Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 17:12:43
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Plus minus Je pa recimo v šoli. Kot naravoslovni dan - obvezen. Prav tako plačljiv z strani staršev. Je v naprej določen in starši nimamo na destinacijo nobenega vpliva. Pravzaprav nimamo nobene besede pri tem, razen pri položnici, to ti je demokracija . Hope2 - za katero državo se pa gre, če ni skrivnost? Če se ne motim, bi morala biti v šoli organizirana alternativa takim plačljivim dejavnostim, ki ni plačljiva.....ali pa se pokrijejo avtobusni prevozi na take dejavnosti iz raznoraznih zbiralnih akcij, ki itak potekajo non stop na šoli.......
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 17:15:37
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Plus minus Je pa recimo v šoli. Kot naravoslovni dan - obvezen. Prav tako plačljiv z strani staršev. Je v naprej določen in starši nimamo na destinacijo nobenega vpliva. Pravzaprav nimamo nobene besede pri tem, razen pri položnici, to ti je demokracija . Hope2 - za katero državo se pa gre, če ni skrivnost? Če se ne motim, bi morala biti v šoli organizirana alternativa takim plačljivim dejavnostim, ki ni plačljiva.....ali pa se pokrijejo avtobusni prevozi na take dejavnosti iz raznoraznih zbiralnih akcij, ki itak potekajo non stop na šoli....... alternativa je: otrok lahko ostane na šoli in gre v drugi razred.
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 17:23:19
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* alt_ernativa je: otrok lahko ostane na šoli in gre v drugi razred. Važno, da je alt_ernativa organizirana, kakšna pa je, je pa drugo vprašanje......jaz poznam družino, ki ima 5 otrok, 4 v šoli, enega v vrtcu in se otroci ne udeležujejo nobene od nekajdnevnih in tudi odpovejo se enodnevnim aktivnostim, ki so plačljive....... Zato pa pravim, da bi morao biti čim manj teh plačljivih dejavnosti v šoli.....ker že v vrtcu je to preseglo vse meje..... Kar me pa v šoli še posebej moti je pa to, da se organizira recimo tečaj tujega jezika, gimnastike itd.....ki ga učijo učitelji, zaposleni na šoli v času po 14 uri (običajno takoj po 14. uri, da so lahko že ob 15. uri fraj, torej v času podaljšanega bivanja) in je ta tečaj plačljiv.....in baje se ure štejejo učiteljem po nekem čudnem ključu še v njihovo obveznost, sem zvedela nedavno......
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 17:32:23
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Važno, da je alt_ernativa organizirana, kakšna pa je, je pa drugo vprašanje......jaz poznam družino, ki ima 5 otrok, 4 v šoli, enega v vrtcu in se otroci ne udeležujejo nobene od nekajdnevnih in tudi odpovejo se enodnevnim aktivnostim, ki so plačljive....... Zato pa pravim, da bi morao biti čim manj teh plačljivih dejavnosti v šoli.....ker že v vrtcu je to preseglo vse meje..... Kar me pa v šoli še posebej moti je pa to, da se organizira recimo tečaj tujega jezika, gimnastike itd.....ki ga učijo učitelji, zaposleni na šoli v času po 14 uri (običajno takoj po 14. uri, da so lahko že ob 15. uri fraj, torej v času podaljšanega bivanja) in je ta tečaj plačljiv.....in baje se ure štejejo učiteljem po nekem čudnem ključu še v njihovo obveznost, sem zvedela nedavno...... mogoče bodo dali, ko bodo imeli 8 otrok bodo višji dodatki.... ampak smo že zopet pri drugi debati o teh dejavnostih - plačljivih - imam jaz na naši šoli drugačne info, ki bi naj veljale po novem zakonu: tuji jezik (plačljiv) ima zunanji sodelavec, v preduri ali po končanem pouku....učitelj zaposlen na naši šoli ne sme izvajati plačljive dejavnosti na isti šoli. na katero šolo pa hodi tvoja?
