|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
15.5.2014 20:59:04   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
In kako bi ti svojemu otroku dala občutek varnosti, če bi šicnila ( oz. kakor že koli fizično onesposobila duhovnika) in zaradi tega pristala v čuzi? Misliš, da bi se ubogo dete ob tem, ko bi bila ti ali oče tam in ob vsej okolici ( v kateri bi bilo pol ljudi zagotovo še vedno obsojajočih), počutila tako varno, kot si se ti med svojimi stasitimi in možatimi sorodniki? Dvomim.

ah, patrino, no ... user posted image

pri nas sodni postopki do stopnje, ko nekdo mora v zapor, praviloma trajajo precej dolgo, tako da bi otrok v tem času najverjetneje postal polnoleten ...

in običajno ima še drugega starša

Res verjameš, da če bi eden os staršev pospravil duhovnika, da bi cerkev dopuščala, da se na njegovo obsodbo čaka več let. Mislim, da malo sanjaš.
In to, da ima otrok ponavadi še enega starša, je za otroka slaba tolažba, če je le ta za zapahi.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 476
15.5.2014 21:04:59   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Ne gre se tu za katarzo. Po Stančkino - balkansko- otrok poleg zlorabe , katerih travme ne more sam prebroditi, ostane še brez starša, ki gre v čuzo, ker obračunava balkansko. Mogoče po pravni poti ni katarzično na prvo žogo, je pa definitivno za otroka bolj humano, - starševsko odgovorno.

kaj pa veš, mogoče boš dobila samo pogojno.. samo denar za dobrega odvetnika rabiš.

Matejči z metkom v duhovnikovo glavo bi mogoče dosegla ob zlorabi otroka- katarzo ti. Tipično egoistično.

mogoče bi dosegla še kaj več - recimo, da se zlorabe ne bi več dogajale po njegovi pogojni in premestitvi seveda..

Kaj pa je enemu jeznemu človeku spraviti enga farja pod rušo.

recimo temu raje "enga pedofila".

Otrok, ki bi ob sebi rabil močno oporo starša, pa bi poleg drugih grozot ostal še brez tega. Si kdaj pomislila na to?Verjetno ne..

ostal še brez svojega nadlegovalca pedofila? res grozno, ko se mu ne bo treba več bati, da ta človek prosto po svetu hodi..

Mateja, še vedno ne kapiraš? Misliš, da bi bilo tole tvoje razmišljanje res kaj v tolažbo tvoji deklici, ko bi te rabila in želela ob sebi. med tem ko bi ti čepela v arestu?
Pogojno praviš? Dvomim. Čudi me, ko pravite, da je cerkev kot sama institucija tako močna, da ji uspe vse mogoče zločine skriti pod preprogo, po drugi strani, pa naivno verjameš, da te bodo ob dobrem odvetniku obsodili le na pogojno, če boš pospravila duhovnika. Malo sutra.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 477
15.5.2014 21:09:56   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Si opazil, da tu pol ljudi pljuva po cerkvi zaradi osebnih zamer( ena od njih je Frodo ).

A res ? Dej razlozi, saj je red da vem kaj imam osebno s cerkvijo...

Sama si povedala , že pred dosti dosti časom , pred tvojo reinkarnacijo tule gor. Cerkev s pedofilijo ali brez, ti smrdi, ker te župnik ni hotel cerkveno poročiti. Seveda je imel svoje razloge, ki jih ti ne moreš spraviti dol po grlu. Zato sva v temah o veri tam kjer sva.

To je rekla kazala, ker se lahko komot cerkveno porocim, ce se zelim. Se to si slabo razumela.

