patrino -> RE: "krasne" izjave naših babic (4.4.2014 22:04:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina Babice imajo velikokrat kakšno modro in globoko izjavo, ki je vredna, da si jo vtisneš v srce... velikrat se pa zgodi, da ustrelijo kozla (še mal reference na vegi sosednjo temo) Tavelika ma vnet mehur in moja stara mama pravi, da to zato, ker hodimo že zjutrej (okol devetih pol desetih) ven (na sprehod), da je to prezgodi, ker je še premrzlo... Ni treba posebi povdart, da smo vse dovolj oblečene, ko gremo ven in da ne posedamo po mokrih in mrzlih tleh... skratka, če nočte, da si otroc prehladijo mehur ne hodite ven! (nasvet moje stare mame) [sm=zz_cold.gif] Mogoče niti ni tole tako lovsko. Mehur se da fino prehladiti ( govorim o prehladu in ne o bakterijski okužbi), če imaš mrzle noge. Te pa so rade mrzle , še posebej, če so mokre. In če zgodaj dopoldne pohajate okrog in malčica stopica po rosi v kakšnih premočljivih supergicah, je posledica čisto na izi lahko tudi prehlajen mehur. Drugače pa imam tudi jaz čudovite spomine na mojo babi, čerav sva včasih tudi ena drugo jezili. Ponavadi sva zabrneli tudi ravno zaradi otrok, ker bi jih včasih tudi pri 2 mesecih najraje nafilala s segedinskim golažem ali z zabeljenim fižolom[sm=smiley36.gif] se velikokrat spomnim na čudovit večerni obred, ko je babica dala eno opeko v pečico, jo potem zavila v krpo in odnesla v posteljo, pod debelo pernico....vmes jo je šla parkrat premaknit, da sva se potem pod to odejo stisnila z dedijem user posted image ...seveda se takrat v spalnicah ni kurilo. Ria, tudi moja je počela to[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|