Katy78 -> RE: medzobne ščetke (9.4.2014 19:44:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: mini86 ma jih že dalj časa opazujem.. a to uporabljate še poleg rednega ščetkanja in nitkanja..a to se prvo z navadno umijete potem pa s temi majhnimi al kako.. kako pa to zgleda.. razsvetlite me prosim Jaz si ponavadi najprej s temi medzobnimi ščetkami potem pa še z navadno ščetko. Imam pa tisti pocket set___, da jih lahko kamorkoli vzamem, ker brez njih mi ni več živeti. [sm=jezicek.gif] Za nitkanje sem pa prelena. da bi to počela vsak dan, nekje 1x na teden mi uspe, več pa ne. Uporabljam pa tudi ustno vodico ampak ne vsakodnevno, sem nekje brala, da ni fajn prepogosta uporaba ker uničuje tudi koristne bakterije. Kako izgleda? Medzobno ščetko ustrezne velikosti vstaviš (pod kotom) v medzobni prostor in potegneš ven, ni treba večkrat noter in ven oz. se to niti ne priporoča. Je pa treba paziti, da izbereš za vsak medzobni prostor ustrezno velikost - če je prevelika, poškoduješ dlesni in krvavijo, če je premajhna, pa ne očistiš dobro. madona s temi velikostmi pa se sliš zlo zakomplicirano..bom naslednič vzela v dm al pa milerju..a je kej razlike med temi dvemi.. k mam uno nitko na palčki pa mi je bolš od milerja kot od dmja..tud tamau jih ma iz tam Ma ne, sej ni tolk komplicirano. Te od Curaproxa (za druge ne vem) so po številkah, in sicer 6, 7, 8, 9 in 11, torej 5 različnih velikosti in pač naštudirat moraš, katera ti kam paše. Najlažje je, če ti zobozdravnik s tako merilno sondo pomeri, lahko pa tudi sama poskusiš, pač ščetka mora iti lepo notri v medzobni prostor, ne sme te boleti, prav tako ne sme biti preveč lufta. meni je kolegica (zobozdravnica) izmerila s tisto sondo ampak ko sem jih potem doma uporabljala, sem hitro videla, da lahko ponekod uporabim večjo kot mi je ona napisala. Tukaj si poglej: http://www.youtube.com/watch?v=WAWa3IO7XjU
|
|
|
|