Potrebno je poudariti nekaj kar ti "zbezi" v tovrstnih obtolzevanjih in natolcevanjih - ne potrebujes osebne izkusnje da imas o necem mnenje, da nekaj podpiras in nekaj ne podpiras. Ce ti ne maras nevernikov, to se ne pomeni, da imas negativne izkusnje z mneverniki in pozitivne z verniki. Ljudje (verjetno ne vsi kakor kaze) smo povsem sposobni ustvarjati svoje mnenje o druzbenih pojavih in iste vrednotiti brez osebne izkusnje.
Prepricana sem, da ti nimas nobene pozitivne osebne izlkusnje s pedofilijo v cerkvi, pa jo vseeno skusas relativizirat. Prepricana sme tudi, da ti nimas niti negativne osebne izkusnje s pedofilijo v cerkvi, na solah, ali kjerkoli drugje, pa si pripravljena razlagat kaj je slabo, kaj dobro ter celo modrovati kako se sme o pojavu govoriti in kako ne - kdo se mora omenjati itn...
Insistirati na osebni izkusnji - kot to pocnes, govori samo eno - poskusas na neki ravni dokazati, da nic od tega kar pisemo - da pedofilija v cerkvi je, da cerkev sciti svoje pedofilske duhovnike itn... ni res, temvec je osnova, motiv in vzor za nesprejamnje tovrstnega ravnanja cerkve zgolj v osebnem motivu nekega posameznika.

BTW: reinkarnirana nisem. Bila sme Misek in sedaj sme to kar sem, zaradi pozabljenega gesla. V mojem podpisu je pisalo, kateri nick sem imela prej kar nekaj casa. Zato je nepotrebno implicirati neke motive kjer jih ni. To samo dokazuje, da nimas nicesar drugega, kot da se zisljujes in lazes.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 478
15.5.2014 21:10:19   
petea
Res verjameš, da če bi eden os staršev pospravil duhovnika, da bi cerkev dopuščala, da se na njegovo obsodbo čaka več let.

Torej le imajo moč vplivanja na sodišča in hitrost njihovega delovanja! user posted image

Zakaj sanjam? Če je trajalo pri onem župniku 10 let, da je prišla zadeva v obravnavo, bi isto lahko veljalo tudi, ko so v vlogi tožnika ...

In to, da ima otrok ponavadi še enega starša, je za otroka slaba tolažba, če je le ta za zapahi.

Mislim tistega drugega, ki ni ... user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 479
15.5.2014 21:15:08   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

ker če bi prišlo do tega, bi rešili po balkansko. Brez vprašanj in brez debate.

To je to, beri kot je napisano. Konec razsvetljenja, patrino.

Ne, ni razsvetljenja- še vedno nisi napisala , kako natančno bi bilo to- če bi - rešili po Balkansko.

Teh stvari se ne razlaga. Rešiš, če je treba, in to je vse.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 480
15.5.2014 21:17:24   
Stanislava_

Bolje enega tam kot obično pede.rčino doma. Ampak smo različni, a ne. Mi smo pač taki in bi rešili tako.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 481
15.5.2014 21:17:52   
Frodo Bisagin

In kako bi ti svojemu otroku dala občutek varnosti, če bi šicnila ( oz. kakor že koli fizično onesposobila duhovnika) in zaradi tega pristala v čuzi? Misliš, da bi se ubogo dete ob tem, ko bi bila ti ali oče tam in ob vsej okolici ( v kateri bi bilo pol ljudi zagotovo še vedno obsojajočih), počutila tako varno, kot si se ti med svojimi stasitimi in možatimi sorodniki? Dvomim.

ah, patrino, no ... user posted image

pri nas sodni postopki do stopnje, ko nekdo mora v zapor, praviloma trajajo precej dolgo, tako da bi otrok v tem času najverjetneje postal polnoleten ...

in običajno ima še drugega starša

Izgovori se na PTSP in je prosta.. najame nekoga, ki ima ptsp in ga spet vrnejo v psihijatricno - dosti bogatejsega sicer... itn itn... sam casopise beres pa imas paleto moznosti.... Lahko bi jedel strupene gobe...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 482
15.5.2014 21:21:55   
petea
sam casopise beres pa imas paleto moznosti....

ali pa RR user posted image

Mi smo pač taki in bi rešili tako.

Stanislava_
zato da patrino ne bo rabila iskati informacij še drugje, te sprašuje za navodila.
Če bo morda kdaj potrebovala tak pristop ... user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 483
15.5.2014 21:22:52   
patrino

Si opazil, da tu pol ljudi pljuva po cerkvi zaradi osebnih zamer( ena od njih je Frodo ).

A res ? Dej razlozi, saj je red da vem kaj imam osebno s cerkvijo...

Sama si povedala , že pred dosti dosti časom , pred tvojo reinkarnacijo tule gor. Cerkev s pedofilijo ali brez, ti smrdi, ker te župnik ni hotel cerkveno poročiti. Seveda je imel svoje razloge, ki jih ti ne moreš spraviti dol po grlu. Zato sva v temah o veri tam kjer sva.

