Katero banko imate? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

pipapopa -> Katero banko imate? (28.4.2014 11:20:56)

Kot je napisano-katera banka vas je prepričala? Kaj je tam kaj posebnega?

Trenutno sem na SKB banki in bi jo menjala. Potrebujem pa dobre pogoje tako za fizično osebo, kot tudi s poslovne smeri.

Kaj predlagate?

aprilčica07 -> RE: Katero banko imate? (28.4.2014 11:28:08)

Sama sem komintentka Banka Koper, že dolgo let. Posebnega vzroka ni, razen tega, da sem lokal patriot [sm=jezicek.gif]

petea -> RE: Katero banko imate? (28.4.2014 14:27:29)

Delavsko hranilnico.

Cenovno sprejemljivo, prav tako odnos in ponudba.

matkica -> RE: Katero banko imate? (28.4.2014 15:30:30)

enako,kot Patea.

Izabelina -> RE: Katero banko imate? (28.4.2014 15:34:48)

NLB bom menjala v SKB ob priliki...
prav tako so to naredili vsi ostali člani moje šiiirše družine...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2014 15:54:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

petea -> RE: Katero banko imate? (28.4.2014 16:07:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
bom menjala v SKB ob priliki...

Jaz sem iz SKB šla na DH.

Razlika v stroških je občutna.

Izabelina -> RE: Katero banko imate? (28.4.2014 16:17:31)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
bom menjala v SKB ob priliki...

Jaz sem iz SKB šla na DH.

Razlika v stroških je občutna.

meni se pa zaradi notranjega prometa bolj splača, ker so vsi na skbju...

sončnica24 -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 9:48:07)

Jaz imam SKB sem zadovljna edino malo so me razočarali ker so med dražjimi glede stroškov pristali pa so bli kar par let med najcenejšimi.

kalisi -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 10:04:03)

Uh, to ti bomo težko kaj pametnega svetovale, ker je vse odvisno od tega, koliko in v kakšni obliki posluješ z banko. Časnik Finance redno objavlja pogoje poslovanja na bankah, morda si pogledaš njihove primerjalne tabele. Najbolj celovite informacije pa dopiš na spletnih straneh Banke Slovenije, ki redno objavlja primerjalne podatke cen storitev bank. Tu je povezava do strani: https://www.bsi.si/orodja/tarife-ps.asp?MapaId=1439

petea -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 10:06:07)

IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24
SKB ... malo so me razočarali ker so med dražjimi glede stroškov pristali ...

In to je eden izmed kar precej pomembnih dejavnikov pri izbiri banke - stroški. Ko postanejo preveliki, pretehtaš, ali se splača ostati zaradi kakšnega drugega razloga, ali je smiselno menjati banko.

Je pa res, da smo Slovenci zelo tradicionalistično navezani na izbrano banko. Četudi nas 'rubi', se bomo zelo težko odločili za menjavo. [sm=smiley36.gif]

Mnogi večkrat menjajo partnerja kot banko. [sm=jezicek.gif]

HuAnita -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 11:34:23)

UniCredit - oseben pristop, prijazno osebje, poceni paketi (denimo koliko hošeč gratis - brez provizije - položnik ali trajnikov), za vsega 6 eur mesečno...

petea -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 14:01:41)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita
UniCredit ... za vsega 6 eur mesečno...

za 2-3 x predrago ...

HuAnita -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 14:53:27)

UniCredit ... za vsega 6 eur mesečno...

za 2-3 x predrago ...

Huh, ne vem, kakšne so drugje cene, ampak pred 2 letoma je bilo to daleč najugodneje - če nisi študent, upokojenec, skratka, da si na 'polno' obdavčen - jaz še staršem plačujem vse položnice đabe in s tem že onadva prihranita tudi do 7 eur mesečno...

petea -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 15:10:32)

vse položnice đabe in s tem že onadva prihranita tudi do 7 eur mesečno...

Ja koliko položnic pa vi plačujete vsak mesec?
Ker če bi vse položnice kot njihov komitent na DH plačal pri okencu (kot najdražja izbira), bi 7 € bila provizija za 17 položnic, preko spleta pa bi tako plačal 35 položnic.

HuAnita -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 16:04:35)

vse položnice đabe in s tem že onadva prihranita tudi do 7 eur mesečno...

Ja koliko položnic pa vi plačujete vsak mesec?
Ker če bi vse položnice kot njihov komitent na DH plačal pri okencu (kot najdražja izbira), bi 7 € bila provizija za 17 položnic, preko spleta pa bi tako plačal 35 položnic.

