20.2..
Huh, prvih 5 mesecev je hitro minilo.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 260
25.9.2014 11:35:50   
Tanja89
Piši mi na zs. Jaz tebi ne morem. ;)
In te dodam..

Lp Tanja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zgleda so že vse na fb :(
Tudi jaz bi rada nekako prišla v skupino pa mi še ni ratalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 261
26.9.2014 14:59:43   
februarka2015
Punce, jest se malo teh povišanih vredosti sladkorja kar malo bojim (ne zaradi sebe toliko, bom že zdržala, če kej ne bom smela jest, bolj zaradi otročka). Zdej zadnjih 14 dni sem pa še fuuull žejna, popijem več kot normalno, upam, da to ne nakazuje sladkorne. Sicer, glede na to, da sem predebela, mam verjetno več šans za to. Imam dve vprašanji: kako si merite sladkor - a s tistim merilnikom, s katerim si moraš tudi špiknit v prst ali z lističi (menda tudi to obstaja). In drugič: tale inzulin - a to je pomeni nujno špikanje? Ker temu pa res nisem naklonjena, ne vem, če se bom sama lahko špikala, res ne (upam pa, da se mi tudi ne bo treba).

Glede FB skupine pa: ja, smo tam kar precej aktivne, ampak je tudi na ringaraja lušno prit na vsake toliko in pogledat, kaj ste kej napisale in če vam gre dobro :)

(odgovor članu Tanja89)
Neposredna povezava do sporočila: 262
26.9.2014 18:43:22   
rakica82
Februarka za merjenje sladkorja dobiš aparat, s katerim se spikneš v prst, potem pa kapljico krvi nasloniš na listič in ti drug aparat izmeri koliko imaš.

(odgovor članu februarka2015)
Neposredna povezava do sporočila: 263
26.9.2014 18:51:42   
rokca
Kolikor jaz vem, se sladkor meri v krvi z aparatom. Najprej se zbodeš z prožilno napravo z iglico, da dobiš kapljico krvi (to ne boli) potem pa z aparatkom, v katerega vstaviš merilni listič izmeriš nivo sladkorja. Aparat rezultat očita zelo hitro (par sekund). S posebnimi lističi, pa si lahko še meriš količino ketonov v urinu. Naj me katera popravi, če nimam prav. Če moraš jemati inzulin, ni druge možnosti kot pikanje. Ampak tile peresniki, v katerih se nahaja inzulin so v današnjih časih že tako dodelani, da zbadanje sploh ne boli, ni krvi,... Pomojem je odvisno, kako sladkorno bolezen v nosečnosti dojemaš. Vrjamem, da je breme, če pa si priden in paziš pri prehrani in imaš v glavi, da bo minilo, da ni za celo življenje in da je od tvojega apetita in odpovedovanja hrani odvisen tvoj otročiček, potem že ni tak problem. Ali imam pa samo jaz, z nizkim sladkorjem, tako mnenje. user posted image

(odgovor članu februarka2015)
Neposredna povezava do sporočila: 264
27.9.2014 9:23:49   
rakica82
Rokca približno tako je ja, ketone imaš take lističe. Kar se tiče kaplice krvi, rečejo ,da ne boli ampak je tako, boli res ne je pa zoprn občutek, malo zaskeli in vsaj mene je prve dni potem po odvzemu kar neki časa peklo na mestu vboda, meni nič kaj prijeten občutek. Pa drugače nisem občutljiva na jemanje krvi tudi na krvodajalske akcije hodim.

(odgovor članu rokca)
Neposredna povezava do sporočila: 265
28.9.2014 12:55:10   
ZojaEma
Jaz sem ravno iz dopusta, je pasalo se malo odlopiti in se naužiti sončnih žarkov in morja - smo morali kar daleč na jug, da smo imeli 2 tedna lepo sončno vremeuser posted image . Zdaj pa še malo, pa bom imela morfologijo (8. oktobra). Me pa user posted image že kar fejst brca, so ful lepi občutki, sploh ker zdaj že nekaj dni tudi moj dragi čuti brce.