To je rekla kazala, ker se lahko komot cerkveno porocim, ce se zelim. Se to si slabo razumela.

Potrebno je poudariti nekaj kar ti "zbezi" v tovrstnih obtolzevanjih in natolcevanjih - ne potrebujes osebne izkusnje da imas o necem mnenje, da nekaj podpiras in nekaj ne podpiras. Ce ti ne maras nevernikov, to se ne pomeni, da imas negativne izkusnje z mneverniki in pozitivne z verniki. Ljudje (verjetno ne vsi kakor kaze) smo povsem sposobni ustvarjati svoje mnenje o druzbenih pojavih in iste vrednotiti brez osebne izkusnje.
Prepricana sem, da ti nimas nobene pozitivne osebne izlkusnje s pedofilijo v cerkvi, pa jo vseeno skusas relativizirat. Prepricana sme tudi, da ti nimas niti negativne osebne izkusnje s pedofilijo v cerkvi, na solah, ali kjerkoli drugje, pa si pripravljena razlagat kaj je slabo, kaj dobro ter celo modrovati kako se sme o pojavu govoriti in kako ne - kdo se mora omenjati itn...
Insistirati na osebni izkusnji - kot to pocnes, govori samo eno - poskusas na neki ravni dokazati, da nic od tega kar pisemo - da pedofilija v cerkvi je, da cerkev sciti svoje pedofilske duhovnike itn... ni res, temvec je osnova, motiv in vzor za nesprejamnje tovrstnega ravnanja cerkve zgolj v osebnem motivu nekega posameznika.

BTW: reinkarnirana nisem. Bila sme Misek in sedaj sme to kar sem, zaradi pozabljenega gesla. V mojem podpisu je pisalo, kateri nick sem imela prej kar nekaj casa. Zato je nepotrebno implicirati neke motive kjer jih ni. To samo dokazuje, da nimas nicesar drugega, kot da se zisljujes in lazes.

Ni mi všeč, če mi nekdo konstantno polaga usta besede, ki jih nikoli nisem izrekla. To je tvoj največji problem Frodo. če izvzame tistega, ko nabijaš človeku na glavo, da je intelektualno nizek, samo zato , ker se ne strinja s tabo. S tem mislim tudi na to, da nikjer nisem napisala, da ne maram nevernikov. Kar pa se tiče osebnega poznavanja problematike o katerih ponavadi razpredamo tule gor- vsak v njih najde, vključi eno osebno noto, izkušnjo, prepričanje in vsak o določenih problemih tudi teoretizira. Tako pač je, ker vsega pač še nismo doživeli sami, so pa mnogi drugi in si ustvarjamo mnenje tudi tako.
Velika težava pri debatiranju nastane takrat , ko človeka zaslepi njegova neprijetna izkušnja na določenem področju in potem zaradi tega gluho in slepo gazi vse pod sabo, kar ne gre vštric z njim.
To sem jaz opazila v tvojih postih tule v tej temi. Pač nisem se zmotila očitno.
Kaj si ti bila pred stotimi leti tule gor v končni fazi mene ne zanima. Bistvo je to, da je ostalo tvoje mnenje po tolikem času enako in ga na enak način izražaš.

Neposredna povezava do sporočila: 484
15.5.2014 21:23:53   
Stanislava_
Pogojno praviš? Dvomim. Čudi me, ko pravite, da je cerkev kot sama institucija tako močna, da ji uspe vse mogoče zločine skriti pod preprogo, po drugi strani, pa naivno verjameš, da te bodo ob dobrem odvetniku obsodili le na pogojno, če boš pospravila duhovnika. Malo sutra.

Zamisli si, da se to res zgodi.
Dodaj javno mnenje, ki tega ne obsoja.  NIHČE v debati ni reagiral na to, da je to obsodbe vredno dejanje. Pravzaprav so bila mnenja samo to, da je to edino pravilno - mnenja, kar se tiče dejanja in ne pravnih posledic. Debata ni javno mnenje, je pa del njega.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 485
15.5.2014 21:24:49   
Frodo Bisagin

Takrat me ni bilo tule v nobeni vlogi. Tale žgoča jeza v določenih primerih mi ni dala miru in sem malo polistala nazaj. Vse skupaj najdeš lahko v arhivskih temah , kjer se prav tako zaradi sicer čudnega Pavlovega prava in istega problema pritožuje določena uporabnica pod drugim imenom. Pa nima veze. Močno ji privoščim, da se ji uspe tudi cerkveno poročiti, če si to res želi.

