patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: patrino Pedofilija je bolezensko nagnjenje . Nikoli se ne pozdravi in zato je od takega človeka brezveze pričakovati, da mu ne bodo dišali otroci, kot da bi od hudega mesojedca pričakoval, da bo šel mimo pečenih reberc. Strinjam se s tem, da duhovščina preveč ščiti take prestopke v svojih vrstah. Vendar se mi zdi brez veze govoriti, da bo pedofilije manj, če bodo ukinili celibat. Kaj ima ukinitev celibata veze s pedofilijo ? Pa ne me narobe razumet. Tudi jaz sem zato, da bi se naši duhovniki poročali, ker se mi zdi, da bi tako lažje razumeli tegobe, probleme....grehe navadnih krščanskih smrtnikov. Vendar miselnost, da bi se zaradi ukinitve celibata pedofilom zmanjšali lušti po otrocih, je tako brez vezna kot ta, da človek ni več homoseksualno usmerjen, če se za kamuflažo oženi z žensko. Ukinitev celibata ima precej s tem.....ker celibat umetno prepoveduje spolne odnose in zapoveduje spolno vzdržnost......in če ti nekdo prepoveduje osnovno biološko potrebo lahko pride do bolezenskega stanja.....ker se boš sam "po živalsko" trudil zadovoljiti to biološko potrebo.....in jo boš zadovoljil tako kot jo boš lahko.....in kaj je bolj pripravnega kot otrok, ki ti zaupa in ki ga malo prestrašiš s peklom in mu prepoveš odhod v nebesa, če kaj mamici in atiju pove....... Jaz vseeno mislim, da ne gredo vsi pedofili v duhovniški poklic.....in da to ni ravno prirojeno bolezensko stanje......ampak je bolezensko stanje, ki se "pridobi"...... Sori ampak to o pridobitvi mi je res mimo in hudo zastarelo gledanje. A se ti zavedaš, da je ogromno pedofilov takšnih, ki bi brez težav in brez celibatne omejitve lahko svoje apetite sproščala z odraslo osebo, pa jih ne. Pa ne zato, ker ne bi smela ali ne bi imela možnosti, temveč zator, ker jih odrasla oseba ne privlači. če se spravi splono občevat z odraslim, se takšen to spravi delati za kamuflažo- po drugi strani pa še vseeno veselo nadleguje dečke ali deklice. Ne to ni pridobljeno. In še to- veliko duhovnikov, ki jim celibat predstavla velik problem, ima ljubice, ne vem zakaj potem oni ne preganjajo ubogih veroukarjev po farožu, če je to tisto, kar je po tvojem značilno zanje.