|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krči v zgodnji nosečnosti
18.9.2005 8:42:37   
lenika
Danes zjutraj sem v trebuhu (predel popka) začutila krč, ki je trajal nekaj sekund in potem izginil, nato sem čutila črvičenje v črevesju, zato predvidevam, da je bil krč posledica prebave. Zanima me koliko nevarni so takšni krči v zgodnji nosečnosti in če bi lahko bilo kaj drugega in ne prebava. Zanima me kaj naj naredim? A mislite, da je to nevarno? Hvala za čim prejšnje odgvore, ker sem kar malo prestrašena.
Neposredna povezava do sporočila: 1
18.9.2005 9:03:59   
Marogica
V taki zgodnji nosečnosti je lahko marsikaj nevarno, zato ti jaz kot laik težko dam kakšen nasvet. Če si prestrašena, idi takoj k zdravniku. Bolje, da ti reče, da ni nič. Se boš vsaj pomirila. Lahko, da je res samo črvičenje. Težko je postavljati diagnozo na daljavo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2005 9:04:42   
Anonimen
Če krč ni bil podoben menstrualnim krčem, potem se nimaš po mojem kaj bati.Večkrat boš verjetno občutila rahlo špikanje, kar je posledica raztezanja maternice.
Če pa so krči podobni tisti pri M, pa le pojdi do svojega G, ker meni je moja rekla, da krči v zgodnji nosečnosti niso zaželjeni in sem jedla Buscopan tabletke.
Upam, da bo vse v redu s tabo in tvojo pikico!

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2005 9:21:13   
lenika
Mene pa zanima, kam naj grem na pregled, če se zanjga odločim, ker moja G dela šele jutri popoldne.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2005 9:43:33   
paris
Lenika, če te zlo skrbi pejt pa na urgenco, sam če te je samo enkrat uščipnilo po moje ne bo hudga.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2005 10:06:08   
lenika
Sem klicala na urgenco in so mi rekli, da če se krči ne stopnjujejo in če ne krvavim, da potem ni panike, če pa se bo stopnjevalo, potem pa naj pridem na pregled.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2005 10:23:52   
Marogica
Jaz bi na tvojem mestu kar šla-ne pusti se odpravit kar po telefonu.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.9.2005 10:26:29   
lenika
Ja samo sedaj je že kakšni dve uri v redu. Šlo je samo za en krč. A misliš, da bi morala vseeno na urgenco?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2005 10:28:53   
Marogica
Ne vem, je težko reči. Kot sem rekla, je težko dajati mnenja na distanco. Če si se pomirila in te ne se skrbi več, potem ne pojdi, drugače pa raje idi.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2005 10:31:21   
Anonimen
Ne, zaradi enega krča pa res ni treba na urgenco. Saj so ti lepo povedali, če se bo stopnjevalo...

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2005 10:37:54   
JASNA D
Če se je krč pojavil tako visoko (v predelu pod popkom) po moje ni povezan z nosečnostjo oz. vsaj s plodom ne, ker je maternica kar dosti nižje. Bodi pa pozorna, če bi se stopnjevalo. Pri 6-ih tednih je plod še precej majhen in maternica po moje še ne sega tako visoko.

Čim manj težav in stvari, ki bi te begale! Predvsem pa lepo in "zdravo" nosečnost!

Jasna

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2005 10:40:00   
Anonimen
Če ne krvaviš, res ni treba panike delat. Jaz sem zraven še po malem krvavela, krči pa tud niso bli zlo hudi.
Če pa boš vidla kri (pa čeprav samo na papirju) pa le pojdi na urgenco in povej, da te skrbi!

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2005 11:01:02   
anajmad
Takšne krče sem tudi jst imela,pa se še zdej pojavljajo včasih.Vprašal sem g.,ki mi je odgovorila,da je to od razstezanja maternice in ta bolečina gre pač čez cel trebuh.Enkrat tako,ali pa drugače.Je pa tudi rekla,da to ni nič nevarnega,razen ,če bi se krči stopnjevali,takrat pa takoj na urgenco.
en lp D.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2005 12:10:39   
lenika
Hvala za odgovore. Sedaj sem se kar pomirila. Sem se odločila, da bom jutri poklicala svojo G in ji povedala za težave. Ko sem se malo pomirila in razmislila, sem ugotovila (kot mi je pisala že Jasna D), da krči tako visoko ne morejo biti povezani z plodom. Verjetno je kriva pica, ki sem jo jedla včeraj. Že prej sem imela občutljiv želodec, ampak sedaj v nosečnosti sem na vsako stvar razumljivo veliko bolj pozorna.
Hotien, tebe bi pa vprašala, kje so se pa tebi pojavljlali krči, a čisto spodaj ali malo višje?
Vsem se zahvaljujem, za tako hitre odgovore in hitro pomoč, resnično ste me pomirile.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2005 15:40:43   
Anonimen
Lenika, jaz sem mela bolj rahle krče, isto kot pri menstruaciji, torej v spodnjem delu trebuha. So bli sicer švohni, ampak je rekla G, da naj po potrebi vzamem Buscopan, ki ne škodi, krči pa pač niso zaželjeni. Zadnji teden pred ss, sem pa moja jest Buscopan 3x dnevno. Zraven pa še Dabroston.

Če te še kaj zanima, mi lahko tudi na privat pišeš, ti bom z veseljem pomagala, ker vem, kako je blo mene strah.

Kar pa se tiče jemanja tablet v nosečnosti (Buscopan in Dabroston), jaz moji G 100% zaupam, ker je to sestra od moje najboljše prijateljice in se je ful zavzela za mene, sem bla 8 t noseča, pa sem mela 6 UZ.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2005 16:30:04   
lenika
Havala hothien, sem ti poslala še privat nekaj vprašanj.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.9.2005 23:52:47   
kati1
lenika

jaz sem tud mela krče ... in moram reč, da sem to čutila kot (včasih zelo) močno zbadanje v spodnjem delu trebuha ... vsekakor je to znak, da je fajn mal počivat - da slučajno ne pride do krvavitve ... pri meni je prišlo do krvavitve ... ampak se je kljub temu vse dobro končalo ... sicer pa sem čutila krče kar tja do 15t ... vsekakor omeni G in počivaj ... ne pa delat panike, ker stres ni priporočjiv ... bodi srečna nosečka - to je najpomembnejše

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.9.2005 13:22:39   
lenika
Danes sem klicala G in je rekla, da je to čisto normalno, da se maternica razteguje, lahko pa je tudi od hrane, ki v nosečnosti drugače zaleže kot sicer. Rekla je, da če bi pa začela krvavet, pa takoj pridem k njim.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?