To je pa kar kompliment, da imas potrebo raziskovati za menoj in se poucevati o moji osebnosti, da si vzames cas in se temu psvetis s taksno vnemo, da cekiras teme ze od casa mojega Misekovanja... sem ti tako zlezla pod kozo patrincica? user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 486
15.5.2014 21:25:10   
Stanislava_

Stanislava_
zato da patrino ne bo rabila iskati informacij še drugje, te sprašuje za navodila.

V tej šoli pa ni navodil user posted image .

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 487
15.5.2014 21:27:10   
Frodo Bisagin

sam casopise beres pa imas paleto moznosti....

ali pa RR user posted image

Stanislava_

Ona lahko info dobi iz prve roke - kongregacija za nauk vere je preimenovana inkvizicija, nadleznosti so pa... se vedno enake...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 488
15.5.2014 21:27:13   
patrino

Res verjameš, da če bi eden os staršev pospravil duhovnika, da bi cerkev dopuščala, da se na njegovo obsodbo čaka več let.

Torej le imajo moč vplivanja na sodišča in hitrost njihovega delovanja! [sm=smiley36.gif]

Zakaj sanjam? Če je trajalo pri onem župniku 10 let, da je prišla zadeva v obravnavo, bi isto lahko veljalo tudi, ko so v vlogi tožnika ...

Seveda imajo. Saj to se ves čas poudarja. Če ga ne bi imeli , jim ne bi uspelo na tem področju toliko prikriti. Ne bi jim uspelo vleči obravnave za ovadenega župnika vleči toliko let, če ne bi imeli vpliva na sodišče. In ravno zato pravim, da si lahko gotova, da bi se ti v primeru, da se znebiš duhovnika ( pa četudi je pedofil), znašla po hitrem postopku za zapahi.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 489
15.5.2014 21:28:53   
patrino

Takrat me ni bilo tule v nobeni vlogi. Tale žgoča jeza v določenih primerih mi ni dala miru in sem malo polistala nazaj. Vse skupaj najdeš lahko v arhivskih temah , kjer se prav tako zaradi sicer čudnega Pavlovega prava in istega problema pritožuje določena uporabnica pod drugim imenom. Pa nima veze. Močno ji privoščim, da se ji uspe tudi cerkveno poročiti, če si to res želi.

To je pa kar kompliment, da imas potrebo raziskovati za menoj in se poucevati o moji osebnosti, da si vzames cas in se temu psvetis s taksno vnemo, da cekiras teme ze od casa mojega Misekovanja... sem ti tako zlezla pod kozo patrincica? user posted image

Seveda si mi-in ni mi bilo treba brskati. Te je kar hitro vrglo ven.

Neposredna povezava do sporočila: 490
15.5.2014 21:35:24   
patrino

Zamisli si, da se to res zgodi.
Dodaj javno mnenje, ki tega ne obsoja.  NIHČE v debati ni reagiral na to, da je to obsodbe vredno dejanje. Pravzaprav so bila mnenja samo to, da je to edino pravilno - mnenja, kar se tiče dejanja in ne pravnih posledic. Debata ni javno mnenje, je pa del njega.

Stanči, Stanči- saj jaz tudi ne mislim, da je to, da pospraviš pedofilskega duhovnika obsodbe vredno dejanje. Pa vsi verniki, kar jih jaz osebno poznam so odločno zato, da se pedofile kaznuje in odstrani. Pa vidiš kje smo. Misliš, da bi se v primeru, da si na eni strani ti, na drugi strani pa duhovnik, v podporo tebi dvignile cele gruče ljudi in bi te prišli spodbujati? Ne sanjaj. Koliko ljudi pa je prišlo podpret tisto dekle, ki je obtožila duhovnika pedofilije, jo dokazala itd.? Ljudje žal niso taki.Imaš nekaj DonKihotov ( jaz prisežem, da bi te prišla podpret , že zaradi tega, da bi te tvoje dete imelo doma), vendar je to le pljunek v morje in v primerjavi z mogočnostjo cerkve nič od nič.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 491
15.5.2014 21:39:47   
Stanislava_

Res verjameš, da če bi eden os staršev pospravil duhovnika

Ti res misliš, da bi mu delali to uslugo in ga poslali v nebesa user posted image ?

