RH82 -> RE: čakalni seznam in zavrnjeni (23.4.2015 22:47:34)
|
Jaz sem danes dobila odgovor z občine, da naš dojenček ni sprejet v vrtec s 1. 9. Je 38. na seznamu, bo pa v septembru napolnil 11 mesecev (je oktobrski). Zanima me, če katera kaj ve, kako je s temi čakalnimi seznami. Se lahko pričakuje, da bo tekom leta se zanj našlo prosto mesto ali je le treba iskati dolgoročno privatno varstvo. Stari starši so predaleč za vsakodnevne vožnje. Nasploh pa me moti sistem vpisovanja v vrtce. Nikakor ni življenjski in logičen, ker je večina otrok ''prikrajšanih''. Dejansko bi se morali vsi roditi v septembru, da bi s 1. 9. imeli 11 mesecev in možnost vstopa v vrtec. Pa avgustovski bi tudi še šli, če bi se čas do vrtca pokril z letnim dopustom. Najbolj grozno pa je tistim dojenčkom, ki se rodijo nekaj dni pa zaprtih razspisih za vrtce (pri nas je odprt vpis le 14 dni v februarju) in tako otroci, ki bi morali npr. v začetku koledarskega leta v vrtec, ker se staršem zaključi porodniška, nimajo kam. Je res to tak tog sistem? Če bi se rodil 3 tedne prej, bi šel avtomatsko v vrtec, tako pa nimam pojma, kaj bo. Pa verjamem, da so nekateri s tem še na slabšem.
|
|
|
|