< Sporočilo je popravil RIJA* -- 26.4.2014 17:33:31 >
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 18:05:48
|
|
|
|
Plus minus
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Plus minus Sicer pa a je to kakšna nova pogruntavščina - v vrtcu končni izleti? V našem vrtcu, smo si naredili starši z otroci eno takšno srečanje, piknik varianto, kjer smo z otroci se šli športne igre in nanj povabili vzgojiteljici. Bilo je res luštno druženje. O kakšnem izletu v okviru vrtca ni bilo govora. Pa ne pred 100 leti, ampak tri leta nazaj :). pri nas je bilo podobno 2-3 leta nazaj, samo da smo to organizirali skupaj z vzgojiteljicama. kaj pa vem, mogoče je tak izlet za vrtčevce zdaj novi hit? mogoče bodo naši vnuki hodili v Dubaj za končnega v vtrcu? in potem bomo kot naše stare mame - pa kaj se grejo ti ta mladi.. Mislim, da imaš kar prav. Moramo iti z časom naprej IZVIRNO SPOROČILO: ronja ronja, pa kdo pravi da vsak dan? večino dneva... Rija, izkušnje to pravijo . Pri nas je res non stop nekaj in ne, to za tamale (vsaj moje) ni več tako super duper fajn. Vsaj po opazovanju. Jim je všeč, ko se dogaja, ja, ampak pogrešajo pa tisto varnost. Samo Ronja, jaz imam občutek, da se pri vas doma tudi non stop nekaj dogaja, včasih že ob samem branju postanem utrujena
< Sporočilo je popravil Plus minus -- 26.4.2014 18:07:02 >
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 18:15:28
|
|
|
|
alda
|
naši so vedno imeli ob koncu piknik, ki smo ga organizirali starši, vzg. pa so bili povabljeni kot gostje, Edini izlet je bil na koncu male šole, in smo šli skupaj starši in otroci v Zoo in na Bled. jaz se strinjam tu z Ronjo. Preveč vsega na vzgojo pa se pozabi
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 19:45:17
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kar me pa v šoli še posebej moti je pa to, da se organizira recimo tečaj tujega jezika, gimnastike itd.....ki ga učijo učitelji, zaposleni na šoli v času po 14 uri (običajno takoj po 14. uri, da so lahko že ob 15. uri fraj, torej v času podaljšanega bivanja) in je ta tečaj plačljiv.....in baje se ure štejejo učiteljem po nekem čudnem ključu še v njihovo obveznost, sem zvedela nedavno...... Čudna šola ... Pri nas tega ni.
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:08:35
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq ne verjamem,da so v tem dotičnem primeru vzgojiteljice plačane s strani staršev za organizacijo izleta.ker je to (pomoje) nelegalno!avtorica naj me,prosim,popravi,če se motim.pa vi šefa v službi plačate,da vam organizira izlet? zato mislim,da če starši plačajo avtobus,vstopnine izleta,ki NI del rednega programa,naj imajo tudi možnost odločanja,kam bi šli. Bluziš, še vedno. Izlet poteka v delovnem času vrtca, včasih še malo čez. Za delovni čas vrtca so plačane vzgojiteljice, za malo čez je pa večinoma prosti čas - popravite me, če so to plačane nadure. In še malo čez je tonjihovprosti čas, da se ukvarajajo s tebi podobnimi kapricami. Še vedno nisi odgovorila, kako organizirate družinske izlete . Glede na to, da bojda veš, kako gre, bi to lahk ostresla iz levega rokava...
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:11:06
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka tashq, ti praviš, da če ni del programa, da starši zbirajo. avtorica teme je rekla, da se je tistih 10 staršev na sestanku strinjalo z izborom izleta. v čem je potem problem? V večnem vtikanju vsakega Kekca v vse.
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:13:07
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Končni izlet ni v obveznem programu vrtca..... Ni obvezen, je pa nekaj, kar ima večina rad. In zato ga najbrž organizirajo. Ker če pa ne bi, bi se pa spet vsak Kekec bunil, da se njihove vzgojiteljice nič ne trudijo.
|
|
[Brisano sporočilo] 26.4.2014 20:14:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:16:38
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Pri nas se šef tudi ne obremenjuje s takimi banalnostmi kot je organizacija izleta......v bistvu se niti nihče ne omejuje.....najamemo nekoga, ki to organizira......optimizacija pač...... V firmi je več denarja, da se za organizacijo plača agencija. O navodilih agenciji (kam, kdo, vsebina), pa odloča šef. Basta. V vrctu iega denrja (pedvidevam) ni, in seorganizira izlet s skupino. Ampak princip je isti - odloča šef.