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 492
15.5.2014 21:42:47   
Stanislava_

Stanči, Stanči- saj jaz tudi ne mislim, da je to, da pospraviš pedofilskega duhovnika obsodbe vredno dejanje. Pa vsi verniki, kar jih jaz osebno poznam so odločno zato, da se pedofile kaznuje in odstrani. Pa vidiš kje smo. Misliš, da bi se v primeru, da si na eni strani ti, na drugi strani pa duhovnik, v podporo tebi dvignile cele gruče ljudi in bi te prišli spodbujati? Ne sanjaj. Koliko ljudi pa je prišlo podpret tisto dekle, ki je obtožila duhovnika pedofilije, jo dokazala itd.? Ljudje žal niso taki.Imaš nekaj DonKihotov ( jaz prisežem, da bi te prišla podpret , že zaradi tega, da bi te tvoje dete imelo doma), vendar je to le pljunek v morje in v primerjavi z mogočnostjo cerkve nič od nič.

Ja, jaz mislim, da če bi ga, tako kot pravite, ena ženska, mati deklice pospravila - ja.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 493
15.5.2014 21:53:45   
Stanislava_

vendar je to le pljunek v morje in v primerjavi z mogočnostjo cerkve nič od nič.

Ne govorimo o cerkvi, ampak o konkretnem pedofilu.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 494
15.5.2014 22:05:25   
Frodo Bisagin

Ni mi všeč, če mi nekdo konstantno polaga usta besede, ki jih nikoli nisem izrekla.

Ni potrebno direktno reci, se razume kaj govoris. Na podrocju psihologvistike sme doma - kar verjetno ves, ker si precekirala kaj sem pisala , pa si bom vzela pravico, da trdim, da zelo dobro vem in razumem zakaj nekaj napises in kaj govori struktura tega kar pises. Psiholingvistika odkriva med ostalim tudi nezavedne vzvode ipd - je neka vrsta psihologa, ki iz tega kar napises vidi kaj te pravzprav muci - zelo poenostavljeno. Znanost, ki "bere" cloveka preko njegovega pisanja.

To je tvoj največji problem Frodo. če izvzame tistega, ko nabijaš človeku na glavo, da je intelektualno nizek, samo zato , ker se ne strinja s tabo.

Ne, tvoj je, kot je tudi to kako sprejemas tvojo intelektualno raven v debati z menoj zgolj tvoj problem in problem tvoje lastne samopodobe.
(Ce pa uporabim logiko iz tvojega prejsnjega odstavka - ne polagaj mi v usta besede, ki jih nikoli nisem izrekla - nikjer nisem napisala, da je nekdo intelektualno nizek - primer, da delas tocno to kar ocitas drugemu (refleksija ali kako to ze gre).

S tem mislim tudi na to, da nikjer nisem napisala, da ne maram nevernikov.

Tudi jaz nikjer nisem napisala, da so vsi duhovniki pedofili, pa me ti za to vseeno obdolzujes.

Kar pa se tiče osebnega poznavanja problematike o katerih ponavadi razpredamo tule gor- vsak v njih najde, vključi eno osebno noto, izkušnjo, prepričanje in vsak o določenih problemih tudi teoretizira. Tako pač je, ker vsega pač še nismo doživeli sami, so pa mnogi drugi in si ustvarjamo mnenje tudi tako.

Torej je tvoje "nabijanje" o moji osebni motivaciji glede teme povsem nepotrebno in odvec.

Velika težava pri debatiranju nastane takrat , ko človeka zaslepi njegova neprijetna izkušnja na določenem področju in potem zaradi tega gluho in slepo gazi vse pod sabo, kar ne gre vštric z njim. To sem jaz opazila v tvojih postih tule v tej temi. Pač nisem se zmotila očitno.

