RE: Bi vrnili? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

liliana -> RE: Bi vrnili? (31.5.2014 19:57:53)

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

No ja, takih delodajalcev je pa verjetno bolj malo. Pa tudi nadrade in plače so morale biti dokaj visoke, da se je res splačalo.

Pa število otrok je moralo biti konkretno, da se to to potem tako zelo izplača.......ker pri enem ali dveh spet ni tako blazne razlike v mesečnem netu....

petea -> RE: Bi vrnili? (31.5.2014 21:19:45)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

No ja, takih delodajalcev je pa verjetno bolj malo. Pa tudi nadrade in plače so morale biti dokaj visoke, da se je res splačalo.

Pa število otrok je moralo biti konkretno, da se to to potem tako zelo izplača.......ker pri enem ali dveh spet ni tako blazne razlike v mesečnem netu....

Glej, podrobnosti ne o plači ne višini stimulacij ne vem, niti me niso zanimale.

Si je že izračunal, da se mu oz. jim tako izplača.

Pa če je razlike 10 € mesečno, a zaradi tega zasluži na letni ravni manj, kot sodelavec, brez družine, za enako delo, se nekaterim lahko zelo pozna, da lažje preživijo svojo družino.

Kerensa -> RE: Bi vrnili? (1.6.2014 14:21:22)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
Bi vrnili, če bi vam nakazali dvojno vračilo dohodnine?

Ne.

liliana -> RE: Bi vrnili? (1.6.2014 15:34:59)

Glej, podrobnosti ne o plači ne višini stimulacij ne vem, niti me niso zanimale.

Si je že izračunal, da se mu oz. jim tako izplača.

Pa če je razlike 10 € mesečno, a zaradi tega zasluži na letni ravni manj, kot sodelavec, brez družine, za enako delo, se nekaterim lahko zelo pozna, da lažje preživijo svojo družino.

Ja petea......samo večina, ki dobi dohodnino v enkratnem znesku ne dela to zaradi tega.....ker taki načini obračunavanja stimulacij so precej redki in skorajda neumni......

večina, ki med letom ne uveljavlja olajšave dela to zgolj zato, da dobijo v enkratnem znesku kup denarja in da nimajo problemov z doplačili.......redki so tisti, ki si do potankosti preračunajo.......do pred dveh let, ko olajšave niso bile celo leto enake, ampak so se mesečno spreminjale, si je bilo to praktično nemogoče izračunati do 10 EUR natančno.......

petea -> RE: Bi vrnili? (1.6.2014 20:48:29)

ker taki načini obračunavanja stimulacij so precej redki in skorajda neumni......

Obstajajo pa. [sm=smiley36.gif]

večina, ki med letom ne uveljavlja olajšave dela to zgolj zato, da dobijo v enkratnem znesku kup denarja in da nimajo problemov z doplačili......

večina, ki jih jaz poznam, uveljavlja VDČ čez leto, potem pa si glede na dejanske letne dohodke po potrebi preračunajo, ali bi se morda bolj splačalo otroke uveljavljati deljeno in zato oddajo spremembe s tisto januarsko vlogo

ali pa npr. če eden od staršev ostane brez službe, pa ga potem drugi uveljavlja kot VDČ za nazaj

do pred dveh let, ko olajšave niso bile celo leto enake, ampak so se mesečno spreminjale, si je bilo to praktično nemogoče izračunati do 10 EUR natančno.......

O čem ti to?
Odkar mi je to področje postalo aktualno, še nikoli nisem zasledila, da bi se olajšave razlikovale od meseca do meseca.

nananaja -> RE: Bi vrnili? (1.6.2014 20:50:23)

Liliana, kako to misliš, da olajšave niso bile celo leto enake? Kar jaz pomnim, so bile enake. Moja mami je dohodnino že pred internetno dobo vedno natančno izračunala, pa je že ona delila otroke pol leta sebi, pol leta očetu.

In res je, večina uveljavlja za nazaj ravno zato, ker potem dobijo v enkratnem znesku vse.
Se pa meni zdi grdo to, da so v avtomatskem pošiljanju dohodnine našli razlog, da se primere z VDČ obravnava šele v drugi tranši v maju/juniju. Da o reševanju ugovorov v jeseni sploh ne govorim.

liliana -> RE: Bi vrnili? (2.6.2014 8:40:35)

Sem šla zdaj nazaj gledat od kdaj so enake......tam nekje do leta 2004 niso bile enake za celotno leto in so bile vsak mesec različne.....so bile določene v % od povprečne plače......

petea -> RE: Bi vrnili? (2.6.2014 10:16:58)

do pred dveh let, ko olajšave niso bile celo leto enake, ampak so se mesečno spreminjale,

tam nekje do leta 2004 niso bile enake za celotno leto in so bile vsak mesec različne.....

Tebi pa čas hitro beži ... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

liliana -> RE: Bi vrnili? (2.6.2014 10:21:47)

Zelo hitro petea....zelo hitro.......[sm=jezicek.gif]

Stanislava_ -> RE: Bi vrnili? (9.6.2014 18:41:00)

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ste-med-tistimi-ki-so-pomotoma-prejeli-dvojno-vracilo-dohodnine.html

Bi vrnili, če bi vam nakazali dvojno vračilo dohodnine?

''Davčna uprava RS (Durs) je 4.873 davčnim zavezancem (2% vseh, ki so v tej tranši upravičeni do vračila dohodnine) pomotoma nakazala dvojni znesek vračila dohodnine za leto 2013 v skupni višini 1.292.462 evrov.''

Ne vem kdaj.

Sicer nisem pozorno spremljala, a občutek imam, da je bilo opravičilo pišmeuhovsko.

Če bi se sam vrh države opravičil za takšno napako in jo mogoče celo pojasnil (državni aparat služi državljanom), če je bila v mejah razumljivega, bi vrnila takoj, brez razmišljanja. Pri takem odnosu pa bi razmislila kdaj. Saj roka vračila niti niso postavili, a ne?

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]