ronja -> RE: Ni želje po seksu s partnerjem (29.5.2014 9:35:07)
|
Super. da sta se zmenila in rešila:). Se splača:) Teresa, se strinjam, da če obema ni, ni s tem nič narobe. Vendar če ona piše sem gor, verjetno vseeno malo pogreša (in v njenem primeru zgleda da tudi on). Splača se zmenit - če je obema fajn, super. Če bi oba več, zakaj ne? In ja, je tako kot je teresa napisala, res, danes vsak misli da je čuden če ne seksa vsake dva dni, realno pa bi po 10 letih res rada vidla pare ki se spravijo 1x na teden. Hehe, obstajata obe skrajnosti in vse vmes: nekateri seksajo vsak dan (midva ne, mava tri male in ti čisto priznam, da sva preveč zmatrana, ker prevečkrat dobesedno dol padeva[sm=jezicek.gif], pa jaz sem nočno dete in velikokrat delam kaj do srede noči). Ampak da bi pa povprečno samo 1x/teden, nama bi bilo pa tudi premalo (skup sva 15 let). Različni smo že v osnovi in čeprav okoliščine vplivajo, je končni rezultat lahko zelo različen v istih okoliščinah. Midva zdaj recimo spiva skup 7x manj kot sva, preden sva mela otroke - zdaj spiva skup recimo 2-3x na teden, včasih sva pa tolikokrat na dan:D. Vsak par najde svoj tempo, ki se z okoliščinami spreminja (leta, otroci, stiske, bolezni, tempo, skrbi, itd...) in s tem ni nič narobe. Ne predstavljam si, da bi kdo šel seksat zato, ker tudi drugi seksajo tolikopatolikokrat, moram priznat, da me pred ljubljenjem še nikoli ni obšla misel, kolikokrat drugi to počnejo, to pač pride spontano, ker sta si všeč ali pa ne pride, ker razmišljaš nekaj drugega in izklopiš ta del. Če sta oba v svojih mislih ali zelo zaposlena itd..., pa pač včasih en čas ni in potem spet drugačno obdobje. Midva vmes pol leta nisva smela nič - čisto nič! In se nama je obema mešalo, ampak ker je šlo za zelo dober razlog, ki se zdaj tam zadi smeji, sva pač zdržala. Ne bi pa noben tega zdržal "kar tako", medtem ko je komu drugemu to mala malica in niti ne opazijo, da je minilo par mesecev. Nama se je vleklo ko jara kača, pa sem bila noseča in ob vsem bruhanju ipak precej manj razpoložena kot sicer in verjetno tudi ne tako zelo seksi z unim ogromnim trebuhom:D... Vendar moraš pazit, da ne delaš iste napake potem iz drugega konca: eh, saj drugi tudi ne seksajo tolikokrat kot rečejo, nima veze, če tudi midva ne... če s tem zataušaš svoja čustva in želje, ker bi si ti pa želela več (ali on oz. v vajinem primeru očitno oba:). Če nobenemu ni - ni problema, če vama je ok tako živet. Če pa kdo od vaju (ali celo oba) vseeno nekaj pogrešata zadaj (glede na to, da si napisala na forum, je verjetnost precej velika), potem se je pa fajn zmenit, v čem je problem, kar sta se in ga tudi rešila:). Zavračanje zna bolet, ampak to se da z malo občutka zelo fajn preprečit. Navadno vidiš, ali je drugi žalosten in je kaj narobe - in takrat mu oz. ji daš vedet, da ti je čisto ok, če se samo objemata - to se zgodi spontano z dotiki. Če pa ni nič narobe, ga pa ni treba zavrnit zaradi bedarij (ker nisi sveže stuširana - itak jim najbolj dišimo, ko smo najbolj prepotene - celo znanstveno dokazano). Torej en nasvet: če se enemu ne da, pač tisti ne začne in če se drugemu dovolj da, ga bo že "prepričal" - ok, se ti ne da, ne boš sama začela. Lahko mu pa daš priložnost, da te zakuri. On naj ne bo razočaran, če mu ne rata, ti pa se ne ukokit "ne pa konc, daj mi mir". Ker mogoče, če bi se on mal smukal okoli tebe, bi pa spremenila mnenje;). Vsaj če te dobro pozna in seveda če nimaš kakih drugih problemov na glavi, ko enostavno veš, da nisi razpoložea, ker si žalostna, jezna, karkoli - pač da se ti samo ne da in ni nič drugega narobe. Meni se zjutraj nikoli ni dalo, da bi se sama zbudila, zjutraj spim, na splošno nisem jutranji človek. Če mu pa rata me zbudit in pripravit do tega, ja potem pa ok;). Skratka - takrat se pač potrudi tisti, ki se mu da, da drugega vzburi. Ker če bosta seksala samo takrat, ko bosta oba komaj čakala, da skočita en na drugaga, bosta precej manjkrat seksala kot če si data priložnost, da drug druega prepričata. Spontanost je pa fajn, nama je zdaj to najbolj zoprno, da pač ne moreva spat skupaj popoldne, dopoldne čez vikend in praktično tudi zelo težko zjutraj (ker tamali navalijo ful zgodaj) itd... Tak da uživajta v tem, da lahko kadarkoli in kjerkoli, dokler je še tako[sm=smiley1.gif]. Midva že sanjariva, kako bo, ko se odselijo - upam, da se nama bo še dalo[sm=jezicek.gif]. PS: zadnjič sva gledala Hope springs, en film ravno na to temo, isti problem, isti razlog, ki je pripeljal do tega kot pri vama; po moje bi se našla not, čist luškan za pogledat:).
|
|
|
|