Zmotila si se. Se slabse pa je, da poskusas v obravnavani temi to domevno osebno motiviranost (zaslepljenost, kot ti pravis) uporabiti kot pseudoargument. narisala ti bom : tudi ce bi moja motiviranost bila povsem in zgolj osebna, se vedno ostane dejstvo, da cerkec prikriva dejanja pedofilov v svojih vrstah, da zamolcuje oz. prikriva posvetnim obalstem informacije in vedenja o prijavi, sumu, obravnavi pedofilskega delovanja itn...
Cerkev to ne pocne zaradi moje motiviranosti in je zato skrajno infantilno. da se tako trudis v tej smeri. Z druge strani je pa kompliment, da menis, da bi bila cerkev oprana grdobe svojih dejanj, ce bi ti uspelo mene diskreditrati kot zlonamerno, zaslepljeno....

Kaj si ti bila pred stotimi leti tule gor v končni fazi mene ne zanima. Bistvo je to, da je ostalo tvoje mnenje po tolikem času enako in ga na enak način izražaš.

Seveda te zanima kaj sem bila, saj mi to ocitas - da sem bila nekdo drug. MOje mnenje o pedofiliji v cerkvi insirse ostaja precej enako, ze iz casov , ko o poroki sploh nisem razmisljala.

Upam, da bos zmogla nehati razpravljati o meni in mojih motivih ter se oklenila teme. Ce insistiras na nekih osebnih motivih bom prisiljena se vprasati kaksni so tvoji osebni motivi za taksno gonjo mene osebno in tistih, ki vlogo cerkve v pedofilskih cerkvenih krogih ne vidijo kot pozitivno.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 495
15.5.2014 22:43:50   
mateyka

Mateja, še vedno ne kapiraš? Misliš, da bi bilo tole tvoje razmišljanje res kaj v tolažbo tvoji deklici, ko bi te rabila in želela ob sebi. med tem ko bi ti čepela v arestu?

spin patrino spin user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 496
16.5.2014 8:15:13   
kalbo

Ronči- kako si pa ti reagirala pri tem incidentu? Si zašila še enega škrata od same jeze? Daj no ne napihuj zadeve .

Se ti zavedaš, da se spuščaš na osebno raven. Kaj hudiča te pa brigajo Ronjini škrati in kaj imajo ti škrati s tole temo? Postajaš nesramna, v bistvu verski fanatik.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 497
16.5.2014 8:34:26   
kalbo

Torej le imajo moč vplivanja na sodišča in hitrost njihovega delovanja! [sm=smiley36.gif]

Seveda imajo. Saj to se ves čas poudarja. Če ga ne bi imeli , jim ne bi uspelo na tem področju toliko prikriti. Ne bi jim uspelo vleči obravnave za ovadenega župnika vleči toliko let, če ne bi imeli vpliva na sodišče. In ravno zato pravim, da si lahko gotova, da bi se ti v primeru, da se znebiš duhovnika ( pa četudi je pedofil), znašla po hitrem postopku za zapahi.

Si ti slučajno na drogi? user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 498
16.5.2014 8:54:39   
ronja
Ronči- kako si pa ti reagirala pri tem incidentu? Si zašila še enega škrata od same jeze?

Ne, nisem šivala škratov, pogovorila sem se s hčerko, kako naj reagira, če bi ji kdo kaj hotel in kaj lahko naredi, da zmanjša možnosti, da bi do tega prišlo. O dogodku si pa nisem upala sodit, ker so bile informacije, ki smo jih dobili preskope, neuradne pa so si bile tako zelo različne in na tako zelo različnih delih spektra, da si nisem mogla ustvarit mnenja. MOje edino mnenje je, da bi morali težavnim učencem namenit pomoč in poskrbet, da ne bi živeli v razmerah, ki jih delajo težavne (pa če je to zanemarjanje ali preveč permisivna vzgoja).

Koliko si pa ti lahko premaknila zadeve v svoji službi, če ti kaj ni bilo prav? Verjetno ne veliko, če ne bi verjetno še bila tam.

V bistvu sem imela pri svojem delu ogromno svobode, kar sem vedno cenilauser posted image . Tam pa nisem več, ker pač niso dobili projektov, ker je kriza in se pač ne vlaga v bazično znanost (kar tudi razumem) - ni bilo ravno kaj dosti od mene odvisno, želeli so si vsi, da ne bi bilo tako, tako da tvoji poskusi ne zadanejouser posted image . In ne, če bi sama odločala, bi izbrala kakšno drugo prej kot sebe, čisto iskreno. Imajo punce, ki so isto šle, še boljše reference in manj otrok;). Pa so žal na istem.

