Najbrž so res gliste (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jazz -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 17:15:53)

Matic že kar nekaj časa ful slabo papca in podočnjake ima,sedaj je pa začel še bruhati skoraj po vsakem obroku malo, pa sem naredila danes akcijo in šla brskat po blatu in mislim da je to to!!! Gliste! Sicer nisem 1000% zdelo se mi pa je. Sedaj sprašujem tiste ki imate kaj izkušenj s tem kako poteka zdravljenje in kako ste ve ugotovile??? Saj gremo jutri k zdravniku. ampak bi rada vseeno imela malo več pojma o tem!!! HVALA!




Anonimen -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 17:43:52)

Jaz sem kot otrok imela gliste, se še spomnim. Mislim, da se dobi samo sirup, nič posebnega. Ne vem, ampak jaz ima tudi Tiborja nekaj na sumu, ker skozi slabše je, pa podočnjake ima tudi. Ampak nimamo več kahlice, ker jo je gospod oče šenkal naprej, da bi pogledala drekec. Uf, sem spet jezna, že takrat sem bila.
A pa Maticu kaj sladko paše? Pravijo, da naj bi jim.




jazz -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 18:44:38)

Mu paše ja, čeprav ima šele 9 mesecev. Pa ful nemirno spi in ponoči se mi kar naprej na trebušček in na vse štiri suče ko se zbudi...sigurno čez noč vstanem ene 10-15 krat.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.9.2005 18:46:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




anajmad -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 20:01:08)

Naša Pia jih je imela pred leti. Ugotovila sem pa tako,da je slabše jedla,imela podočnjake,bolel jo je trebušček.Ko je šla kakat na Wc,sem ji rekla naj me pokliče in sem si potem ogledala blato in sem videla majhne glistice-podančice.Šle smo k zdravniku,ki je predpisala sirup,jst sem pa šla še za vsak slučaj k mojemu splošnemu,ki je predpisal tablete proti glistam zame in za moža preventivno.Postelnino sem vso preprala in prekuhala,spodnje perilo isto.Sirup smo ponovili dozo(je enkratna) ponovili čez 10 dni.Sedaj od takrat,pa je že nekaj let, imam na zalogi brinovo olje,ker to je naravno zdravilo proti glistam.Na srečo,zaenkrat se niso ponovile.Je pa Pia takrat zelo jamrala,da jo srbi okrog ritke.
en lp D.




HuAnita -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 21:39:48)

Ej, tega me je tako strah... se spomnim, ko sem bila mala in sem to zagledala v blatu, da sem bruhala od gnusa - brrrrrrrrrrrrrr!
Še eno domače zdravilo - preverjeno pri bratih: česen! Zdrobi ga malemu in vmešaj nekako med hrano.




Anonimen -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 21:45:09)

Zdaj sem se spomnila, da je danes zjutraj Tibor rekel, da ga trebušček boli ... Res bo treba kahlico kupit, grem jutri ponjo.




ancica33 -> Najbrž so res gliste (18.9.2005 22:12:15)

Sedaj pojdi kar lepo k zdravniku, vnaprej pa mu vsake toliko casa iz preventive,da jih spet ne dobi, pripravi sok limone, zlicko sladkorja in zlicko olja, vse skupaj zmesas in mu daj za spiti eno zlicko.Pijes lahko tudi ti.Deluje- preverjeno.




Anja** -> Najbrž so res gliste (19.9.2005 10:31:23)

Za gliste svetujem dezurnega zdravnika. Dobi se sirup Vermox (dve dozi). Eden izmed znakov je tudi mocno srbenje ritke. Sploh ne rabis cakat na drekec, ampak si dobro poglej zadnjik otroka, ker to srbenje povzrocajo podancice, ki prilezejo ven.
...pomaga zelo pogosto umivanje rok, ukinitev bozanja vseh psov in mack, ki pridejo mimo, lizanje peska in mivke

Lp Anja




Stran: [1]