malaMravljica -> RE: beli beluši (21.3.2014 17:47:59)
|
in, si ze kaj naredila? Meni so sparglji sveti in delam juho samo z ostanki, najrajsi jih skuham in dam zraven krompir v kosih, holandska omakica in super pase zraven svinjski file. Ze komaj cakam sezono. Skuhat jih verjetno znas a ne, spodnji del olupis, pol pa v vodo z malo soli, sladkorja in koscek masla. Jaz jih delam na pari. In hitro jih porabi,ker najboljsi so cisto svezi. PA ne smes jih prekuhat, tudi pomembno. Juha bo seveda tudi fina, sam mal jo je skoda. Jaz jo naredim spotjo, ko jih kuham. V vodo das itak sol, sladkor, maslo, pol dam notri spodnje dele, ki jih stran odrezem in olupke, pa kaksen majhen krompircek narezem notri, reskiram en spargelj in dam kuhat, ko so zgoraj sparglji fertig je tudi juhica ze pripravljena, mal se spasiram in zacinim in finito. Lahko bi jih tudi naredila v zzvrkljanem jajcu. Jaz ne, ker mi jih je skoda [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|