peregrina -> RE: Porodniška in brezposelnost za telebane (24.5.2014 20:26:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: maychi 43. člen (osnova za izračun nadomestila) (1) Osnova za posamezno vrsto nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 10. členom tega zakona v strnjenih 12 mesecih, pri čemer se kot zadnji mesec šteje osnova od katere so bili obračunani prispevki v predpreteklem mesecu od vložitve prve vloge za dopust. Vem, da se je dalo "počakati" na izplačilo plače in potem odati vlogo, da se je upoštevala še zadnja izplačana plača. Glede na boldano, pa ne vem, kako je s tem (to je v novem zakonu, objavljeno prejšnji mesec). Po moji (morda napačni) logiki, če vlagaš v maju, se šteje zadnja plača za mesec marec, ki je izplačana v aprilu. Še kakšno mnenje? Res je tako ... lahko počakaš na izplačilo plače (s tem se pač odpoveš parim dnem porodniške - če ni cel mesec za čakat, ampak samo par dni, niti ni neke hude panike). Sem preverila na 2 CSD-jih. Punce hvala za vaše odgovore. Tole je bil cel projekt. Sva naredila celo doktorsko dizertacijo iz teh izračunov. Sklep je, da če bi se samo navidezno zaposlila (bi si morala sama plačevati prispevke) se vsekakor ne splača, da si zaposlen na dan nastopa porodniške. Glede na moje prejšnje zaposlitve sva ugotovila, da je oboje nekje na istem. Zato smo se z delodajalcem dogovorili kar za zaposlitev vse do porodniške (gre pa za dejansko zaposlitev). Porodniška bo pa v vsakem primeru za [sm=smiley19.gif]. Ma, si mislim boljš to kot pa nič. Hvala še enkrat za vaše odgovore in nasvete.
|
|
|
|