KIRA -> barvanje las (18.9.2005 7:45:56)
|
v glavnem imajo VSE barve za lase, ki niso popolnoma naravne (recimo kana), kancerogene sestavine. to sem pred nedavnim gledala na TV.
predvsem temne barve, ki vsebujejo ogromno pigmenta/barve. eno ali dve barvanji na splošno ne škodi, vpliv se pojavlja ob dolgotranjnem oz. stalnem barvanju, kjer LAHKO, ni pa nujno, pride do vplivov na organizem. odvisno od tvoje dovzetnosti za take sestavine in nagnjenosti k obolenjem.
jaz (ker se pač blondiram), sem omejila porabo oz. se barvam le na vsake 3 mesece med nosečnostjo, da zmanjšam vnos škodljivih stvari vtelo, drgač pa sem se vsak 2. mesec - kot praviš ti zaradi narastka.
vseeno se mi zdi malo pretirano zdaj takoj nehat z barvanjem, če to počnem že leta. seveda je možno, da se mi bo kdaj kaj poznalo, ampak pri blondiranju ti v bistvu samo uničiš pigmente s peroksidm in ni takoooo velik rizik, pravzaprav se mi zdi verjetnost, da bom zbolela za rakom večja, ko berem, kaj vse se nahaja v naši "pitni" vodi, zelenjavi (npr. težke kovine), ali pa ko sem v bližini kakih kadilcev. po mojem je barvanje v primerjavi s temi rizičnimi faktorji, kot rizik minimalno. seveda pa nisem strokovnjak in ne morem rečt, da ni primerljivo z ostalim..
|
|
|
|