|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pirhi
5.4.2014 14:30:09   
mateyka
kolk litrov vina, da se ne dotikajo? in a lahko razredčiš vino z vodo, če ga je mal premal, al je to greh?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.4.2014 14:34:33   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

kolk litrov vina, da se ne dotikajo? in a lahko razredčiš vino z vodo, če ga je mal premal, al je to greh?

ma lej ne vem. jaz sem jih predlanskim nabasala kolkor jih je slo v lonec. in je postalo totalno lisasto. nič od nič.

po mojem je treba vzet rimerno posodo pa kuhat 3 po 3, če je treba.   

aja, pa se mal sem "docukrala" teran.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.4.2014 15:03:02   
malaMravljica
tej v vinu so vedno lepi in enostavni za naredit ja. Jaz sem lani kar v eno najcenejse rdece vino dala in so ratali cisto isti. Jaz dam 1 l vina in kaj pa vem 5 do max 7 jih dam kuhat, ker vec jih itak ne naredim. Ne smejo se dotikat in pokriti z vinom morejo bit. In ko so kuhani pustis se vsaj cez noc notri, cim dlje pac.

miska, tisto z balonckom. Razlozis se za telebane. Full lepo pride.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.4.2014 15:11:11   
Jabček

Pac daj bolj plitko posodo. Pa lepo jajca not - pol pa zalivas dokler niso pokrita in kuhas. Pa mislim da lepo zlozene dobis zihr osem jajc na liter. Ne redcis, to je greh!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.4.2014 15:31:06   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

miska, tisto z balonckom. Razlozis se za telebane. Full lepo pride.

bom. foto instruirala 1x do torka.     ok?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.4.2014 20:23:15   
malaMravljica
Ok.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.4.2014 21:00:13   
Izabelina
a pa ta vin nč ne pronica skozi lupino? Mislm a so taki pirhi tut za otroke? da mi nauta pijane okol letale po cerkvi ko bomo k žegnanju nesle user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 32
5.4.2014 22:01:42   
mateyka
novi rek:

Bit pijan od jajc.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
5.4.2014 22:24:47   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
a pa ta vin nč ne pronica skozi lupino? Mislm a so taki pirhi tut za otroke? da mi nauta pijane okol letale po cerkvi ko bomo k žegnanju nesle user posted image

Hkm, hkm,
kolikor mi je znano, se velikonočne dobrote NE jedo do nedelje zjutraj ...
user posted image

Morda ravno zato, da kdo izmed tistih, ki bi se preveč zadeli z jajci, ne bi delali prevelikih neumnosti med žegnanjem ...
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 34
5.4.2014 23:19:30   
Izabelina
no kšnga se sproba, glavnino zihr pol, ampak kšnga za probo pa...
ampak odgovora pa ni? kako je s tem kuhanjem v vinu? resno...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 35
6.4.2014 1:17:26   
mateyka
ja men pa ni jasno kako tebi ni jasno, da se recimo alkohol pokuha, če vre. a nisi v šoli nič poslušala? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 36
6.4.2014 9:19:46   
malaMravljica
Izabelina, cist resen odgovor.

Pri zegnu ti ne bodo pijani okol skakal ker pred zegnom se pirhov in ostalih drobot se ne je.
Tudi po zegnu ne bodo pijani, pirhi ne bodo imeli okusa po vinu, alkohol itak povre ven pri kuhanju. Znal bi bil problem bolecega trebuha, ce ti jih otrok poje prevec naenkrat, sam to je isto pri vseh pirhih, tistih z jajcem in pri cokoladnih.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
6.4.2014 9:21:16   
Jabček
Mi smo pa v soboto popoldne pri mojih starsih na zegnu, v nedeljo zjutraj pa pri njegovih. Gresniki! Sramota! Javni linc! Stanislava hvvvvala Za jajce na prejsni strani! To je to:)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
6.4.2014 9:23:26   
malaMravljica
Patea, da se pirhov ne je do nedelje zjutraj bi bilo super. Pri nas so res struckoti pri teh zadevah, zegen naredi v nedeljo dopoldne pri masi. Nas so pa ucili, da se v nedeljo zjutraj najprej koscek zegnance poje. Saj prezivim tudi brez, sam to je del tradicije iz otrostva.

Neposredna povezava do sporočila: 39
6.4.2014 9:26:16   
Jabček
A ve to resno po cerkvenih zakonih? Kaj pa ce se ti unga jajca lusta Za znoret, pa sveza poticka pa to?

Neposredna povezava do sporočila: 40
6.4.2014 10:55:53   
petea

Patea, da se pirhov ne je do nedelje zjutraj bi bilo super. Pri nas so res struckoti pri teh zadevah, zegen naredi v nedeljo dopoldne pri masi. Nas so pa ucili, da se v nedeljo zjutraj najprej koscek zegnance poje. Saj prezivim tudi brez, sam to je del tradicije iz otrostva.

MM,
pri nas je povsod in samo v soboto žegnanje, šele PO žegnu, torej v nedeljo zjutraj za zajtrk, pa jedenje. Podobno kot pri vas.