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:18:35
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka za to da so starši udeleženi - mi smo imeli popoldanski piknik za končni izlet in so vsi bili dobroddošli. tudi babice in dedki. ampak to je stvar odločitve in pri nas je bila kar nekaj zavzetih staršev. jaz resnično sumim, da v njihovem primeru temu ni tako in sta učiteljice peruščene same sebi glede tega. in potem ko kaj nardita, je takoj 5 pametnih zraven kako bi lahko bilo bolje in kaj ni v redu. tipično. Exactly. 10 jih je prišlo na roditeljski, Kje so bili pa vsi otali
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:25:59
|
|
|
|
tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Bluziš, še vedno. kot prvo,Stanislava,bi prosila,da malo umiriš tvoj ton.vsaj berem ga kot zelo agresivnega...jaz tebe nikjer nisem napadala,samo povedala sem na splošno svoje mnenje o nečem,svoje izkušnje in ne tupim,da je samo moj način,mnenje pravilno. IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Izlet poteka v delovnem času vrtca, včasih še malo čez. Za delovni čas vrtca so plačane vzgojiteljice, za malo čez je pa večinoma prosti čas - popravite me, če so to plačane nadure. In še malo čez je tonjihovprosti čas, da se ukvarajajo s tebi podobnimi kapricami. naš izlet poteka po delovnem času vrtca. avtorica pa ni povedala,kdaj izlet poteka.predvidevam pa,da ja,v delovnem času vrtca.ni pa to potrebno,kot rečeno.ja,za varstvo otrok sta plačani vzgojiteljici,ampak bi lahko varovali v tem času otroke ali v vrtcu ali na tem dotičnem izletu ali pa na kakšnem drugem izletu.glede na to,da sta se onidve odločili za ta izlet,sta potem tudi sami krivi za svoje "nadure".in to ni kaprica staršev ali dobra volja vzgojiteljic. mogoče pa je drugače ta izlet kaprica vrgojiteljic...hipotetično:čez par let bosta pa vozili otroke na končni izlet v Pariz,ker sta si ga onidve pač vedno želeli videti,položnico bodo pa seveda plačali starši. IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Še vedno nisi odgovorila, kako organizirate družinske izlete . Glede na to, da bojda veš, kako gre, bi to lahk ostresla iz levega rokava... sem že odgovorila... IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Kako pa vi organizirate družinski izlet? organizira ga plačnik. pa kaj naj bi bojda vedela,kako gre?organiziranje družinskih izletov?seveda!vsaj večinoma nič ne pozabimo...
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:31:55
|
|
|
|
tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: mateyka tashq, ti praviš, da če ni del programa, da starši zbirajo. avtorica teme je rekla, da se je tistih 10 staršev na sestanku strinjalo z izborom izleta. v čem je potem problem? V večnem vtikanju vsakega Kekca v vse. vsaj v našem vrtcu (vidim pa,da tudi v drugih,da mi nismo neko čudo narave) imamo Kekci besedo pri organiziranju.nam,Kekcom,jo da vzgojiteljica.v bistvu skoraj zahteva to od nas,Kekcov,ker če mi,Kekci,ne bi nič spravili skupaj,potem pač končnega izleta ne bi bilo,ker ga vzgojiteljici ne bi organizirali.torej bi temu težko rekla vtikanje Kekcov v vse. lahko gremo pa v drugo skrajnost:da se našim vzgojiteljicam nič ne da...samo jaz temu ne bi rekla tako...
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:34:16
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Še vedno nisi odgovorila, kako organizirate družinske izlete . Glede na to, da bojda veš, kako gre, bi to lahk ostresla iz levega rokava... sem že odgovorila... Kateri post? Očitno sem spregledala.
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:35:23
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: mateyka tashq, ti praviš, da če ni del programa, da starši zbirajo. avtorica teme je rekla, da se je tistih 10 staršev na sestanku strinjalo z izborom izleta. v čem je potem problem? V večnem vtikanju vsakega Kekca v vse. vsaj v našem vrtcu (vidim pa,da tudi v drugih,da mi nismo neko čudo narave) imamo Kekci besedo pri organiziranju.nam,Kekcom,jo da vzgojiteljica.v bistvu skoraj zahteva to od nas,Kekcov,ker če mi,Kekci,ne bi nič spravili skupaj,potem pač končnega izleta ne bi bilo,ker ga vzgojiteljici ne bi organizirali.torej bi temu težko rekla vtikanje Kekcov v vse. lahko gremo pa v drugo skrajnost:da se našim vzgojiteljicam nič ne da...samo jaz temu ne bi rekla tako... Ali so nesposobne, ali pa se vas boijo, ker se boste itak vtikali,
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:37:44
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq naš izlet poteka po delovnem času vrtca. Potem je pa sploh ok. Ne greš, če ti ni všeč.
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:40:58
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq sem že odgovorila... IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Kako pa vi organizirate družinski izlet? organizira ga plačnik. pa kaj naj bi bojda vedela,kako gre?organiziranje družinskih izletov?seveda!vsaj večinoma nič ne pozabimo... Plačat ni organizirat .Pa res misliš, da če nekaj plačaš, se lahko vtikaš v vse?