Kupijo si ga in v veliki meri za svoj denar.

Ja, za svoj denar - od svoje plače. Kje drugje pa čejo dobit denar? To je bil odgovor na pomladino čudenje, da dobijo duhovniki plačo in penzijo.

pomlad, moje informacije izvirajo iz uradnih postopkov, kjer ima v določenih primerih policija precej zvezane roke.

Pomlad, financiramo plače duhovnikom, ker niso obdavčeni kot vsi ostali. A je zdaj jasno? Ves čas so mi od plače trgali za prispevke in ne malo in del tega gre tudi za rkc, pa če ti to hočeš verjet ali pa ne. Hare krišna pa res ne financiram, njihovi večinoma delajo kje drugje in plačujejo davke:D. O nepremičninah in ostalem cerkvenem ti je pa že LUlu odgovorila. Če ti nočeš verjet, to ne pomeni, da ni res. Samo pač si rečeš, da ni tako, ker ti je tako lažje in vse verniki sami financirate. Seveda, zato je bila pa cerkev tako za, da bi samo verniki financirali, ko so bile te idejeuser posted image . Duhovniki pač niso pravne osebe, ne? In kot je lili pojasnila, jim država plačuje prispevke. Mimogrede: kateri so nesakralni objekti, ki jih uporablja cerkev? Če kupi eno hišo kar tako? A ni tako da da ta denar za uboge in oni živijo v svojih samostanih?

Demokraticne drzave poznajo tudi cerkveni davek, ki ga placujejo verniki in je edini vir financiranja cerkve - ce ze zivijo od darov je nerazumljivo, zakaj se v Sloveniji cerkev tega brani z vsemi strimi.

Bingo.

Saj o tem govorim. Da so posamezni župniki podobno kot delavci v firmi. Proti tistim na malo višjih položajih imajo bolj malo moči.

Mi pa se bunimo proti unim zgori. Niso vsi župniki slabi, po moje jih je veliko dobrih. In verjamem, da znorevajo ob tem, ko višji V CERKVI, v RKC, odločajo popolnoma nemoralno. Jaz bi znorela na njihovem mestu...

Sama si povedala , že pred dosti dosti časom , pred tvojo reinkarnacijo tule gor.

Brez zamere, patrino, ampak ko je bila Frodo še Mišek, tebe še ni bilo tu gor - p...., da se ne boš ujela v svoje zankeuser posted image .

patrino, stanči pravi, da bi to uredili, verjetno ne bi ona šicnila pedofila, bi pa naredil to nekdo drug, verjetno kak stasiti sorodnik;).

ne potrebujes osebne izkusnje da imas o necem mnenje, da nekaj podpiras in nekaj ne podpiras

Podpis.

Seveda imajo. Saj to se ves čas poudarja. Če ga ne bi imeli , jim ne bi uspelo na tem področju toliko prikriti. Ne bi jim uspelo vleči obravnave za ovadenega župnika vleči toliko let, če ne bi imeli vpliva na sodišče.

In točno nad tem pizdimo. In to obsojamo. Ne pa unih dobih župnikov, ki muhi ne bi žalega storili in lepo skrbijo za svoje ovčice in se jezijo, da pač višji to delajo. Ampak cerkev so TUDI TI TVOJI VIŠJI! Tudi oni sestavljajo rkc in ne boš verjela, jo celo vodijo. In proti tem je večina ateistov. Ne proti tistim bogim župnikom, ki nikomur nič hudega nočejo in se trudijo delat dobro. Ampak rkc ni samo to. Cerkev so tudi gospodje, ki so kupili T2, kjer so predvajali pornografijo in bog se baje ni nič pritožil - ali pa se je in so šle vse delnice zato dol, kaj pa veš?user posted image Pa me težko prepričaš, da so nalagali denar zato, ker ni bilo nikjer nobene uboge duše, ki bi ga bolj potrebovala ali da so hoteli samo dobro... Imaš tam svakojake.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 499
16.5.2014 8:56:06   
ronja
Ne morem verjet, da mi je rr dovolil napisat, da pizdimouser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?