A pri vas pa vas očitno dovolj poznajo, da vedo, da je treba z žegnanjem počakati kar do nedelje zjutraj, potem pa lahko direktno 'navali narode na dobrote' user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 41
6.4.2014 11:10:30   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Jabček
A ve to resno po cerkvenih zakonih? Kaj pa ce se ti unga jajca lusta Za znoret, pa sveza poticka pa to?

tiste ki to delajo za več kot okras in hrano, verjetno ja.

al pa dve potici spečeš - eno za žegent, eno za sproti?

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 42
6.4.2014 11:30:12   
malaMravljica

Ce se meni enga jajca lusta za znoret pa ne bos verjela, mam jajca v hladilniku in ga grem skuhat lahko al pa pojemo kasnega, ki je recimo med kuhanjem pocil, sam tistega pojemo pol tko obicno jajce. In s potico in zegnanco cakamo do nedelje ja, saj v soboto se se spominjamo, da je Kristus umru a ne in ne delamo lih neke blazne pojedine. Tko mi blazni verniki, ki se veselimo velikonocne nedelje in vseh dobrot.

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 43
6.4.2014 11:38:15   
malaMravljica
Patea, lani sem prvic nesla zegnat tu kjer zivimo in ni bilo nikjer napisano za zegen in smo kar tko nesli s sabo v cerkev v nedeljo in pol ugotovim, da je to nas uraden zegenj. Cist paf sem bla, kot otroci smo pac vedno pesacil par km v soboto popoldne in smo se pred eno malo cerkvico zbrali vecinoma otroci, tak dogodek, ki smo se ga vsi veselili. Tu pa naredi usput neki. Ampak bodo pa imeli sedaj za vrtec posebej zegnanje kot je obicajno na cvetno nedeljo. To mi je pa tko kjut, nevsiljivo naredijo, ma otroci se veselijo in tko spoznajo za kaj se sploh gre.

Neposredna povezava do sporočila: 44
6.4.2014 12:53:17   
mateyka

..ma otroci se veselijo in tko spoznajo za kaj se sploh gre.

za kaj se gre pr žegnu - da jajca, potica in šunka bolj teknejo blagoslovljeni?

kako pa zajce razložiš? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 45
6.4.2014 13:42:27   
malaMravljica
heh.. mateyka, a ves, da meni res bolj teknejo zegnani pirhi in potica. Brez heca, ker smo to tko vedno delali in je spomin na otrostvo.

Kaj jim bodo v vrtcu povedal. Ne vem tocno kako jih bodo povedal, po pustu so povedal, da je sedaj postni cas in sedaj bodo verjetno obravnavali, da se veselimo teh jedi, ki jih ob teh praznikih sedaj spet zacnemo jesti in jih preden zacnemo jest pac damo pozgnat. Povedal bodo kaj katera jed predstavlja in kako bodo tega zajca razlozil? Verjetn jim bodo rekli, da morejo na velikonocno nedeljo takoj ko vstanejo na vrt stect pogledat, kaj jim je velikonocni zajc prinesu. Meni ta obdarovanja zdej tudi ne potegnejo najbolj, bo pa dobil neki koristnega, da ne bo edini v vrtcu, ki ga zajc ni nasel. Meni mi sploh ni treba neki dost mu razlagat, ker vse zve v vrtcu in se meni pol pove. Sam ej, zdej ko bodo imel zegen oljke, jaz sem tud ze veselim, bo prisel en hud pater, po moje bodo vse mame prsle tja sam zaradi njega user posted image user posted image

petea, oprosti, ker sem te gor preimenovala. Sem vidla ampak nisem mogla vec popravit.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 6.4.2014 13:43:20 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
6.4.2014 13:52:15   
mateyka
moja asociacija
petea-patea-pâté..

mmmmmm
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 47
6.4.2014 14:16:35   
mini86
no če bi vedel v cerkvi kaj js dejansko nosim k žegnju bi me pomoje kr vn poslal..

prva ki roma v košaro je kokakolauser posted image pač jo imam zelo rada in jo pijem zraven žegnanih stvari..mojmu dam eno pivo zraven, seveda tudi pirhi, hren, potica, kruh, šunka v testu..

tamali pa imajo v košaricah zraven pirhov pa tudi čokoladna jajčka, kakšno velikonočno žival-čokoladno..

in smo vsi veseli..in ko pridemo iz žegnanja planemo na tisto šunko v testu da se kar kadiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
6.4.2014 15:28:43   
petea

Jabček,
post in odrekanje, pa to.

So (baje) potem zadeve veliko boljše, če jih takoj ne poješ ...

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 49
6.4.2014 15:53:22   
Stanislava_

..ma otroci se veselijo in tko spoznajo za kaj se sploh gre.

za kaj se gre pr žegnu - da jajca, potica in šunka bolj teknejo blagoslovljeni?

Ni stvar okusa, ampak obreda, ki ga blagoslov prinaša.
Zavedanje moči boga, da je Kristusa obudil od mrtvih, milosti, hvaležnosti za življenje, kar čutiš pač. Tudi zmage življenja nad smrtjo in trpljenjem..najbrž še kaj.

Eno je obred, potem je čakanje, ko naj bi o tem razmišljali in obred nedeljskega jutra. Tu nekje.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?