Tideja -> RE: 11 mesecev - še ne spimo (24.9.2005 20:07:05)
|
Drage mamice, hvala za vaša mnenja in odgovore. Tudi meni so neverjetno spremenili življenje oz. vsaj nožni del le-tega. Moja Jerneja je stara 9,5 mes. in že dva meseca in pol se zbuja ponoči. Res ji sicer rastejo zobki, a zadnje čase se je zbujala na pol ure kljub mazanju zobkov z neko rečjo iz lekarne, ki naj bi pomagala proti srbenju. Nisem več vedela, kaj naredit: dajala sem ji piti, jesti, crkljala, nosila, pela... Pa se je zbudila, komaj sem jo odložila in jaz zaspala nazaj. Nekajkrat je bila tudi tako polulana (od preveč pijače), da je šlo vse mimo. Pediatrinja je rekla: obdobje strahu pred izgubo matere, kar crkljajte jo, ne pustit jokat. V knjigi Čustveni in vedenjski razvoj vašega otroka ameriškega avtorja (pediatra dr. Brazeltona) pa sem prebrala, da je otrok pri tej starosti že zmožen sam sebe potolažit, ko se v REM fazi spanja prebuja, samo spodbuditi ga je treba - mu dati možnost. Nekajkrat prej sva jo že pustila jokat, ko nisva več mogla tolažit, pa se je prav histerično drla. Zdaj pa sva naredila tako, kot je svetovala ena mamica na tem forumu: nisva se ji pokazala. Ko se je prebudila, sva bila čisto tiho. Jokala je 10 minut in zaspala (brez dude!). Nato se je še nekajkrat zbudila čez noč in vsakič je trajalo manj časa, da se je spet pomirila. Zdaj so minile že štiri noči in Jerneja je popolnoma drug otrok, če se že zbudi, se takoj umiri nazaj. Jaz pa sem tudi popolnoma druga mama - nič več neprespana in živčna. Pravijo: "slaba" mama ponoči je dobra mama podnevi - in obratno! Hvala za vaše nasvete! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|