RE: Ronja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

petea -> RE: Ronja (19.3.2014 8:31:45)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
zakaj neporočene dohtarce imenovat gospa? a ko doktorira, se poroči z doktoratom in potem mož odpade al kako? ne štekam tega..

ker nazivanje ni (več strogo) vezano na poročni status - včasih je to bilo veliko bolj povezljivo: poročil si se, ko si bil mlad, ko si prestopil neko ''magično mejo'', pa si skoraj zagotovo zamudil svojo priložnost;
glede na to, da si dandanes lahko oddan, četudi nisi poročen, ampak živiš v izvenzakonski skupnosti, je meni smiselno, da ne more biti edino merilo za nazivanje z gospo/gospod nošenje poročnega prstana, sploh ker jih mnogi poročeni ne nosijo

gospa pa je, po SSKJ, spoštljiv naziv za odraslo žensko, tako da - ko si ženska ustvari (dober) status v družbi, je gospa

aja, sicer pa si tudi nekako ne predstavljam kakšnega 80-letnega neporočenega moškega klicati ''gospodič'' ...

Tippi -> RE: Ronja (19.3.2014 8:43:53)

ooooo čestitam!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] to pa ni kar tako, sploh ob dejstvu, da maš tri male otroke, pa selitev, pa ni da ni! BRAVO PUPA!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zz_dance.gif[/image]

ronja -> RE: Ronja (19.3.2014 8:58:06)

Hvala:).
to pa ni kar tako, sploh ob dejstvu, da maš tri male otroke, pa selitev

For the record: tega vsega skupaj ne priporočam: če se le da, naj ne bo dr., kupovanje in obnova stanovanja, selitev, en otrok v šolo, 2 otroka zamenjat vrtec,... vse v par mesecih. Priporočam daljši razmak[sm=jezicek.gif]. Ker praviloma bojo otroci zboleli in delaš ponoči in nič ne spiš in obstajajo boljši načini za izkoristit večere in noči;). Da ne bo katera rekla, da nisem povedala:D. Sicer so dobronamerne duše to tudi meni povedale, ampak pač bik gre skoz zid:D. No, saj zdaj mi ni žal, da smo se preselili vmes, ampak vmes mi je pa bilo:D. Glavno, da je ratalo in ni noben ornk zbolel pri tem:).

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 9:20:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 9:21:05)

ronja -> RE: Ronja (19.3.2014 9:27:52)

Ankico vpraši[sm=smiley36.gif], verjetno kmalu:). Takrat bo pa to res postal pravi dom[sm=smiley1.gif].

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 9:31:04)

petea -> RE: Ronja (19.3.2014 9:41:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Ronja, 3.4 okoli 14. ure :-).

Ronja, a potem pa bo vselitveno-doktorska fešta? [sm=smiley36.gif]

ronja -> RE: Ronja (19.3.2014 9:44:24)

petea, ti kar pridi:), Ankica, a takrat da bo? No, super:) No, najprej jo moramo plačat - samo rabim dve številki:D.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 9:49:37)

mateyka -> RE: Ronja (19.3.2014 10:40:43)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
zakaj neporočene dohtarce imenovat gospa? a ko doktorira, se poroči z doktoratom in potem mož odpade al kako? ne štekam tega..

ker nazivanje ni (več strogo) vezano na poročni status - včasih je to bilo veliko bolj povezljivo: poročil si se, ko si bil mlad, ko si prestopil neko ''magično mejo'', pa si skoraj zagotovo zamudil svojo priložnost;
glede na to, da si dandanes lahko oddan, četudi nisi poročen, ampak živiš v izvenzakonski skupnosti, je meni smiselno, da ne more biti edino merilo za nazivanje z gospo/gospod nošenje poročnega prstana, sploh ker jih mnogi poročeni ne nosijo

gospa pa je, po SSKJ, spoštljiv naziv za odraslo žensko, tako da - ko si ženska ustvari (dober) status v družbi, je gospa

aja, sicer pa si tudi nekako ne predstavljam kakšnega 80-letnega neporočenega moškega klicati ''gospodič'' ...

ok, a res tako težko razbereš karikiranje in šalo iz mojih postov?

mateyka -> RE: Ronja (19.3.2014 10:44:05)

super, mam glih roj. dan naslednji dan - zažurajte ga še zame [sm=smiley4.gif]

petea -> RE: Ronja (19.3.2014 11:01:21)

ok, a res tako težko razbereš karikiranje in šalo iz mojih postov?

ja [sm=smiley14.gif]

delam zraven še en kup drugih zadev, pa mi enostavno 'ne potegne' [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 12:20:12)

mateyka -> RE: Ronja (19.3.2014 12:35:09)

baje je kuhna večja od enosobnega stanovanja. obvezno pofotkat, ko bo opremljena prosim; da bom na tekočem [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 12:43:42)

uškinamama -> RE: Ronja (19.3.2014 12:47:02)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hehehe, vidi profija! [sm=smiley20.gif] Ronja, pridem jo pogledat [sm=smiley4.gif]

Jaz tudi. Ronja, a dobim ledeno kavo v novi kuhinji?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zz_smug.png[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2014 13:04:34)

mateyka -> RE: Ronja (19.3.2014 13:37:42)

ej, pa še vse boste not (plus familija in kak extra) in ne bo gužve [sm=jezicek.gif]

HuAnita -> RE: Ronja (19.3.2014 14:12:45)

Čestitke, Frau Doktor! :-)

ronja -> RE: Ronja (19.3.2014 17:15:06)

Dobiš, seveda, še v tastari kuhni, če pravi čas prideš:) Sicer pa tanovi. Da ne bova res obnovila prej vsega (ker to bo trajalo...)

Stanislava_ -> RE: Ronja (19.3.2014 18:22:30)

Fešta torej en dan prej?

mateyka -> RE: Ronja (19.3.2014 20:42:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Fešta torej en dan prej?

ja, da lahko rečem, da sem praznovala v sloveniji, čeprav me ni blo tam [sm=smiley36.gif]

ronja, ti pa torto naredi za moj roj. dan (recimo, da bi jagodno z belim ganachem in mascarponejem) in jo potem na otvoritvi pojejte v mojo čast [sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]