kalbo -> Rdeči noski (27.3.2014 10:48:02)
|
Dober dan. Rdeči noski so se mi vedno zdeli fajn in super, tud doniral sem že, pa gledal film o človeku, ki je začel zdraviti otroke s humorjem. V ponedeljek sem imel pa na žalost (ker v bolnici nisi nikoli na srečo) priložnost videti vpliv klovna na prestrašenega in zmedenega otroka in v bistvu šele takrat zares dojel kakšno plemenito poslanstvo pravzaprav opravljajo Rdeči noski, klovni zdravniki. Naš najmlajši 4 letnik je imel v bistvu že cel teden visoko vročino, čez vikend je šlo z vročino na bolje, kašelj je bil pa izrazit, no da skrajšam, v ponedeljek, ker vročina ni padla, obiščeva spet njegovo zdravnico. Ta z grozo ugotovi pomanjkanje kisika v krvi in naju pošlje pod nujno s sireno v Ljubljano na pediatrično. Mali je vse zelo pogumno prenesel, tudi drugače pri jemanju krvi in podobno ni težav. Tud na sprejemu je vse mirno prenesel, kljub temu, da je bil priklopljen na kisik, vse dokler ga sestra ni oblekla v pižamo in ga s kisikovo bombo vred posadila na invalidski voziček. Takrat mu je pa zlomilo in je blo očitno preveč. Solze so letele, prestrašeni pogledi in nikakor se ga ni dalo ustavit. potem pa potrka na vrata sobe in glej ga hišnika Jožeta, klovna od rdečih noskov. V 15 tih sekundah so se solze posušile, jok je minil in dan je bil spet lep. Klovn je bil prisoten celo dopoldne vsak dan in posveti se vsakemu otroku posebej. Mali je že doma in tud vse skupaj sploh ni blo tako grozno, saj sem bil ob njem in si sploh ne predstavljam, kako je otroci, ki so dlje časa v bolnici in koliko šele njim pomenijo rdeči noski. Kot sem že rekel, šele sedaj zares dojamem, kaj pomeni klovn za otroka v bolnici in zato tole delim z vami, da vas bo čimveč poslalo NOSKI na 1919. Na njihovi spletni strani se da kupit majice in tudi rdeče noske. Donirati moramo, da bo čimveč bolanih otrok v bolnici pričakal klovn.
|
|
|
|