Katy78 -> RE: rolanje (3.4.2014 14:10:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Pa tudi od staršev......user posted image hehe, ja, tudi, seveda[sm=smiley36.gif], samo si nočem preveč zaslug pripisovat, ker ne vem, če nimava samo sreče s tamalimi... Saj po moje je to prednost domačega "učenja".....da se ima družina fajn, da ima družina kaj početi skupaj ob popoldnevih in vikendih, da na dopustu ni vsak član družine na svoji "aktivnosti izpopolnjevanja"....in da ni vse usmerjeno v to, da mora otrok čim preh osvojiti pravilno tehniko plavanja, rolanja, drsanja... Pod tole podpis[sm=smiley1.gif]. Po moje je problem v nesamozavesti staršev, ker se strašno bojijo pokvarit svojega otroka, mogoče kje tudi v izmozganosti od službe in vsega in potem kdaj rajši izberejo tisto kavico, ker vejo, da bi se z otrokom samo pičili, ker so oboji navajeni hitrih rezultatov,... Malo pa tudi v tem, da ves čas poslušamo: treba se je ves čas učit kaj novega, najusposobljeni voditelji lahko tralala... in potem začnejo ljudje to verjet - da je to edina oz. najboljša možnost. Saj včasih je, gotovo, ampak sama ne dam tega našega druženja, ker... se pač mamo fajn[sm=smiley1.gif]. Mestno kopališče v Murski Soboti.....če kupiš mesečno karto prideš "skoz" s 3 EUR na dan (pa se greš ene 15 krat na mesec kopat).....ko so pa pred dvema letoma prodajali še cenejše karte po 17 uri, pa je bila taka karta za otroka in odraslega nekje 3 EUR (možno da je kak cent manj ali pa kak cent več).. Fauš, fauš, fauš! Pri nas je normalna cena preceeeej večja, edino ob pon. poleti je Kodeljevo ceneje... Pa sem pregledala vse bazene, ker obožujem plavanje! In sem razmišljala, da bi ju dala na tečaj ravno zato, ker sisamostojne obiske mal težje privoščimo na tedenski bazi. Ampak je potem prevladalo njuno navdušenje, če gremo same:). Pa ker v Dif bazenu navadno delajo mladi fantje, dobimo dostikrat popust ali pa mi tamalih ne računajo[sm=smiley1.gif]. Je pa problem tam ta, da je za rekreacijo med tednom odprt samo zvečer, ko malih ne morem vlečt, tako da nam ostanejo samo vikendi... Stana, v LJ. te 100% pride tečaj ceneje kot mesečna karta ali če bi šla pač sama 4x ali 8x na teden plavat na rekreacijo. Pa je tečaj neprimerno bolj lušten - se naplavaš, noben star ata te ne šlata, nobena stara mama ti ne cikcaka po progi, nihče ne visi na robu bazena, da se ne moreš odrinit... Meni je plavat ful luštno, ampak med rekreacijo v Tivoliju recimo se naplavat jaz ne morem (na Difu gre, druga populacija, čiiisto druge (boljše) navade). katy, nihče ne misli, da se tečaj in druženje družine izključujeta. Po moje je fora samo v tem, kaj radi počnemo skup. Nam je fajn skup športat, nekomu pa ni, pa da dete na tečaj, noben problem. Sva pa oba bolj športna in ker vsak par športov dobro zna, mava precej pokrito... Ne bova jih pa sama učila karateja, ker ga ne znava, recimo, če bi si to želeli. Plavat bi tudi jaz rada, da se dobro naučijo, samo sem ziher, da jih bom lahko naučila (saj sem tudi sama isto usposobljena kot ostali učitelji plavanja;). Pri rolanju se mi zdi bistveno, da se znajo ustavit, ostalo pa - ima ta šport precej samouke korenine:). Pa še tako je, da vem, da bo tamali bolj poslušal nekoga drugega kot pa domače, mislim, da ni izjema, kar se tega tiče. To je to, kar pravim, da so otroci različni. Poslušajo res bolj druge, ampak to še ne pomeni, da so bolj motivirani. POkazat staršem, da ti gre, je za otroka nekaj zelo sladkega;). In tudi ni treba, da ne vem kaj poslušajo, ker gre lahko vse skup bolj počasi in skozi igro, saj ni treba, da zdaj drilajo eno vajo v nedogled... Na plavanju recimo pečeš namišljene palačinke (razmažejo testo z rokami, ko se učijo prsno roke), rišejo velika očala itd... Iz prve roke lahko povem, da so se (takrat še tuji) otroci v plavalnem tečaju imeli fajn, nobenega forsiranja in teženja, je bilo res sproščeno in zabavno. Ampak tako je tudi, ko gremo me same v bazen. Meni je fajn domače učenje, ker: - lahko prilagodim tempo in igrice mojim malim - lahko naredim pavzo, če katero zebe ali ju izmenjam, da se pogrejeta (tako se potem veliko lažje in rajši učita) - gremo v čiste bazene in mi nobena zato ne zboli, ker ji pozimi dobro posušim laske, preden gremo ven, itd... Dobre plavalne šole vse to naredijo, v vrtcu je pa vse skup bolj tako tako... - Prisiliš jih težko Stana, se da. Meni je bilo kar malo hudo včasih, ko sem slišala v vrtcu noret mamice/babice, da morajo pohitet, da ne bojo zamudili tega in onega... Ok, ni problem če je to kdaj kaj... ampak če je to vsak dan... pa postane stresno za otroka. In recimo ko je bil prijateljček povabljen na R. rd, je moral prej it, ker je imel karate... Mali si je strašaaaansko želel ostat, to povedal, lepo, manj lepo,... nič ni pomagalo - moral je na karate... Misliš, da bo ta mulo res nek svetski šampijon, da se mu to splača? Bil je predšolski, to je bilo še v vrtcu... Ni vedno tako - prijatlejica je gladko skenslala plesne zaradi istega rojstnega dne, recimo. Hočem samo rečt, da ni vedno to fajn za otroka... Če mora. In pri nas izpadeš še blazno pomemben, če rečeš "Joooooooooooj, od teh urnikov sem že vsa izmozgana......ne vem več kateri dan ga moram kam peljati A res? Pri vas s tem pomemben izpadeš? Se mi zdi, da tu izpadem samo neorganizirana (furjasta:D), ker meni se to pogosto dogaja, da se mi rahlo meša od vsega, kar je treba, pa sploh niso v ne vem kakih tečajih. Ampak če je v družini 5 članov in ma vsak kaj, se hitro nabere[sm=jezicek.gif]. Punci sta lani hodili na telovadbo, ker smo živeli na malem in je bilo že malo malo prostora za gibanje pozimi in ob sobotah smo hodili na lutke, ker sta pač nori nanje. Ampak ko h temu dodaš moje plavanje, njegov basket in 1x tedensko trgovino, kake oglede potencialnih stanovanj, itd... ful hitro nanese dovolj, da maš ob kakih mal težjih dneh overload... Ja, ronja, mi pa nič sami ne delamo in nikamor ne gremo skupaj. Samo v tečaj. Sem mislila, da vsaj ti ne bereš površno in selektivno ampak vidim, da je to RR sindrom, očitno. [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|