alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ja, ta primer je Juhant dal - da to delajo na njegovih delavnicah - da ljudje vidijo, da ko nekaj razbiješ, ni več isto. Mislim, da krožnik ne bo več isti, vendar mogoče lahko narediš kaj lepega iz njega, čeprav je razbit, če se zelo potrudiš: ali ga zlepiš nazaj in je okrasni ali narediš iz koščkov mozaik. Tako nekako bi sama rada učila svoje otroke. Da se splača potrudit. Čežana, riji se bruha nad tem, da nekdo naredi neko veliko štalo, zmoli za pokoro par zdravamarij ali očenašev in zadeva rešena. Ateisti z normalno vestjo in možgani se namreč moramo mal bolj potrudit, da se pobotamo s svojo vestjo in tistim, ki smo ga prizadeli, ker kot je že tvoja triletnica rekla: "samo oprosti ne pomaga"... Če pokora vključuje to, da poizusiš popravit napako, je to ok. Če pa je to samo nekaj, kar imata sama z bogom, se mi pa ne zdi ok. Župnik, ki je zlorabljal, bi se tudi moral opravičit, ne pa da se dela neprištevnega in da se nič ne spomni... In ta primer, ki ga je na žalost izkusila Christin, zelo jasno priča, da ZDAJ stvari še niso tako lepo rešene, kot si predstavila. In nad tem se bunimo. Ker ta človek je bil ZDAJ obsojen, dela pa še naprej v drugi škofiiji in ne samo, da se ni opravičil, da ni poizkušal popravit škode, še cerkev ga je pri tem podpirala. In to se dogaja ZDAJ. nad tem se bunimo. Vem, da je v preteklosti delala cerkev grozote in jih ne mečem naprej, razen kadar mi kdo začne, kako so bolj moralni kot mi, neverniki. Amapak to, kar se ŠE VEDNO dogaja, nad tem se pa zelo jezim! Marsikomu se bruha ne samo Riji!! in ja moj podpis