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:44:32
|
|
|
|
mateyka
|
tashq, a ni očitno, da je vaš vrtec zelo drugačen kot avtoričin? vi ste zelo zavzeti starši in imate lene vzgojiteljice, ki nič ne mrdnejo same od sebe (kakor berem), tam je pa obratno; kolikor razberem razen vzgojiteljic, se ne planira kaj dosti (10 staršev na "vote" sestanku). rada bi vedela zakaj se še vedno vleče vzporednice in primerjave dela s tvojim vrtcem? že 2 strani mi to ni jasno..
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:46:07
|
|
|
|
tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Kateri post? Očitno sem spregledala. ravno pod tem,kar si citirala.drugače greš pa lahko še enkrat nazaj brat. IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Ali so nesposobne, ali pa se vas boijo, ker se boste itak vtikali, zakaj bi bil pa nekdo nesposoben,če da tudi drugemu besedo in spoštuje tuje mnenje? bojijo? mislim,da sem nekaj postov nazaj dokaj nazorno napisala,da nam "ukažejo", naj se sami spomnimo kam gremo... IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: tashq naš izlet poteka po delovnem času vrtca. Potem je pa sploh ok. Ne greš, če ti ni všeč. grem,ker mi je všeč. če bi bil pa v delovnem času vrtca,imam pa tudi izbiro.prav tako kot avtorica.
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:49:14
|
|
|
|
tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: tashq sem že odgovorila... IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Kako pa vi organizirate družinski izlet? organizira ga plačnik. pa kaj naj bi bojda vedela,kako gre?organiziranje družinskih izletov?seveda!vsaj večinoma nič ne pozabimo... Plačat ni organizirat .Pa res misliš, da če nekaj plačaš, se lahko vtikaš v vse? v temu primeru,ko se gre za družinski izlet,ja, ga organizira plačnik.moja 4-letnica in 3-mesečnica ga ne bosta.prav tako ne vzgojiteljica.če plačam družinski izlet,se lahko vtikam v to. nikakor pa ne mislim,da če nekaj plačam,da se lahko vtikam v vse?kje sem to napisala?
|
|
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:49:44
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Kateri post? Očitno sem spregledala. ravno pod tem,kar si citirala.drugače greš pa lahko še enkrat nazaj brat. Žal nisi odgovorila...se potrudiš, a ne, glede na to, da veš, kaj je dobra organizacija?
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:51:32
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tashq v temu primeru,ko se gre za družinski izlet,ja, ga organizira plačnik.moja 4-letnica in 3-mesečnica ga ne bosta.prav tako ne vzgojiteljica.če plačam družinski izlet,se lahko vtikam v to. nikakor pa ne mislim,da če nekaj plačam,da se lahko vtikam v vse?kje sem to napisala? Torej najprej vprašaš letnica, kaj vse si želi vedeti, kam iti, potem se pogovorite v družini, plus z babico? In tako naprej..?
|
|
RE: Končni izlet - vrtec 26.4.2014 20:57:18
|
|
|
|
tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka tashq, a ni očitno, da je vaš vrtec zelo drugačen kot avtoričin? vi ste zelo zavzeti starši in imate lene vzgojiteljice, ki nič ne mrdnejo same od sebe (kakor berem), tam je pa obratno; kolikor razberem razen vzgojiteljic, se ne planira kaj dosti (10 staršev na "vote" sestanku). rada bi vedela zakaj se še vedno vleče vzporednice in primerjave dela s tvojim vrtcem? že 2 strani mi to ni jasno.. seveda je očitno,to tudi poudarjam.mi imamo svoj način in je vsaj meni(ostalim staršem tudi ali pa so bili vsaj tiho)všeč.pri avtorici in še kje drugje pa je drugače in če jim tako paše oz.nič ne rečejo pa naj bo tako.ne mislim,da je naš način kaj boljši kot katerikoli drug.najboljši način je vedno tisti,ki paše večini. sicer uredu bereš o naših vzgojiteljicah,ampak edino kar sem napisala o njih, je bilo,da nočeta organizirati končnega izleta.zakaj naj bi bili zdaj leni na podlagi ene informacije?za zapisnik:sem super zadovoljna z njima in se mi nikakor ne zdita leni,čeprav sta obedve že v zrelih letih,imata več kot dovolj energije za male. 2 strani je pa napisanih,ker mi Stanislava tupi,da jaz bluzim,da sem Kekec(sicer to posredno) in da nimam pojma,če povem,da je MENI NAŠ način všeč.jaz ga pa samo branim.mogoče bi morala nehati...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?