Ogromno, manj kot 15 nikoli [sm=hudicek1.gif], za starše pa manj kot 12 nikoli[sm=hudicek1.gif]

aknela123 -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 16:22:25)

sem pri PBS, enostavno zato, ker je pošta v vsakem kraju, banke pa so mi bile vedno izven poti, s čudnimi delovnimi časi, pa še komplicirali so sto na uro pri kakšnem limitu.

magdalenica -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 16:51:14)

Unicredit (od novega leta). Nočem delati reklame, ampak se bom vseeno razpisala, ker sem zares zadovoljna s storitvami [sm=smiley36.gif]

Stroški so 3.50 EUR za paket (pametni comfort) in 0.65 eur za online/ mobilno banko. Za ta denar dobim osebni račun s kartico, Mastercard, online banko, varčevalni račun, depozit, 3x plačila UPN mesečno in 3x trajnik v online banki (brez nadomestila), 3x mesečno dvig na bankomatih drugih bank brez nadomestila, varnostni SMS pri plačilu preko POS ali dvigu na bankomatu ...

Za primerjavo - prej sem bila pri PBS, letni stroški so bili enaki, vendar pa bila provizija pri vsakem plačilu v online banki 0.35 eur, mreža bankomatov skromna (nisem tiste vrste, da bi rada hodila v poslovalnico), nadomestilo za dvig na bankomatu druge banke pa 0.30 eur/ dvig. Skratka, naveličala sem se dvigovanja gotovine na poštah, pa sem spokala k banki, ki se je pri stresnih testih izkazala za najbolj zaupanja vredno.

Eee, pa še ena prednost Unicredit banke - brezplačno dvigovanje gotovine na vseh bankomatih bank skupine Unicredit v tujini (npr. na hrvaškem Zagrebacka in Splitska banka, v Avstriji Bank Austria, v Italiji Unicredit , ...)

Odnos do strank pa je vrhunski! V poslovalnici sem bila natanko enkrat, vse ostalo pa sem urejala po telefonu, referentka pa mi je potem pripravljene pogodbe v podpis pošiljala po pošti.

Stanislava_ -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 17:19:18)

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Eee, pa še ena prednost Unicredit banke - brezplačno dvigovanje gotovine na vseh bankomatih bank skupine Unicredit v tujini (npr. na hrvaškem Zagrebacka in Splitska banka,

Te moram popravit, Splitska banka je članica Societe Generale.

In dodati, da so dvigi v tujini (EU) stroškovno na nivoju dvigov v SLO (bankomat druge banke).

Kaj je ugodno, je relativno in odvisno, kaj potrebuješ: vodenje računa, depozite, kredite. Če iščeš vodenje računa, izbereš najnižje stroške vodenja, če imaš depozite, lahko izbereš banko z visoko obrestno mero na depozite (čeprav visoka je tam, kjer so v krizi), za kredite obratno.

Pri meni je merilo še prilagodljivost zaposlenih in možnost urejanja preko maila. Za to sem tudi pripravljena plačati 2€ ali kolikor že, ker mi to prihrani čas in denar. In celo v okviru iste banke so razlike med zaposlenimi, tam, kjer so dobri zaposleni, ti znajo narediti tudi marsikaj od tistega, kar je nekomu, ki hodi v službo, nemogoče.

magdalenica -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 17:25:13)

Stanislava_, hvala za popravek.

Jah, krediti so trenutno (še vedno) najbolj ugodni v tistih bankah, ki jih s kapitalom zalaga država [sm=smiley2.gif]

liliana -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 18:56:47)

Imam tri banke......plačo na eni, varčevanje na drugih dveh......

Stanislava_ -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 19:06:36)

Jah, krediti so trenutno (še vedno) najbolj ugodni v tistih bankah, ki jih s kapitalom zalaga država [sm=smiley2.gif]

Mislim, da ne. S ceno kredita je že kar nekaj let najugodnejša SKB, ki v tej ceni ne zaračunava vseh propadlih naložb.

petea -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 19:07:48)

Aja?
Ko sem, resda že nekaj časa nazaj, primerjala kreditne pogoje kar nekaj bank, to zagotovo ni držalo.

Imaš kakšne izračune?

petea -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 19:10:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Mislim, da ne. S ceno kredita je že kar nekaj let najugodnejša SKB, ki v tej ceni ne zaračunava vseh propadlih naložb.

Jap.
Tudi za nekomitente so (bili) najugodnejši.

Stanislava_ -> RE: Katero banko imate? (29.4.2014 19:13:47)

50.000€, 120 mesecev, Euribor, hipoteka

NLB EOM 3,93%
SKB EOM 3,47%, kjer so v EOM upoštevni tudi mesečni stroški vodenja kredita

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>