A je imela katera, ki bo že drugič ali tretjič mamica probleme z zaprtostjo in hemeroidi? Jaz trenutno trdo kakam na dva dni, hemeroidov zaenkrat nimam, sam me skrbi, da jih bom kasneje dobila user posted image . Če je katera imela te probleme, kako jih je reševala? Sicer pijem donat, ampak ga ne vsak dan.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 266
30.9.2014 9:06:02   
cbelica28
Pozdravljene,

Tudi jaz se vam pridružujem. Rok imamo 18.2., doma pa že eno 2-letno navihanko. Vidim pa da bo potrebno it na Fb za kaj več debate...
Drugače ok prenašam, imam pa težave s križem. Imam namreč hernijo med petim ledvenim in prvim križnim vretencem. Ima še katera podobe izkušnje.
Za tiste, ki se borite s sladkorno žal nimam kakšnega nasveta, saj sama zaenkrat nisem imela teh težav. Verjamem, pa da je težko držat dieto...
ZojaEMA tudi jaz imam občasno težave z zaprtostjo in trdim odvajanjem. Pomagam si na različne načine: na tešče topla voda in limona, stisnjen pomarančni sok in grenivka, jogurti, donat....
Upam, da debata tule vseeno ne zamre.
Božajte svoje trebuščke...

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 267
30.9.2014 9:16:45   
ZojaEma
Dobrodošla cebelica28!! Tudi jaz imam probleme s križem! Ne vem kaj imam, nisem šla k zdravniku. Kolegica je imela podoben problem in so ji rekli, da ima išijas in da se ne da ravno pomagati. Mene boli bolj desni del križa, sploh ko se vstanem ali če dvignem desno nogo. Grem pa jutri prvič na masažo hrbta, konec tedna pa še na akupunkturo k dr. Ocvirkovi. Upam, da mi bo vsaj malo pomagalo. Čeprav sem ugotovila, da je najbolje za moj križ, če sedim in hodim čim bolj vzravnano. Najbolj mi je hudo, ko vstanem iz kavča.

Ena punca tukaj me je spraševa za kontakt masaže nosečk v Žalcu, evo tukaj je telefonska številka: Martina- 041/576-515

(odgovor članu cbelica28)
Neposredna povezava do sporočila: 268
30.9.2014 10:03:50   
kolibri11
Ojla,

tudi jaz se ne bi selila na FB :-) vsak dan prečekiram, če je kaj novega, sem pa bolj lena za pisat. Če hočemo, da debata ostane živa se bo zgleda treba bolj potrudit :-)

Jaz se prvič v življenju srečujem z zaprtostjo. Imam drugače prej težave z obratnim sindromom, tako da pri meni zadeva ni kritična, če ne gre popijem malo več donata.

Hja križ... tudi pri meni je pestro. Samo tak ko pride tak zgine. Ko me štihne me tak, da mi kr noge klecnejo, pol je par dni vredu, pol spet ni o.k. Sem pa nabavla v Šparu nadvložek iz bambusa in moram rečt, da je odkar spim bolj na mehkem bolje.

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 269
30.9.2014 10:41:37   
Nina Oman
Sem imela tudi jaz prvič zaprtost in sem ugotovila da je to zaradi folne kisline z dodatki, Elevit. Po prvih treh mesecih sem nehala jemati in se mi je prebava izboljšala nenormalno. Dodatno pa jem v domačem jogurtu namočeno laneno seme, včasih kak donat, sedaj ko je sezona pa rahlo zavreti japček in obilo domačega grozdja. Folno kislino pa jemlem še naprej.

(odgovor članu kolibri11)
Neposredna povezava do sporočila: 270
30.9.2014 11:14:33   
ZojaEma
Hvala punce za vse nasvete glede zaprtostiuser posted image !

(odgovor članu Nina Oman)
Neposredna povezava do sporočila: 271
2.10.2014 9:50:50   
rakica82
hej,

tudi jaz večkrat preberem, pisat se mi pa velikokrat ne da ali pa nimam časa.

