Anonimen -> Šok (18.5.2014 22:08:27)
|
To v bistvu ne sodi na to temo ampak bi bila vseeno rada anonimna. Rada bi se malo olajšala, morda dobila kakšen koristen nasvet ker sem še vedno v šoku. Če povzamem na kratko je zgodba taka. Danes popolde sem bila s svojim 3 letnim sinom v hlevu. Doma imamo manjšo kmetijo. Zdraven je bil še moj oče in mama. Ena izmed krav je cca. 3 tedne nazaj skotila telička in oče ga je spustil iz ograde, da bi sesal. Veselo je pritekel kot običajno, mama krava pa ga je s tako silo brcnila v glavo, da je takoj na mestu mrtev obležal. Vse to pred našimi očmi. Jaz sem sina takoj po dogodku, odpeljala ven ampak otrok je pač videl tisto kar je. Nisem delala nobene panike in skušala sem biti mirna ampak videla sem, da je tudi on malo zmeden. Kasneje me je vprašal kaj je s teličkom in povedala sem mu, da je umrl. Ko me je vprašal zakaj sem rekla, da se je zgodila nesreča. Dalje ni spraševal zato mu tudi nisem nič razlagala. Po pravici povedano ne vem kaj bi mu rekla. Vse skupaj je še mene tako šokiralo saj česa podobnega še nisem doživela. Se je že zgodilo, da je teliček, včasih tudi krava poginila med porodom, da niti veterinar ni mogel pomagati ali pa da je bil teliček bolan in je zaradi tega poginil. Da bi ga pa lastna mati z brco v glavo pokončala pe še ne. Vse skupaj nas je močno pretreslo. Moj oče je že takoj po dogodku jokal kot dež ( sicer sem ga do sedaj videla jokati le na očetovem pogrebu 20 let nazaj). Za mano šele prihaja, zdaj ko je večer in so otroci zaspali. Vse skupaj je tako žalostno, še bolj pa me skrbi za otroka, ki je vse to videl. Naj se skušam z njim pogovorit? Kaj sploh naj mu rečem? Ali naj bom raje tiho, če ne bo nič vprašal sam? Kako ravnati v takih situacijah? Mogoče mi bo kaj bolj jasno ko bom zadevo enkrat prespala. Kakšnega nasveta bi bila zelo vesela.
|
|
|
|