ronja -> RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje (16.5.2014 11:16:14)
|
tasq, ja, vsi se strinjamo, saj to smo že par strani nazaj ugotovili:). Potem smo pa še ugotavljali, od kod župnikom denar itd... Kar se diskusije tiče - poizkušam ostat na nivoju. če mi ne uspeva, naj me pa kdo opomni. Ima pa tudi patrinino obračunavanje svoje dobre strani: zdaj recimo vem, da nimam kakih potlačenih problemov s svojo izgubo službe, ker če bi jih imela, bi me njen komentar zabolel. To je tudi fajn vedet[sm=smiley1.gif]. Kar se pa tiče versko - ateistične debate....ta je vedno taka......ker je na eni in drugi strani prisoten fanatizem zato ne more biti drugačna......ja lahko le črno ali belo....vmesnega ni... Seveda je še marsikaj vmes: lahko verjameš v boga, usodo, ali karkoli takega pač, pa nisi pripadnik nobene religije. Lahko pa recimo hodiš k polnočnici in žegnat, pa sicer ne hodiš k maši in nisi veren, delaš to iz tradicije,... In nič od tega ni narobe. Vsak najde svojo pot in vse so prave, če so ljudje srečni in nikomur nič ne škodijo:). Tukaj se lahko vrnemo na delcek razprave o tem, da clovek vedno ima izbiro kako bo postopil. Tudi duhovniki potetakem imajo vedno izbiro kako bodo postopili v primerih pedofilije oz. vedenja o tem. Slepa poslusnost nadrejenim in zaukazanim postokom - pri cemer je jasno, da prihaja do dvojnih napotkov - enih javnih in enih pod mizo o katerih javnost nic ne ve. Posvecenost dobremu, bozjemu, plemenitemu, humanemu na eni strani in odlocitev o molku o zlorabah na drugi strani govori o sistematicni praksi in o uspesnem zatiranju kakrsnih koli vzgibov, iniciativ itn., da bi se zadeva ustavila. Podpis. Če imajo "izbiro" vsi, ki so se rodili v svakojakih okoliščinah, potem jo imajo tudi duhovniki in lahko naznanijo policiji, tudi če škof reče, da ne. PS: petea, če ti je dolgčas, poglej še na drug naslov:).
|
|
|
|