Paštetka
|
Ostala bo noter. Če gre za operacijo žrelnice, madljev ti lahko povem sveže informacije. Dopoldne se oglasiš v ambulanti, opraviš hitro pregled, na katerega se čaaaaka cca. 2 uri. Potem sledi še pregled sluha, če ga še niste opravili oz., če bodo otroku vstavili tudi cevke. Potem dobi zapestnico in tam okrog poldneva sta na oddelku. Zjutraj se najejta, ker dobita samo večerjo. Je lahko vse ta dan sprejema. Pri nas so sobe tako, da sta po dve otroški postelji v sobi + dve postelji za mamici. Cena za prehrano je 20€ na dan za mamico. S tem, da je tako. Otrok drugi dan, ko ima operacijo ne dobi nič. Popoldne dobi tekočo oz. zelo redko hrano. In mamici jesti poleg otroka, ko je ta tešče ... Trgovine so itak v bližinini si lahko kaj kupiš. Ali poješ za otrokom, ki po mojih predvidevanjih tega itak ne bo jedel Pri nas je praksa, da začnejo z operacijami ob 8. Uri. Od najmlajšega otroka na oddelku do najstarejšega. Moja je stara 6,5 let in je bila 3. na vrsti. Na pol ure jih vozijo v operacijsko. Vse skupaj traja nekje 1 uro. S pripravami v operacijski, prebujanje ... Sama operacija je nekje pol ure, odvisno, kaj vse se operira. Lepo je če je mamica zraven, sploh, ko se otrok prebuja, in da otroka pripraviš na tisto zeleno sobo . Pri nas so bili tako prijazni, da so nam dovolili z otrokom pokukati v sprejmni postor, kamor te odpeljejo tik pred operacijsko. Da se otrok ne ustraši zelenih preoblek . Potem sem ji pokazala tudi, kje jo bom čakala. Vse to otroka neverjetno pomiri. Po prihodu iz operacijske je otrok potreben tolažbe. Ubogi so. Vendar že po eni uri so kot prerojeni. Nič jim ni malo boli, to pa je vse. Na drugi dan operacije ali pa še isti dan źe letajo po hodnikih, pri sosednjih otrocih v drugih sobah ... Ti pa prihajaš k sebi od smrčanja . Naslednji dan po operaciji gresta domov. Midva sva imele resne komplikacije in sva šle drugi dan domov. Ko je začela jest in pit. Predlagam, da si kupita sladoledne lučke,(ne kornete). Na oddelku imajo zamrzovalnik in hladilnik kamor si lahko mali pacieti shranijo lučke, jogurte in si hodijo sami iskat. In glede na vse doživeto in komplikacije, ki sva jih doživele midve, si ne predstavljam, da bi mala bila sama. Aja, tisti dan, ko prideta, lahko takoj po sprejemu na oddelku gresta ven na sprehod, da nista brezveze cel čas na oddelku. Pa že spodaj v ambulanti se otroci spoznajo, ker so vsi skupaj, pa potem stkejo eno tako posebno vez. Moja je bila že prvi dan non stop v isti posteljici s cimro, pa na sprehodih, sladoledu, ... Sta bili nerazdružljivi. Nama z mamo pa živ dolgčas.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.4.2014 10:22:18 >