Jaz imam težave s križem nekje od druge nosečnost dalje, in socer prav čez cel trebuh nad ritjo, ne na eni strani. Pozna se ko se uležem, na trebuhu ne morem spat, ker me boli. Kiropraktik pravi, da je to skor normalno zaradi porodov, nošenja in dvogovanja otrok,...svetoval mi je da si pri spanju podložim blazino pod eno nogo da ležim malo bolj na boku, kar v nosečnosti itak prakticiram zaradi trebuha.

Zojaema podobno bolečino sme imela jaz v drugi nosečnosti samo bolj od riti dol na desni strani, vstajanje in usedanje dol muka, stopnice tudi,...meni je ginekologinja rekla ,da je išias, prijateljica fizioterapevtka da to ni to, me je pogledala.

pazit kako vstajate, če ležite preko boka vstat, dvigovanje ne s hrbtom,...take stvari

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 272
3.10.2014 11:07:01   
ZojaEma
Ja, sej ful pazim kako vstajam. Tudi hodim na nosečniško vabo, kjer delamo ful vaj za hrbtenico. Včeraj sem šla še na akupunkturo k dr. Ocvirkovi, moram iti na 3 obiske in upam, da bo boljeuser posted image . Če ne bomo pač malo trpeli.

Včeraj sem bila tudi na predavanju o dojenju, je bilo zelo zanimivo in poučno.

Jaz pa že odštevam dneve do morfologije, se je neznansko veselim, sploh ker sem velik firbec za spol, hihi.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 273
3.10.2014 13:35:43   
cbelica28
Zoja EMA tudi jaz odštevam dneve do morfologije, me že precej matra, ali bo zelo živahna punčka ali fantek user posted image

S križem pa tako - kako že rečejo sami križi in težave, he he....pa ne da jamram...Namreč križ me boli od 18 leta dalje, ko me je prvič tako zvilo, da sem hodila en teden čisto sklonjena...naši vrli zdravniki so to označili kot nič nenavadnega a ne...in tudi sama nikoli nisem pomislila da bi lahko kaj bilo....načeloma sem bila vedno aktivna vsake toliko pa sem obležala, išias mi je znan, ne boli mi gre pa sila na živce...
Šele ko sem rodila prvo hčerko sem se odločila, da pridem do konca, kaj za vraga je to z mojim križem, da vsaj vem, da nisem nora da je to normalno pri 30-ih. Predvsem pa se mi je dogajalo to kar se dogaja vam, ko sem vstala s kavča ali stola, me je tako preščipnilo v križu da nisem imela kontrole nog....no in ko v rokah držiš majceno bitje, si rečeš zdaj pa dovolj..
Diagnoza diskus hernia - kar v današnjih časih ni čisto nič nenavadnega. Itak mora vsak sam s telovadbo in gibanjem poskrbeti za omilitev znakov, težji primeri so seveda operirani...
No skozi leta sem se že navadila bolečine, je pa sedaj spet malo huje, ker se spet težišče spreminja in vse, poleg tega prva navihanka ni nič manj energična, ker ima mami večji trebušček he he...
Bolj me skrbi kaj bo po porodu, ampak bomo že poštimali
Kako ste kaj s prebavo.....so vam kakšni nasveti pomagali?
In kaj si ZojaEma izvedela kaj na predavanju za dojenje? malo nam povej no...
Drugače sem tudi na FB, res je že skoraj 100 februark, tako da nas je veliko...bom pa tudi kaj tule napisala in vam sledila, čeprav tako kot veliko drugih, rajši berem kot pišem - ampak ko pa se razpišem pa tole dobite user posted image
Lep sončen vikend vsem

(odgovor članu ZojaEma)
Neposredna povezava do sporočila: 274
7.10.2014 11:29:33   
mateja134
Pozdravljene februarke!

Jaz namreč pričakujem januarja imamo pa doma punčko rojeno februarja in fantka rojenega aprila. Pišem vam, da vam ponudim majico z dolgimi rokavi, vijolčne barve, št. 44, iz podjetja popek, je dobro ohranjena. Napis na majici pa je PRIDEM FEBRUARJA. Cena 15 evrov. Če jo mogoče katera želi naj mi piše na mail: mateja134@gmail.com. tudi vse dodatne informacije posredujem prek maila.

lepo bodite in pazite na svoje malčke user posted image

(odgovor članu cbelica28)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?